image

OpenID Foundation hekelt nieuw inlogsysteem van Apple

dinsdag 2 juli 2019, 10:53 door Redactie, 4 reacties

De OpenID Foundation heeft uitgehaald naar het nieuwe inlogsysteem van Apple, waarmee gebruikers straks via hun bestaande Apple ID op apps en websites kunnen inloggen. Sign In with Apple moet meer privacybescherming bieden dan soortgelijke authenticatiesystemen van Facebook en Google.

De OpenID Foundation is een stichting die zich inzet voor OpenID, een open standaard en gedecentraliseerd authenticatieprotocol. De stichting ontwikkelde ook OpenID Connect, waarmee websites gebruikers via een autorisatieserver kunnen identificeren en basale profielinformatie over hem kunnen verkrijgen. Sign In with Apple maakt deels gebruik van OpenID Connect.

Er zijn echter verschillen tussen de twee inlogsystemen die volgens de OpenID Foundation het aantal plekken verminderen waar Apple gebruikers met hun Apple ID kunnen inloggen en ervoor zorgen dat gebruikers aan security- en privacyrisico's worden blootgesteld. Ook zou het een onnodige belasting zijn voor ontwikkelaars van zowel OpenID Connect als Sign In with Apple.

De OpenID Foundation heeft Apple in een open brief dan ook opgeroepen om de verschillen tussen de twee inlogsystemen te verhelpen en zich bij de stichting aan te sluiten.

Reacties (4)
02-07-2019, 15:49 door Anoniem
Het mooie van standaarden is dat er zo lekker veel van zijn. :-)
02-07-2019, 22:11 door Anoniem
Door Anoniem: Het mooie van standaarden is dat er zo lekker veel van zijn. :-)
En iedereen vindt zijn oplossing het beste.
03-07-2019, 08:19 door Tintin and Milou
Apple, laten we vooral het wiel nog een keer gaan uitvinden. Dat kunnen wij namelijk een stuk beter dan de rest van de wereld.
05-07-2019, 13:46 door Anoniem
Zolang Apple geen ondersteuning biedt voor een hardware sleutel (yubikey) en het onveilige two factor sms protocol aanhoudt, is dit geen heel veilige oplossing. 1 hack van je account, overal toegang. Lekker hoor. Dat doet Google beter. Je privacy verlies je dan in een keer erbij.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.