image

Rechtspraak verlengt proef om vragen via WhatsApp te stellen

donderdag 4 juli 2019, 10:11 door Redactie, 2 reacties

Het Rechtspraak Servicecentrum (RSC) heeft besloten een proef waarbij burgers via WhatsApp vragen kunnen stellen te verlengen. De proef ging vorig jaar oktober van start en maakte het mogelijk om vragen over het ouderlijk gezag via WhatsApp te stellen.

Het gaat dan bijvoorbeeld om het aanvragen van gezag en wat bij ouderlijk gezag allemaal komt kijken. In eerste instantie was het alleen mogelijk om vragen over het ouderlijk gezag via WhatsApp te stellen. "Bij een succesvolle proef wordt gekeken of hulp via WhatsApp structureel en ook voor andere vragen zal worden ingezet", zo liet de Rechtspraak bij de lancering weten.

Volgens de Rechtspraak weten veel mensen het kanaal te vinden en ervaren het gebruik van WhatsApp als drempelverlagend. Veel van de vragen die werden gesteld bleken juridische adviesvragen te zijn. Op die vragen kan de Rechtspraak vanwege haar onafhankelijkheid en onpartijdigheid geen antwoord geven. Daarom is er gezocht naar een onderwerp waarbij het Servicecentrum bij de juridische inhoud kan wegblijven.

Sinds 1 juli worden er daarom alleen nog vragen beantwoord van burgers en advocaten die gebruik maken van de digitale diensten en formulieren van de Rechtspraak. Mocht het vervolg van de proef met WhatsApp succesvol zijn, dan wordt er gekeken of dit kanaal structureel en ook voor andere vragen kan worden ingezet.

Reacties (2)
05-07-2019, 11:39 door Anoniem
Zijn ze nu helemaal knettergek geworden bij Rechtspraak? Whatsapp is eigendom van 1 van meest privacy schendende bedrijven wereldwijd, Facebook genaamd.

En mocht je denken dat je gegevens versleuteld zijn. Op zich wel, maar niet voor Whatsapp zelf, alleen wat over de lijn gaat.

Om bij de verzender te kunnen versleutelen en bij de ontvanger weer te ontsleutelen heeft Whatsapp immers gewoon toegang tot alle gegevens in klare taal. Een geniepiger methode van volksverlakkerij bestaat er haast niet.

Iedereen die denkt dat zijn gegevens bij Whatsapp veilig zijn heeft het volkomen mis. En wellicht gaat het (in eerste instantie?) niet om dossier gegevens, maar denk je niet dat het voor Facebook niet interessant is om te weten dat je bijvoorbeeld vragen stelt over een faillissements- of echtscheidingsprocedure?

Los daarvan: Lees dit eens https://radar.avrotros.nl/hulp-tips/hulpartikelen/item/whatsapp-deelt-je-gegevens-toch-met-facebook-hoe-zit-dat/
05-07-2019, 15:12 door Anoniem
Juridische vragen stellen via de grootste privacy schender ter wereld? Moet niet gekker worden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.