image

E-maildienst Tutanota lanceert gratis versleutelde cloudkalender

dinsdag 9 juli 2019, 11:27 door Redactie, 3 reacties

De versleutelde e-maildienst Tutanota biedt gebruikers nu ook een gratis end-to-end versleutelde cloudkalender, alsmede end-to-end versleutelde aankondigingen van aankomende afspraken. "In tegenstelling tot andere kalenderdiensten weten we niet wanneer, waar of met wie je een afspraak hebt. We hebben geen zicht op je dagelijkse activiteiten", aldus Matthias Pfau, medeoprichter van Tutanota.

Pfau stelt dat alle online kalenders de gegevens van hun gebruikers in de cloud opslaan, waar ze eenvoudig toegang tot persoonlijke data kunnen krijgen. Tutanota slaat gegevens ook in de cloud op. "Maar door de ingebouwde end-to-end-encryptie hebben alleen gebruikers met hun wachtwoord toegang tot de data", aldus Pfau. Hij merkt op dat met name het versturen van de versleutelde notificaties erg veel tijd in beslag nam.

De kalender bevindt zich nog in de bètafase. De definitieve versie zal dan ook over veel meer features beschikken. "De versleutelde kalender is de volgende feature op weg om een veilig Google-alternatief te worden", besluit Pfau. Tutanota biedt gratis accounts, alsmede betaalde abonnementen. De broncode van de gehele e-maildienst is daarnaast open source.

Reacties (3)
09-07-2019, 12:52 door Anoniem
Protonmail had al aangekondigd hiermee bezig te zijn.
Tutanota heeft het eerder voor elkaar.

Mooi product van Europese bodem. Duitsland zit qua privacy goed in elkaar. Zij weten als geen ander waar een gebrek aan privacy toe kan leiden. Ik zit nu nog te diep in de Office 365 (Exchange) oplossing maar zou die graag vervangen voor een privacy-vriendelijker product. Waarbij Tutanota en Protonmail wel mijn favorieten zijn. Hoop dat ze snel met nieuwe functionaliteit komen.
09-07-2019, 14:40 door Anoniem
mailbox.org misschien iets? die hebben ook kalender, spreadsheet, textverwerker en zo voort. De beveiliging lijkt goed te zijn daar. Privacytools.io staan er nog meer als tutanova en mailbox.
10-07-2019, 12:12 door Anoniem
Door Anoniem: mailbox.org misschien iets? die hebben ook kalender, spreadsheet, textverwerker en zo voort. De beveiliging lijkt goed te zijn daar. Privacytools.io staan er nog meer als tutanova en mailbox.
Bij mailbox.org werkt de twee staps verificatie nog niet goed. Ze hebben nog geen app passwords. En zoals ik het begrijp kan ttop alleen gepaard met een pincode en niet met een lang wachtwoord.

Dat is in ieder geval waarom ik ze momenteel niet gebruik.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.