image

Android-malware die apps vervangt besmet 25 miljoen toestellen

woensdag 10 juli 2019, 16:41 door Redactie, 2 reacties

Naar schatting zijn er wereldwijd 25 miljoen Android-apparaten met malware besmet geraakt die automatisch legitieme apps op het toestel door malafide versies vervangt. Deze malafide versies van de apps laten vervolgens allerlei advertenties zien waar de malware-ontwikkelaars voor betaald krijgen.

De eerste fase van de infectie begint met malafide apps die in app stores zoals 9Apps worden aangeboden. Het gaat dan om onschuldig lijkende games, tools of porno-apps. Eenmaal geïnstalleerd kijkt de malafide app welke legitieme apps er op het toestel zijn geïnstalleerd. In het geval het om apps gaat die op de lijst van de malware voorkomen worden ze uiteindelijk door een besmette versie vervangen. De malware heeft het voornamelijk op Indiase, Arabische, Russische en Indonesische gebruikers voorzien.

De besmette apps worden voornamelijk via 9Apps verspreid. "Third-party app stores missen vaak de beveiligingsmaatregelen om met adware gevulde apps te blokkeren", aldus securitybedrijf Check Point. "Zo'n sluwe infectiemethode waarbij bestaande apps door besmette versies van die apps worden vervangen, laat gebruikers zien dat apps alleen vanaf betrouwbare app stores moeten worden gedownload om het risico van infecties te voorkomen."

Image

Reacties (2)
11-07-2019, 13:12 door Anoniem
Toont je Whatsapp applicatie nu al advertenties, ben je zeer waarschijnlijk via deze adware mal-app geinfecteerd.
Lees: https://www.forbes.com/sites/thomasbrewster/2019/07/10/25-million-android-phones-infected-with-malware-that-hides-in-whatsapp/

#sockpuppet
15-07-2019, 13:00 door Anoniem
Door Anoniem: Toont je Whatsapp applicatie nu al advertenties, ben je zeer waarschijnlijk via deze adware mal-app geinfecteerd.
Lees: https://www.forbes.com/sites/thomasbrewster/2019/07/10/25-million-android-phones-infected-with-malware-that-hides-in-whatsapp/

#sockpuppet
Kortgezegd als je alleen de OFFICIELE playstore gebruikt dan ben je veilig
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.