image

Kali Linux lanceert versie voor de Raspberry Pi 4

vrijdag 12 juli 2019, 10:45 door Redactie, 2 reacties

De onder securityprofessionals populaire Linux-distributie Kali Linux heeft een versie voor de Raspberry Pi 4 uitgebracht. Kali Linux is ontwikkeld voor digital forensics en penetratietesting. Het wordt beheerd en gefinancierd door securitybedrijf Offensive Security. De distributie beschikt over honderden tools voor het uitvoeren van penetratietests, security audits en digitaal forensisch onderzoek.

Eind juni verscheen er een nieuwe versie van de Raspberry Pi, de populaire minicomputer die voor allerlei doeleinden is te gebruiken. De Raspberry Pi 4 is voorzien van een snellere processor dan zijn voorganger en kan met 4GB werkgeheugen worden uitgerust. Tevens ondersteunt de nieuwste versie twee beeldschermen met resoluties van 4K, alsmede bluetooth 5.0 en gigabit ethernet.

De ontwikkelaars van Kali Linux zijn naar eigen zeggen grote fans van de Raspberry Pi en hebben daarom een versie uitgebracht die de nieuwste versie van de minicomputer ondersteunt, inclusief de on-board wifi monitor mode en frame injection support. Kali Linux voor de Raspberry Pi 4 is via deze pagina te downloaden. Op dit moment is er alleen nog 32-bit ondersteuning, maar de support voor 64-bit zal binnenkort verschijnen.

Reacties (2)
12-07-2019, 13:19 door hob
Werk er nu al een weekje mee, werkt redelijk vlot. kon echter vanuit de desktop mode niet de resolutie aanpassen (1080p fixed op een 1440p scherm)
12-07-2019, 13:52 door Anoniem
Door hob: Werk er nu al een weekje mee, werkt redelijk vlot. kon echter vanuit de desktop mode niet de resolutie aanpassen (1080p fixed op een 1440p scherm)
Dit al geprobeerd?
1. Klik Applications --> System Tools --> Preferences --> System Settings
2. Klik op Display
3. Klik Drop down doosje naast Resolution om de resolutie van de monitor aan te passen
4. Klik Apply om te activeren
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.