image

Aanval op bluetooth-krultang kan woningbrand veroorzaken

vrijdag 12 juli 2019, 14:04 door Redactie, 19 reacties
Laatst bijgewerkt: 12-07-2019, 15:16

Een Britse beveiligingsonderzoeker heeft een aanval ontwikkeld waardoor het mogelijk is om via een bluetooth-krultang een woningbrand te veroorzaken. De Glamoriser is een krultang die via een smartphone-app te bedienen is. Hiervoor wordt er van een bluetooth-verbinding gebruik gemaakt.

De app laat gebruikers onder andere de temperatuur van de krultang instellen en wanneer het apparaat zichzelf uitschakelt. Onderzoeker Stuart Kennedy van securitybedrijf Pen Test Partners ontdekte dat iedereen in de buurt verbinding met de krultang kan maken, zo meldt hij in een vandaag verschenen analyse. Vervolgens is het bijvoorbeeld mogelijk om een temperatuur van 235 graden in te stellen en wanneer het apparaat zichzelf uitschakelt.

Een temperatuur boven de 235 graden Celsius bleek niet mogelijk, maar papier ontbrandt bij 233 graden Celsius. In het Verenigd Koninkrijk zouden honderdduizenden woningbranden door krultangen zijn ontstaan en komt het geregeld voor dat gebruikers zichzelf verbranden. Kennedy merkt op dat de aanvaller wel in de buurt moet zijn om de aanval uit te voeren, maar dat de fabrikant dit had kunnen voorkomen door een pairingfunctie toe te voegen.

"Iets eenvoudigs als het indrukken van een knop om de krultang in pairingmode te zetten was een oplossing geweest. In plaats daarvan hebben we nu een methode om woningen in brand te steken", aldus de onderzoeker.

Reacties (19)
12-07-2019, 14:25 door Anoniem
Een bluetooth-krultang, niet omdat het nuttig is maar omdat het kan. Totale waanzin.
12-07-2019, 14:31 door Anoniem
Die kan gelijk weer op mijn lijstje van functionele "complimenten"

Is je krultang gehackt of zo?

Of

Ik moest weer een half uur wachten bij de kassa. Want er was een gehackte krultang voor me.
12-07-2019, 14:33 door Anoniem
Sommige dingen moeten gewoon niet vernetwerkt worden.

Ik heb hier geen krultangen maar wel een ouderwetse broodrooster (250W) met van die zijkleppen. Die mag alleen maar aanstaan zolang er iemand bijstaat, en anders moet'ie uit. Niet heel handig, maar zolang ik me maar netjes aan die gebruiksregel houd maakt'ie nog steeds prima toast. Een simpele timer zou makkelijker zijn (maar als die te lang staat dan verbrandt het brood nog steeds), en mischien lijkt bluetooth of wat voor andere IoT-blabla nog wel makkelijker. Maar ik heb toch echt liever een simpel ding waarvan ik precies weet wat ik ervan verwachten kan, dan een ding dat super gemakkelijk lijkt maar waar dan weer achterdeurtjes inzitten die het huis in de fik kunnen laten vliegen als je het het minste verwacht. Mijn broodrooster kan dat echt niet want als niet in gebruik dan is de stekker eruit en staat'ie netjes opgeborgen in een kastje zonder stroomaansluitingen. Het huis kan nog steeds afbranden natuurlijk, maar ik weet tenminste zeker: Het was niet mijn broodrooster.
12-07-2019, 14:47 door Anoniem
Voor een tandenborstel kan ik me nog een leuke use case verzinnen (je ziet waar je nog beter moet poetsen oid). Maar een krultang? Waarom moet alles tegenwoordig maar connected zijn.
12-07-2019, 15:03 door Anoniem
Elk jaar zouden in het Verenigd Koninkrijk honderdduizenden woningbranden door krultangen ontstaan

Ja hoor, dus er zouden per dag minimaal 273 branden in huizen zijn door een krultang? (100.000/365)

OT:

Waar gaat deze wereld heen. Ik kan niet wachten tot mijn gelpot met bluetooth verbonden kan worden.
12-07-2019, 15:21 door User2048
Waarom zou je in vredesnaam je krultang willen bedienen met je smartphone?
*schudt meewarig zijn hoofd*
12-07-2019, 15:25 door Anoniem
Door User2048: Waarom zou je in vredesnaam je krultang willen bedienen met je smartphone?
*schudt meewarig zijn hoofd*

Juist om dus woningbranden mee te stichten. Ik verdenk de aannemers branche van een samenzweringscomplot
12-07-2019, 15:57 door Briolet
Dat kan ook met een gewone krultang door gewoon temperatuurknop tot de aanslag door te draaien. Daarvoor moet je wel in de buurt zijn, maar dat moet via bluetooth ook.

Gezien de hoeveelheid gewone krultangen dat in omloop is tegenover de bluetooth krultangen, lijkt me het risico bij een gewone tang groter.
12-07-2019, 15:59 door Anoniem
Bluetooth is eigenlijk nooit nodig, en zeker niet voor een krultang. Je hebt alleen een stekker nodig voor de stroom en de stekker er uit is krultang uit (0% risico). Waarom je er een smartphone bij nodig zou hebben (en waarom mensen dergelijke rommel kopen) gaat mijn voorstellingsvermogen te boven.
12-07-2019, 16:06 door Anoniem
Volgens mij een onderzoeker die zich zat te vervelen en wat tijdverdrijf zocht...
12-07-2019, 16:33 door [Account Verwijderd]
De Glamoriser is een krultang die via een smartphone-app te bedienen is.


Door User2048: Waarom zou je in vredesnaam je krultang willen bedienen met je smartphone?
*schudt meewarig zijn hoofd*

Omdat het kan ??

Mijn visie: K n e t t e r r r . . g e s t o o r d ! ! !

Als een bedrijf een krultang op de markt bracht met een afstandsbediening, werd de producent gelijk gesteld met het fenomeen "zeker een tik van de molenwiek gehad?!", maar nu het een app betreft ziet met dit als innovatief. Ahum....je rolt toch van je stoel van het lachen als je ook maar een fractie van die grijze blob onder je hersenpan in werking stelt om deze kolder tot je door te laten dringen of ben ik nu 'van het padje' ??

In mijn jonge jaren verzuchtte men wel eens: "Er lopen meer gekken rond het gesticht dan erin zitten" en volgens mij is dit aantal exponentieel toegenomen in de pas met de opkomst van de digitale technieken.
12-07-2019, 18:10 door Anoniem
Her mag van mij in de forum voorwaarden. Schelden en persoonlijke aanvallen zijn natuurlijk nooit leuk. Maar iemand een gehackt krultang noemen moet kunnen. Een geuzennaam. Wat mij betreft mag iedereen op mijn toekonste reacties op dit form schrijven dat ik een gehackte krultang ben. Dan lig ik eerst een half uur onder de tafel van het lachen. Hoe oneens je het ook bent. Het zou zomaar eens het woord van het jaar kunnen worden. Gehackte krultang!
12-07-2019, 18:16 door Anoniem
Zeg Anita wat ben je aan het doen?

Munne krultaang aan ut updeeten.
12-07-2019, 20:08 door Anoniem
Stop met Internet of Things (IoT),stop met slimme devices,

Neem zelf je regie in handen,zelf denken en mogen beslissen over je leven.

The Matrix
13-07-2019, 07:50 door spatieman
nog even en we hebben WC rolletjes die via BT je reet kan afvegen zonder dat je het papier hoeft vast te pakken.
13-07-2019, 11:15 door Anoniem
Een van mijn vrouwelijk collega's beweert dat haar vibrator gehacked is.
Dat ding is niet te temmen zegt ze.
15-07-2019, 11:03 door Anoniem
Door spatieman: nog even en we hebben WC rolletjes die via BT je reet kan afvegen zonder dat je het papier hoeft vast te pakken.

Pas op ... in china hebben ze al toiletrol-dispensers met gezichtsherkenning. Dat is om te voorkomen dat je meer dan een halve meter papier per 9 minuten kan pakken.

Het lijkt alsof het gericht is op diefstal uit de publieke ruimte maar is ook ooooooooh zo handig om verspilling bij je thuis tegen te gaan
15-07-2019, 16:21 door Anoniem
Wel handig als je lang haar hebt natuurlijk. Een metertje of 15. For the ultieme bluetooth look.
16-07-2019, 11:20 door Anoniem
Waarom zou je in hemelsnaam überhaupt bluetooth willen gebruiken voor je krultang?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.