image

DuckDuckGo breidt gebruik van Apple Maps verder uit

woensdag 17 juli 2019, 11:28 door Redactie, 0 reacties

Privacyzoekmachine DuckDuckGo heeft het gebruik van Apple Maps verder uitgebreid waardoor gebruikers nu in de weergegeven kaart kunnen zoeken. De privacy van gebruikers is volgens de zoekmachine nog steeds gewaarborgd. Begin dit jaar meldde DuckDuckGo dat het bij bepaalde zoekopdrachten voortaan gebruik van Apple Maps maakt.

Het gaat om kaart- en adresgerelateerde zoekopdrachten op zowel mobiel als desktop. Door de integratie met Apples MapKit JS framework kan de zoekmachine naar eigen zeggen verbeterde adreszoekopdrachten, aanvullende visuele features, verbeterde satellietbeelden en up-to-date kaartgegevens bieden. Als gebruikers bijvoorbeeld zoeken naar "pizza" in een bepaalde stad verschijnt er een kaart van pizzarestaurants in de betreffende gemeente.

Voorheen leidde elke kaartgerelateerde zoekopdracht naar een normale DuckDuckGo-zoekpagina. Vanaf nu kunnen gebruikers in het kaartvenster blijven en zo verder zoeken. "Dit is handig voor het beperken van generieke zoekopdrachten zoals "restaurant" tot een bepaald gebied", aldus de zoekmachine. Ook biedt het uitgebreide kaartvenster nu "intelligent autocomplete", waarbij zoeksuggesties voor het lokale gebied worden geboden. Als iemand op "koffie" zoekt worden koffie-gerelateerde suggesties in het kaartvenster getoond.

De privacy van gebruikers blijft ook bij het gebruik van de nieuwe kaartopties beschermd, stelt DuckDuckGo. Zo wordt er niets met de data van gebruikers gedaan. "Met Apple, net als met alle andere derde partijen met wie werken, delen we geen persoonlijke identificeerbare ip-adressen. Met name voor lokale zoekopdrachten, waar je geschatte locatie-informatie door je browser naar ons wordt gestuurd, verwijderen we het meteen na gebruik", aldus de zoekmachine.

"We vinden dat mensen die hun persoonlijke data tijdens het zoeken willen beschermen geen afweging moeten maken. Het samenwerken met Apple Maps om DuckDuckGo te verbeteren is een voorbeeld van hoe we dit doen en drijft ons verder in onze visie om een nieuwe standaard voor online vertrouwen te realiseren", besluit DuckDuckGo.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.