image

Datalek kledingketen SheIn veel groter dan eerst gemeld

donderdag 18 juli 2019, 13:36 door Redactie, 0 reacties

Het datalek bij de Amerikaanse kledingketen SheIn is veel groter dan het bedrijf eerst liet weten. Op 22 augustus vorig jaar ontdekte de kledingketen dat het door aanvallers was getroffen en er klantgegevens waren buitgemaakt, waaronder e-mailadressen en gehashte wachtwoorden.

Het ging om de gegevens van 6,42 miljoen klanten, aldus het bedrijf. Nu blijkt dat er meer dan 39 miljoen klanten door het datalek zijn getroffen. De gestolen data is gedeeld met datalekzoekmachine Have I Been Pwned. Daaruit blijkt dat het om ruim 39 miljoen e-mailadressen en met md5 gehashte wachtwoorden gaat. Troy Hunt, oprichter van Have I Been Pwned, heeft de gegevens gecontroleerd en stelt dat die kloppen. Daarnaast claimt SheIn dat de eigen app meer dan 30 miljoen klanten telt. Volgens Hunt is het aantal getroffen gebruikers dat werd doorgegeven dan ook aan de lage kant.

Firefox maakt inmiddels gebruik van de data van Have I Been Pwned om bezoekers van SheIn te waarschuwen. De browser toont een melding dat er in 2018 gegevens van meer dan 30 miljoen accounts is gestolen.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.