image

OM eist vier jaar cel tegen Boxtelaar voor ceo-fraude

donderdag 18 juli 2019, 10:19 door Redactie, 1 reacties

Het Openbaar Ministerie heeft tegen een 49-jarige man uit Boxtel die wordt verdacht van het stelen van 500.000 euro via ceo-fraude 4 jaar cel geëist, waarvan één jaar voorwaardelijk. De man zou in 2015 hebben ingebroken op e-mailaccounts van een Belgisch bedrijf dat vliegtuigonderdelen aan een Jordaans bedrijf leverde.

De bedrijven hadden contact over de levering van vliegtuigonderdelen ter waarde van ruim een half miljoen euro. De communicatie verliep voornamelijk via e-mail. Nadat hij had ingebroken op de e-mailaccounts stuurde de man een e-mail met het verzoek om het te betalen bedrag naar een ander rekeningnummer over te maken. Aangezien hij controle over de e-mailaccounts van het Belgische bedrijf had kon hij vragen van het Jordaanse bedrijf over het aangepaste rekeningnummer beantwoorden.

Uiteindelijk maakte het Jordaanse bedrijf 500.000 euro over naar het door de man opgegeven rekeningnummer. De fraude kwam aan het licht toen bleek dat het Belgische bedrijf helemaal geen geld had ontvangen. Het onderzoek naar de fraude leidde naar de verdachte uit Boxtel. Een groot deel van het gestorte bedrag was namelijk overgeboekt naar bankrekeningen die op zijn naam stonden.

Verder bleek dat een groot aantal bekenden van de man uit Boxtel, kort na de transactie, een aanzienlijk geldbedrag op hun rekening gestort kregen. Een groot gedeelte daarvan werd vervolgens opgenomen en contant aan de Boxtelaar geretourneerd. Het gaat om meer dan twintig personen die op verdenking van witwassen zijn gehoord. De man werd vorig jaar juli aangehouden, nadat hij sinds november 2017 internationaal gesignaleerd stond. Naast de gevangenisstraf wil het Openbaar Ministerie ook dat de verdachte de schade aan beide bedrijven vergoedt.

Reacties (1)
18-07-2019, 17:13 door DLans - Bijgewerkt: 18-07-2019, 17:13
Een groot deel van het gestorte bedrag was namelijk overgeboekt naar bankrekeningen die op zijn naam stonden.

Verder bleek dat een groot aantal bekenden van de man uit Boxtel, kort na de transactie, een aanzienlijk geldbedrag op hun rekening gestort kregen

Wauw. Criminal mastermind
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.