Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Afmelden bij pc die in het buitenland wordt gebruikt. Wat heb ik nodig om te zorgen dat alles wordt gesynchroniseerd voor andere pc- en beveiligingsinstellingen?

30-07-2019, 08:08 door TovinoThomas, 4 reacties
Ik heb in mijn buitenland gestaan ??(6 maanden). Ik ben ingelogd op één schijf, Chrome, voornamelijk en synchronisatie is ingeschakeld. Wat moet ik op deze computer doen als ik van plan ben het een tijdje niet te gebruiken en het door iemand anders te laten overnemen?

Ik denk dat uitloggen als beheerder, uitloggen van mijn ene schijf en Chrome, maar is dat het? Is alles thuis op mijn computer beschikbaar en beveiligd of ontoegankelijk op de computer in het buitenland? Zijn er bepaalde dingen die ik nodig heb om ervoor te zorgen dat de accountinstellingen of Windows 10-instellingen zijn aangevinkt?
Reacties (4)
30-07-2019, 11:13 door Patio
Je moet je computer nooit door iemand anders laten overnemen als je naar het buitenland gaat. Neem hem altijd mee en houdt hem altijd bij je. Wat je wel kan doen is hem helemaal leegtrekken door alles op een externe schijf te zetten en die meenemen. Je laat dus een schoon systeem zonder sporen van jezelf achter voor degene die hem overneemt.
30-07-2019, 12:44 door Anoniem
Je moet je computer nooit door iemand anders laten overnemen als je naar het buitenland gaat. Neem hem altijd mee en houdt hem altijd bij je.

Hangt het er niet vanaf aan wie je deze toevertrouwt ? En als je hem altijd bij je hebt, vertrouw je douane beambten die je apparatuur inspecteren meer ? Zorgt het ''altijd meenemen'' ook niet voor een grotere kans op bijvoorbeeld diefstal ? Misschien zijn de risico's van jou insteek wel veel riskanter, dan je computer door iemand over laten nemen als je naar het buitenland gaat (mede afhankelijk van wie ''iemand'' is natuurlijk) ?

Wat je wel kan doen is hem helemaal leegtrekken door alles op een externe schijf te zetten en die meenemen.

Want data is altijd veilig, onderweg ;)
30-07-2019, 22:31 door Anoniem
Als je data je lief is zorg je ervoor dat je die op een veilige plek hebt en er zelf controle over hebt.
Mijn keuze is een cloud server in eigen beheer (ownCloud) en backups op decentrale locaties in eigen beheer.
Als ik naar het buitenland ga en weet dat de douane daar mijn apparaten kan controleren, verwijder ik de data en wis dit met dd.
Mijn data is niet spannend of veel waard voor een ander, maar het is wel mijn data en daar heeft niemand iets mee te maken.
Verder kan ik op elk moment mijn OS wissen/vervangen en makkelijk toegang krijgen tot mijn data.

De pc kun je dus gerust aan een ander overlaten als je je eigen data wist met bv dd op linux en altijd een verse installatie doet van een OS als je de pc (weer) gaat gebruiken.

Maw. Ik vertrouw niemand met mijn data anders dan mijzelf....
31-07-2019, 11:02 door Anoniem
Door TovinoThomas: Ik heb in mijn buitenland gestaan ??(6 maanden). Ik ben ingelogd op één schijf, Chrome, voornamelijk en synchronisatie is ingeschakeld. Wat moet ik op deze computer doen als ik van plan ben het een tijdje niet te gebruiken en het door iemand anders te laten overnemen?
Wat bedoel je precies met "overnemen"?

Ik denk dat uitloggen als beheerder, uitloggen van mijn ene schijf en Chrome, maar is dat het? Is alles thuis op mijn computer beschikbaar en beveiligd of ontoegankelijk op de computer in het buitenland? Zijn er bepaalde dingen die ik nodig heb om ervoor te zorgen dat de accountinstellingen of Windows 10-instellingen zijn aangevinkt?
Wat bedoel je hier precies mee?

Door Patio: Je moet je computer nooit door iemand anders laten overnemen als je naar het buitenland gaat. Neem hem altijd mee en houdt hem altijd bij je.
Leuk... Met een (big) tower)

Wat je wel kan doen is hem helemaal leegtrekken door alles op een externe schijf te zetten en die meenemen. Je laat dus een schoon systeem zonder sporen van jezelf achter voor degene die hem overneemt.
Totdat je externe schijf bij de douane onderzocht wordt, of je .laat hem uit je handen vallen....

Door Anoniem: Als je data je lief is zorg je ervoor dat je die op een veilige plek hebt en er zelf controle over hebt.
Mijn keuze is een cloud server in eigen beheer (ownCloud) en backups op decentrale locaties in eigen beheer.
Moet je wel alle kennis en ervaring hierin hebben. Persoonlijk heb ik veel meer vertrouwen in de grote cloud leveranciers icm met een MFA authenticatie.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.