image

Googles Titan-beveiligingssleutel in meer landen verkrijgbaar

donderdag 1 augustus 2019, 10:00 door Redactie, 6 reacties

De Titan-beveiligingssleutel van Google, die volgens de internetgigant online accounts het best beschermt tegen phishing, is in meer landen verkrijgbaar, waaronder Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. De Titan-beveiligingssleutel fungeert als een tweede factor tijdens het inloggen.

Nadat het wachtwoord is ingevoerd wordt de aanwezigheid van de sleutel gecontroleerd. Daarnaast werkt de beveiligingssleutel alleen op de website waarvoor die geregistreerd is. Google heeft het gebruik van de Titan-sleutel voor alle eigen werknemers verplicht gesteld. Sindsdien zou geen enkel werkaccount meer via phishing zijn overgenomen.

De Titan-beveiligingssleutel werkt vanzelfsprekend met Google-accounts, maar is ook voor andere websites te gebruiken zoals Coinbase, Dropbox, Facebook, GitHub, Salesforce, Stripe en Twitter. De sleutel werd vorig jaar in de Verenigde Staten gelanceerd, maar is nu ook verkrijgbaar in Canada, Frankrijk, Japan en het Verenigd Koninkrijk. Google heeft nog niet laten weten wanneer de 55 euro kostende Titan-sleutel in Nederland verschijnt. In mei zag het techbedrijf zich gedwongen om de sleutel wegens een beveiligingslek terug te roepen.

Reacties (6)
01-08-2019, 10:10 door Anoniem
Je kan net zo goed een ubikey aanschaffen. Doet hetzelfde en is overal verkrijgbaar.
01-08-2019, 10:51 door Anoniem
Iedereen kan een FIDO2 sleutel aan zijn Google account koppelen en daarmee kunnen phishers het account niet meer overnemen mocht je je wachtwoord prijsgeven. Ik heb zelf zo'n yubikey variant, werkt prima.
Met de oude FIDO standaard werkte dit ook, maar alleen in Chrome. Nu met de nieuwe FIDO2 standaard gaan alle (grote) browser leveranciers deze standaard ondersteunen.
01-08-2019, 12:34 door Anoniem
Door Anoniem: Je kan net zo goed een ubikey aanschaffen. Doet hetzelfde en is overal verkrijgbaar.
Dat, of een Nitrokey: https://www.nitrokey.com/

Voordeel ten opzichte van Yubikeys: ontwerp hard- en software is te inspecteren (in tegenstelling tot een Google-branded apparaat van fabrikant Feitian en Yubico-apparaten).
01-08-2019, 13:08 door Anoniem
Door Anoniem: Met de oude FIDO standaard werkte dit ook, maar alleen in Chrome. Nu met de nieuwe FIDO2 standaard gaan alle (grote) browser leveranciers deze standaard ondersteunen.
Daarbij blijven de oude sleutels werken. Mijn U2F-sleuteltje doet het tegenwoordig gewoon in Firefox.
01-08-2019, 14:22 door Anoniem
Ik zelf heb deze YubiKey 5 NFC,bij Windows werkt deze goed,wel gebruiksonvriendelijk betreft installeren.

Lastpass kon ik ook beveiligen met de sleutel,maar ik vond het risico en gebruik te ingewikkeld,de kans dat er iets verkeerd
ging een te hoog risico.
Mede door een gebrek aan een goede,simpele, en duidelijke gebruiksaanwijzing !

Bij Linux Mint reageerde het niet ,kon niet bij me email account ,ook de backup codes kon ik niet invoeren.
01-08-2019, 16:25 door Anoniem
Irritant in dit artikel is dat de link niks te doen heeft met deze Titan-beveiligingssleutel, maar ik omgeleid wordt door google naar hun online winkel.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.