image

Firefox voor Android ondersteunt inloggen via vingerafdruk

maandag 5 augustus 2019, 16:57 door Redactie, 3 reacties

Gebruikers van Firefox voor Android kunnen voortaan ook via hun vingerafdruk op websites en webapplicaties inloggen, zo laat Mozilla weten. De nieuwste versie van Mozillas browser ondersteunt namelijk de Web Authentication API (WebAuthn).

Deze programmeerinterface biedt een manier om zonder wachtwoorden op websites in te loggen. De desktopversie van Firefox ondersteunde WebAuthn al, maar nu is de support hiervan ook aan de Androidversie toegevoegd. Gebruikers kunnen hierdoor via de ingebouwde biometrische scanner van hun smartphone inloggen. Ook is het mogelijk om in te loggen via fysieke beveiligingssleutels die bluetooth of nfc ondersteunen of op de usb-poort van de telefoon zijn aan te sluiten.

Volgens Mozilla is Web Authentication het "beste technische antwoord" op phishing. Verschillende grote partijen ondersteunen de inlogmethode, waaronder Google, Microsoft en Dropbox. Daarnaast zijn er verschillende demosites waar gebruikers WebAuthn kunnen testen. Firefox voor Android is te downloaden via de Google Play Store en de website van Mozilla.

Image

Reacties (3)
05-08-2019, 17:16 door Anoniem
Nagel in de doodskist van alle bestaande (zwakke) 2FA oplossingen zoals hardware tokens, authenticator apps of nog SMS. Tijd dat de overheden en banken eens opschieten om deze standaard te gaan ondersteunen.
05-08-2019, 17:36 door Anoniem
Ik kies liever een wachtwoord, maar uiteraard kan je vingerafdruk gebruiken als 2de laag, maar ik zou nooit vingerafdruk gebruiken als enige unlock middel. Ik zie dit meer iets als speelgoed.
06-08-2019, 12:18 door Anoniem
Door Anoniem: Nagel in de doodskist van alle bestaande (zwakke) 2FA oplossingen zoals hardware tokens, authenticator apps of nog SMS. Tijd dat de overheden en banken eens opschieten om deze standaard te gaan ondersteunen.
Tja. Zonder alleen een hamer heb je iets aan de nagel. Ofwel je bent nu in eens erg afhankelijk van andere. Iets wat een hardware Token of authenticatie app niet heeft. Die hebben minder afhankelijkheden.

Dus gelukkig hebben we ook nog schroeven als alternatief.

Maar wel mooie toevoeging.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.