image

Amerikaans schooldistrict getroffen door ransomware

woensdag 7 augustus 2019, 11:12 door Redactie, 3 reacties

Opnieuw is er een schooldistrict in de Verenigde Staten door ransomware getroffen. Het gaat om het schooldistrict van Broken Arrow dat via verschillende scholen onderwijs aan 19.000 leerlingen biedt. De ransomware zorgde voor problemen met het netwerk en de servers van het district.

Na ontdekking van de ransomware heeft het schooldistrict de verzekeringsmaatschappij ingelicht en zijn er cybersecurity-experts ingeschakeld om met het onderzoek, herstel en het verbeteren van de digitale beveiliging te helpen. Hoe de infectie zich kon voordoen is niet bekendgemaakt. Het schooldistrict zegt niet van plan te zijn om het gevraagde losgeld voor het ontsleutelen van de versleutelde bestanden te betalen.

Op 21 augustus gaat het schooljaar in Broken Arrow weer van start. Volgens het schooldistrict heeft de ransomware geen gevolgen voor deze planning. Onlangs besloot een ander Amerikaans schooldistrict de start van het schooljaar wegens malware tot twee keer toe uit te stellen.

Reacties (3)
07-08-2019, 11:58 door Anoniem
Je hebt daar dus verzekeringen voor cyber security incidenten, maar ik mag toch aannemen dat je als verzekeraar niet gaat uitkeren indien de school nalatig is geweest? Want echt moeilijk is het niet om ervoor te zorgen dat je dingen up-to-date houdt enzo ...
07-08-2019, 14:15 door Anoniem
Het is wel vaak raak daar in de VS.
Komt dat omdat de infrastructuur daar achterstallig onderhoud behoeft vanwege te kort aan geld?
Want de VS is natuurlijk een land waar de overheid zo klien mogelijk moet zijn,waar men eigenlijk geen belasting wil betalen,maar waar wel extreem veel geld voor het leger is.
07-08-2019, 14:33 door Briolet
Door Anoniem: …maar ik mag toch aannemen dat je als verzekeraar niet gaat uitkeren indien de school nalatig is geweest?…

Als je maar genoeg premie betaald dan kun je zelfs dat verzekeren. Denk maar aan reisverzekeringen, die soms alles verzekeren als je maar aangifte doet bij de politie.

In onze bedrijfspolis voor diefstal staat ook een clausule die toestaat dat niet alles perfect achter slot beveiligd hoeft te zijn opgeborgen. Dit omdat je in een werkomgeving soms dingen over het hoofd ziet. In zekere zin wordt daar ook nalatigheid verzekerd.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.