image

Kali-concurrent Commando VM ondersteunt Kali Linux

donderdag 8 augustus 2019, 13:22 door Redactie, 0 reacties

Begin dit jaar lanceerde securitybedrijf FireEye de distributie Commando VM als concurrent voor het populaire Kali Linux, maar aan de nieuwste versie van Commando VM is juist support van Kali toegevoegd. Commando VM en Kali Linux bevatten allerlei securitytools en zijn gericht op penetratietesters en red teamers.

Waar Kali echter op Linux is gebaseerd, draait Commando VM op Windows. FireEye stelt dat het Commando met name heeft ontwikkeld voor het uitvoeren van interne penetratietests. De distributie biedt standaardondersteuning van Windows en Active Directory en zou het eenvoudiger moeten maken om netwerkshares te verkennen en tools zoals PowerView en BloodHound te gebruiken, zonder dat er bestanden achterblijven.

Sinds de eerste versie in maart verscheen is nu Commando VM 2.0 uitgekomen die drie grote nieuwe features bevat. De eerste is ondersteuning van Kali Linux. Dit is mogelijk door het Windows Subsystem for Linux (WSL). Het WSL is een compatibiliteitslaag om Linux-bestanden op Windows 10 te draaien. Hierdoor kan Command nu Kali Linux ondersteunen.

De tweede nieuwe feature is ondersteuning van Docker, een populaire tool om via containers applicaties uit te rollen en starten. Volgens FireEye wordt Docker steeds populairder binnen de penetratietestgemeenschap. Het is nu mogelijk om vanuit Commando allerlei Docker-containers te starten. Als laatste biedt Command VM 2.0 de mogelijkheid om een aangepaste installatie te maken. Op deze manier kunnen gebruikers zelf kiezen welke tools ze wel en niet nodig hebben. Commando VM is te downloaden via GitHub.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.