image

Antivirusbedrijf Avast lanceert eigen browser voor macOS

donderdag 22 augustus 2019, 10:10 door Redactie, 7 reacties

Antivirusbedrijf Avast heeft een eigen browser voor macOS gelanceerd die gebruikers tegen phishing, tracking en andere dreigingen moet beschermen. De Windowsversie van de "Secure Browser" is al enige tijd beschikbaar. De browser blokkeert onder andere advertenties en allerlei online trackers.

Via de "Hack Check" van de browser worden gebruikers gewaarschuwd als hun gegevens in bekende datalekken voorkomen, vergelijkbaar met de zoekmachine Have I Been Pwned. Daarnaast is er een Webcam Guard aanwezig waarmee gebruikers kunnen instellen welke websites toegang tot de webcam krijgen en voor hoelang en wordt Flash-content standaard geblokkeerd. Verder zorgt de op Chromium gebaseerde browser ervoor dat websites die het ondersteunen standaard via https worden bezocht. De testversie van Secure Browser voor macOS is te downloaden via de website van Avast.

Reacties (7)
22-08-2019, 11:07 door Anoniem
Mijn idee: nooit bèta software installeren.
22-08-2019, 17:21 door Patje-RedFan
Best niet teveel van Avast installeren, want ze zijn zelf voor geen haar te vertrouwen.... weet dat avast veel van jou gegevens (telemetrie) naar hen verstuurd !
23-08-2019, 09:56 door Anoniem
Avast is zelf een reclame kanon geworden. Allemaal nep en het is een manier om de concurrentie uit te schakelen.
23-08-2019, 10:02 door Anoniem
Door Patje-RedFan: Best niet teveel van Avast installeren, want ze zijn zelf voor geen haar te vertrouwen.... weet dat avast veel van jou gegevens (telemetrie) naar hen verstuurd !
Dat doet vrijwel elke gratis antivirus oplossing (behalve ClamAV)..
23-08-2019, 12:24 door Anoniem
Door Anoniem: Avast is zelf een reclame kanon geworden. Allemaal nep en het is een manier om de concurrentie uit te schakelen.
Komt ervan, als je alleen de gratis versie gebruikt. Wel kommentaar maar niets willen betalen. Typische Nederlander.
24-08-2019, 14:25 door [Account Verwijderd]
Spijtig voor Avast maar voor mij ligt het zo: Een AV bedrijf waarvan het klanten/gebruikers forum werd gehackt (2014) vind ik zo bijzonder dat ik hen nog maar moeilijk vertrouw. Nog steeds ben ik blij dat ik niet zo'n oen ben die overal dezelfde authenticatie gebruikt (ze bestaan, en je zult ze de kost moeten geven) want ik was gebruiker van hun forum.
26-08-2019, 17:53 door Patje-RedFan
Door Freiherr von Schlamm: Spijtig voor Avast maar voor mij ligt het zo: Een AV bedrijf waarvan het klanten/gebruikers forum werd gehackt (2014) vind ik zo bijzonder dat ik hen nog maar moeilijk vertrouw. Nog steeds ben ik blij dat ik niet zo'n oen ben die overal dezelfde authenticatie gebruikt (ze bestaan, en je zult ze de kost moeten geven) want ik was gebruiker van hun forum.
Ik was ook gebruiker op hun forum en krijg nog steeds veel phishing mails door die hack op het avast forum, moet zeggen dat wel soms nog AVG free gebruik die geen ads of popups heeft ...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.