image

Deurbelcamera Ring werkt samen met 400 politiekorpsen in VS

woensdag 28 augustus 2019, 16:52 door Redactie, 13 reacties

Fabrikant van deurbelcamera's Ring heeft met meer dan vierhonderd Amerikaanse politiekorpsen een overeenkomst gesloten zodat die op geautomatiseerde wijze beelden van miljoenen camera's kunnen opvragen. Dat laat de Washington Post vandaag weten.

De deurbelcamera beschikt over een sensor die bij beweging beelden opneemt en biedt de mogelijkheid om beelden via een app op afstand te bekijken. In het geval van een misdrijf kan de politie bij Ring een verzoek tot de beelden indienen. Ring, dat eigendom van Amazon is, stuurt vervolgens een e-mail aan de betreffende eigenaar. Die kan het verzoek vervolgens toestaan of weigeren.

Ring biedt daarnaast een app genaamd Neighbors waarmee bewoners en buurten onderling beelden en waarschuwingen kunnen uitwisselen. Politiekorpsen en agenten kunnen aan de groepen van deze app worden toegevoegd. In het geval videobeelden nog niet zijn gedeeld, kunnen agenten die via een apart portaal en kaart opvragen. Agenten kunnen een bepaalde tijd en gebied opgeven. Vervolgens stuurt Ring naar iedereen binnen het gebied een e-mail met een bericht van de politie.

Gebruikers kunnen er vervolgens voor kiezen om de beelden te delen of niet en zich voor toekomstige e-mails afmelden. Ring stelt dat politie geen toegang tot live beelden heeft en ook niet te horen krijgt welke Ring-gebruikers wel en niet op de verzoeken hebben gereageerd. Sommige agenten zouden bij het onderzoeken van misdrijven bewust naar Ring-deurbellen zoeken en Ring biedt op haar beurt kortingen aan steden en gemeenschappen die de camera's met belastinggeld aanschaffen. Het bedrijf heeft ook gratis camera's aan politiekorpsen gegeven zodat die de apparaten weer onder huiseigenaren konden uitdelen.

Juridische experts en privacygroepen stellen dat het programma burgerrechten kan bedreigen en bewoners in informanten verandert. Ook zou het onschuldige mensen, waaronder die door Ring-gebruikers als "verdacht" zijn aangemerkt, aan meer surveillance en potentiële risico's kunnen blootstellen. "Als de politie eist dat elke burger een camera op zijn deur aanbrengt en agenten toegang geeft zouden we terugschrikken", zegt rechtenhoogleraar Andrew Guthrie Ferguson, auteur van The Rise of Big Data Policing.

Door in te spelen op een vermeende noodzaak voor meer zelfsurveillance en de angst van mensen over misdaad en veiligheid, heeft Ring een manier gevonden voor de ontwikkeling van een geheel nieuw surveillancenetwerk, zonder het toezicht dat zou plaatsvinden als een dergelijk netwerk door politie of overheid zou worden ontwikkeld, aldus Ferguson.

"Het is een businessmodel gebaseerd op paranoia. Ze doen wat Uber deed voor taxi's, maar dan voor surveillancecamera's, door ze gebruiksvriendelijker te maken. Het is een particulier surveillancesleepnet dat buiten het democratische proces is gemaakt, maar ze verkopen het als gewoon een product, als slechts een app", zegt Evan Greer van digitale rechtenbeweging Fight for the Future.

Image

Reacties (13)
28-08-2019, 17:17 door Anoniem
Zou het niet handiger zijn als de politie via een app je deur open kan doen? Een soort 'backdoor' in je voordeurslot?
Wat is er een veiliger gevoel dan een agent over de vloer als je niet thuis bent!

Veiligheid > Privacy

Bovendien heb je de camerabeelden als een agent toch niet te vertrouwen is.
28-08-2019, 17:57 door John777
Ik vind de technology en het concept slim en interessant - en in de basis ook nog wel een goed idee.

Maar anderzijds vind ik het een veel grotere bedreiging voor de privacy en gaat dit helemaal de verkeerde kant op. Want inderdaad, straks wordt je aangemoedigd (door bijv. een korting op je verzekering) om een camera op te hangen en mee te doen in Big Brother Century.
28-08-2019, 18:56 door Anoniem
Door Anoniem: Zou het niet handiger zijn als de politie via een app je deur open kan doen? Een soort 'backdoor' in je voordeurslot?
Wat is er een veiliger gevoel dan een agent over de vloer als je niet thuis bent!

Veiligheid > Privacy

Bovendien heb je de camerabeelden als een agent toch niet te vertrouwen is.

:-)

Ja, vergelijkbaar met een backdoor in encryptie, dat is er ook alleen maar om criminelen te vangen.


Ehh, ohh, wat bedoel je met "kan ook door landen met een STASI gebruikt worden"?
28-08-2019, 20:55 door Anoniem
Dus blijkbaar weet Ring wie je bent. Mooi, die bel hoef ik dus hoe dan ook niet.
28-08-2019, 22:09 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: Zou het niet handiger zijn als de politie via een app je deur open kan doen? Een soort 'backdoor' in je voordeurslot?
Wat is er een veiliger gevoel dan een agent over de vloer als je niet thuis bent!

Veiligheid > Privacy

Bovendien heb je de camerabeelden als een agent toch niet te vertrouwen is.

Ah, zo dus...: Je gunt criminelen die weleens onaangekondigd bij je 'over de vloer kunnen komen' en bijvoorbeeld uit ballorigheid op je vloerbedekking gaan zitten kakken liever het voordeel van de twijfel dan een agent van politie.
28-08-2019, 23:42 door Anoniem
is ring niet heel toevallig van google?
29-08-2019, 07:31 door Anoniem
Ik vertrouw de politie ongeveer net zover als ik ze kan gooien met deze informatie.
Het is een corrupte bende vol met politieagenten die de wet niet eens kennen, en de rechten van burgers dagelijks schenden. Niet aan beginnen dus.
29-08-2019, 08:15 door Anoniem
Door Freiherr von Schlamm: Ah, zo dus...: Je gunt criminelen die weleens onaangekondigd bij je 'over de vloer kunnen komen' en bijvoorbeeld uit ballorigheid op je vloerbedekking gaan zitten kakken liever het voordeel van de twijfel dan een agent van politie.

De politie komt niet (meer) voor een woninginbraak. Daar hebben ze helemaal geen tijd voor.

Dit naast het feit dat er nu veel meer zwervers zijn als tien jaar geleden...
Zwervers zijn niet gewend een toilet te gebruiken.

Je moet je voordeur gewoon beter op slot doen als je buurman. Dit geldt dubbel voor je digitale zaken.
29-08-2019, 09:52 door Anoniem
Door Anoniem: is ring niet heel toevallig van google?
Ring is een dochteronderneming van Amazon.
29-08-2019, 09:57 door Anoniem
Ik begin nu echt in dat 'The God's eye' verhaal te geloven in Fast and Furious 7.
29-08-2019, 10:04 door Anoniem
Door Anoniem: is ring niet heel toevallig van Google?
Amazon, maar als Google erachter gad gezeten had dat mij ook niet echt verbaasd.
29-08-2019, 18:54 door Anoniem
Nu maar hopen dat Ring zelf ook veilig is. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik geen enkele camera/deurbel vertrouw en zeker niet in combinatie met cloud opslag.
29-08-2019, 21:22 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem:

De politie komt niet (meer) voor een woninginbraak. Daar hebben ze helemaal geen tijd voor.

Inderdaad. Die zijn bezig fietsers zonder licht te pakken. Of anders hebben ze het te druk met wietrokers terroriseren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.