image

Belg verdacht van fraude met ticketsysteem Brussels Airlines

zaterdag 7 september 2019, 09:58 door Redactie, 2 reacties

Een 24-jarige Belgische man wordt verdacht van fraude met het ticketsysteem van Brussels Airlines. Hij zou voor zo'n 30.000 euro aan vliegtickets hebben geboekt zonder hiervoor te betalen. Nadat de luchtvaartmaatschappij de fraude ontdekte kon de man in september 2017 worden aangehouden.

Een maand later in oktober 2017 werd hij al veroordeeld voor soortgelijke feiten bij andere bedrijven, zo meldt Het Laatste Nieuws. Eerder wist hij via de ticketsystemen van American Airlines en Lufthansa te frauderen en tickets te boeken zonder hiervoor te betalen. Ook bij bioscoopketen UGC, telecomprovider Proximus en hogesnelheidsdienst Thalys sloeg de man toe. Voor deze vergrijpen werd hij veroordeeld tot een voorwaardelijke straf en moest hij zich verplicht door een psychiater laten begeleiden. De Belg zal zich binnenkort voor de fraude bij Brussels Airlines voor de rechter moeten verantwoorden.

Reacties (2)
07-09-2019, 10:16 door Anoniem
Dit is toch een mooie wereld:
- als je erachter komt hoe je gratis tickets kunt boeken
— en je meldt het niet en misbruikt het: straf
— en je meldt het wel: levenslang gratis vliegen (zijn bekende gevallen van)
07-09-2019, 10:57 door Anoniem
Een strafbaar feit plegen waarvan je echte identiteit een cruciaal onderdeel is .... Veel makkelijker kun je het niet maken voor politie en rechters.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.