image

Politie waarschuwt voor phishingmail uit naam van politie

woensdag 11 september 2019, 10:05 door Redactie, 5 reacties

De politie waarschuwt internetgebruikers voor een phishingmail die op dit moment wordt rondgestuurd en van de politie afkomstig lijkt te zijn. Volgens het bericht, dat van het politielogo is voorzien, is het e-mailadres van de ontvanger in het adresboek van een verdachte aangetroffen.

Deze verdachte zou zich schuldig hebben gemaakt aan internetoplichting en mogelijk is de ontvanger van de e-mail hiervan de dupe geworden. Het bericht stelt verder dat er 23.000 euro in beslag is genomen en dat dit bedrag zal worden gebruikt om slachtoffers terug te betalen. Slachtoffers die voor de vergoeding in aanmerking willen komen wordt gevraagd een bankafschrift te versturen.

"Als je zo'n mail krijgt waarbij de politie niet de afzender is, wees dan alert: de politie zal nooit een dergelijke mail sturen. Oplichters proberen op deze manier aan bankgegevens te komen", zo waarschuwt de politie. Wie de e-mail heeft ontvangen wordt aangeraden om die te verwijderen.

Image

Reacties (5)
11-09-2019, 10:17 door Anoniem
De politie regelt dit terugbetalen niet zelf. Daar zal eerst een officier van justitie iets van moeten vinden. Want na inbeslagname moet een Bij eerst beslissen over het in beslaggenomen goed.

Ook zulken de vedachte(n) schuldig moeten worden bevonden door een rechter(lijke uitspraak). Benadeelden moeten zich gevoegd hebben in het strafproces opdat de rechter hen in zijn uitspraak kan aanwijzen als benadeelden, en een bedrag toewijzen.

Meestal loopt zo'n financiële afhandeling dan via het centraal justitieel incassobureau (CJIB). Nooit onderhands via de politie.
11-09-2019, 10:49 door Anoniem
Blijft een gekke gedachte dat sommigen dit ook echt geloven.
11-09-2019, 10:56 door Anoniem
Met dank voor dit bericht.

verkoopticketswap(at)gmail.com is toegevoegd aan mijn blacklist.
11-09-2019, 12:05 door Anoniem
...dat u daadwerkelijk ben opgelicht..

"komen wij uit De Haag misschien??"
Daarnaast: opgelicht is ook al bargoens in de context van de gehele kromme zinsbouw.

...indien u daadwerkelijk bent benadeeld... is correct Nederlands.... "maar dat kenne wij criminele niet".

Tot nu is het gelukkig nog steeds zo dat de meeste spam met criminele intenties is vergeven van krom Nederlands (grammaticaal en spelling) maar ik verwacht dat dit filter in de toekomst steeds minder relevant wordt omdat het peil van Nederlands taalgebruik met de dag treuriger wordt, ook omdat officiele (zakelijke) correspondentie nogaleens Nederlands weeffouten heeft.
11-09-2019, 18:07 door Anoniem
Taalverloedering, wel een teken aan de wand met een d.
Werkwoordsvormen met t en dt. Fouten tegen de de & het woordenlijst. De student office heeft geen benul.

Maar de onderkant gaat winnen.
"Ik heeft in Rotterdam, hij woon in Utrech"
Komt het weer overeen uit voor Amsterdam.
"Allemaal ratte meneer! Doei".

Als het maar niet overslaat maar computertalen.
Berg je dan maar.

Jodocus Oyevaer.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.