image

Meer Amerikaanse schooldistricten door ransomware getroffen

donderdag 12 september 2019, 13:15 door Redactie, 5 reacties

Opnieuw zijn er in de Verenigde Staten schooldistricten door ransomware getroffen. De schooldistricten van Souderton Area en Wakulla County raakten kort na de start van het nieuwe schooljaar besmet. Na ontdekking van de ransomware besloot het schooldistrict van Souderton Area systemen uit te schakelen. Leraren hebben hierdoor beperkte toegang tot e-mail en andere diensten, aldus CBS.

In het geval van het schooldistrict van Wakulla County is ook het e-mailsysteem getroffen. "Het is op dit moment een onbetrouwbare manier om te communiceren", aldus het district op Facebook. Hoe de systemen geïnfecteerd zijn geraakt, om welke ransomware het ging en of er losgeld is betaald laten de schooldistricten niet weten. De afgelopen maanden zijn tal van Amerikaanse schooldistricten door ransomware getroffen. Eén van de districten besloot 100.000 dollar losgeld te betalen om versleutelde bestanden terug te krijgen.

Reacties (5)
12-09-2019, 14:36 door Anoniem
nooit betalen. NOOIT BETALEN.
dan word je volgende maand gewoon weer geinfecteerd.
12-09-2019, 17:18 door karma4
Volgens mij is het lekken van een ssn in de VS een groot financieel risico. Het niet beschikbaar zijn van de systemenevert geen direct zichtbaar financieel risico op.
Als je het kan afwentelen op slimme hackers dan ben je als bestuurder uit de privé zorgen. Iemand een onderbouwing van iets anders op die risico perceptie?
13-09-2019, 10:07 door botbot
Door karma4: Volgens mij is het lekken van een ssn in de VS een groot financieel risico. Het niet beschikbaar zijn van de systemenevert geen direct zichtbaar financieel risico op.
Als je het kan afwentelen op slimme hackers dan ben je als bestuurder uit de privé zorgen. Iemand een onderbouwing van iets anders op die risico perceptie?

Ik zie toch echt duidelijk financieel risico: Uiteindelijk is het niet de verzekering die voor de schade opdraait. Verzekeringen zijn winstgevende ondernemingen, elke door hun verdiende euro komt uiteindelijk uit de zak van de klanten. Dus ook het betaalde losgeld.

Verzekeringen zouden striktere regels moeten hanteren voordat ze een verzekering af laten sluiten op dit soort dingen. Ik kom er ook niet mee weg als ik mijn auto 's nachts in een achterbuurt open laat staan en hij wordt gestolen.

Wat klanten zouden moeten doen is geen verzekering afsluiten bij verzekeraars die losgeld betalen aan dit soort criminelen. Idem aan dat mensen (idealiter) geen spullen kopen bij bedrijven die draaien op kinderarbeid.

Overheden zouden in het beste geval moeten toezien op implementatie van goede beveiligingsmaatregelen en een degelijke ICT voorziening zodat dit niet voor kan komen. Maar aangezien controle door de overheid hierop waarschijnlijk gaat falen, zouden ze bijvoorbeeld een verzekering voor dit soort dingen kunnen verplichten, tegelijk met een verzekeraar die veel strengere eisen stelt aan de beveiliging. Dan is er financieel incentief om de beveiliging goed te regelen.
13-09-2019, 13:37 door Anoniem
Beste Amerikaanse schooldistricten kijk eerst ff hier voordat u gaat betalen: www.nomoreransom.org. Scheelt een hoop geld.
14-09-2019, 07:54 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: nooit betalen. NOOIT BETALEN.
dan word je volgende maand gewoon weer geinfecteerd.

Of je betaalt of niet, als je je beveiliging niet aanscherpt dan ben je de volgende keer gewoon weer opnieuw de klos.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.