image

Cloudflare lanceert gratis mobiele vpn-dienst Warp

woensdag 25 september 2019, 16:40 door Redactie, 5 reacties

Internetbedrijf Cloudflare heeft vandaag een eigen gratis mobiele vpn-dienst gelanceerd genaamd Warp. Warp is gebouwd rond het op UDP-gebaseerde WireGuard-protocol dat voor mobiel internet is geoptimaliseerd. UDP is een eenvoudiger protocol dan dat het TCP-protocol dat normaliter voor het laden van websites wordt gebruikt. TCP is echter betrouwbaarder en zal een niet afgeleverd pakket opnieuw versturen.

Bij UPD is dit niet het geval. Toch is dit geen probleem, aldus Cloudflare. Warp verstuurt namelijk UDP-pakketten waar de volledige TCP-pakketten in zitten. In de door WireGuard versleutelde payload bevindt zich een complete TCP-header met alle informatie om de data betrouwbaar af te leveren. De manier waarop Warp is ontwikkeld zou ervoor moeten zorgen dat gebruikers sneller kunnen browsen. Op dit moment is dat niet altijd het geval.

Cloudflare meldt in de aankondiging dat Warp namelijk een bug bevat waardoor het veel trager kan zijn dan een verbinding zonder de vpn-verbinding. Een probleem dat door het verkeerd routeren van verkeer wordt veroorzaakt. Verder stelt Cloudflare dat Warp voor een ander publiek is bedoeld dan normale vpn-diensten. Zo is Warp niet ontworpen om geoblokkades te omzeilen en verbergt het ook niet het ip-adres van de gebruiker.

In plaats daarvan is het bedoeld voor doorsnee gebruikers en moet het de data van deze gebruikers beschermen. Dit moet voorkomen dat internetproviders, wifi-aanbieders en personen het netwerkverkeer kunnen onderscheppen en misbruiken. "Warp is niet ontworpen voor de ultra-techie die precies wil specificeren via welke server zijn verkeer wordt gerouteerd", aldus Cloudflare. De interface kent maar één knop, aan of uit.

Het internetbedrijf laat tevens weten dat het geen logdata op schijf bewaart waarmee gebruikers zijn te identificeren. Ook zal het de browsegegevens van gebruikers niet verkopen of voor gerichte advertenties gebruiken. Verder is het voor het gebruik van Warp en Warp Plus niet nodig om persoonlijke informatie te verstrekken en claimt Cloudflare dat het externe auditors deze beloftes laat controleren.

Naast de gratis versie is er ook Warp Plus dat een hogere snelheid zou moeten bieden. De maandelijkse kosten hiervoor zijn gelijk aan die van een Big Mac, aldus Cloudflare. Warp en Warp Plus zijn beschikbaar voor Android en iOS.

Reacties (5)
25-09-2019, 17:02 door Bitwiper
Ik ben benieuwd wanneer Cloudflare door Google, Facebook, Amazon of Microsoft wordt overgenomen...
25-09-2019, 19:32 door Anoniem
Door Bitwiper: Ik ben benieuwd wanneer Cloudflare door Google, Facebook, Amazon of Microsoft wordt overgenomen...

Ja inderdaad, dat lijkt de strategie van die meeste bedrijven tegenwoordig. Ik heb veel marktaandeel gekocht, kan veel persoonsgegevens leveren. Koop me, Koop me voordat we geen geld meer krijgen voor onze jarenlange verliesgevende activiteiten.
26-09-2019, 10:13 door Anoniem
Juist en in de tussentijd logt Fastly daar ook (ja zoals ook bijvoorbeeld op Psiphon) al je digitale bewegingen,
lees: https://docs.fastly.com/en/guides/setting-up-remote-log-streaming
Google tracking, free VPN, what the hack?

Jodocus Oyevaer
27-09-2019, 14:28 door Anoniem
CloudFlare moet je niet vertrouwen... Net zoals met CloudFlare reverse proxy dan geeft je ze tenslotte je TLS keys. Ze kunnen dus in principe een MiTM aanval uitvoeren of gewoon al je "versleutelde" verkeer uitlezen. Ik vertrouw die hele zaak niet..

Al hun ip ranges zitten bij mij in de banlist.
03-10-2019, 12:23 door Anoniem
Door Anoniem: CloudFlare moet je niet vertrouwen... Net zoals met CloudFlare reverse proxy dan geeft je ze tenslotte je TLS keys. Ze kunnen dus in principe een MiTM aanval uitvoeren of gewoon al je "versleutelde" verkeer uitlezen. Ik vertrouw die hele zaak niet..

Al hun ip ranges zitten bij mij in de banlist.

Goed verhaal, voeg AWS, Google, Azure, Alibaba etc etc etc ook even toe dan.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.