image

Maaltijdbezorger DoorDash lekt gegevens 4,9 miljoen klanten

vrijdag 27 september 2019, 11:06 door Redactie, 0 reacties

De Amerikaanse maaltijdbezorger DoorDash, die eerder dit jaar tijdens een investeringsronde 600 miljoen dollar aan groeigeld wist op te halen, heeft de gegevens van 4,9 miljoen klanten gelekt. Dat heeft het bedrijf in een blogposting bekendgemaakt. Eerder deze maand ontdekte DoorDash "ongewone activiteit" met betrekking tot een third-party serviceprovider.

Verder onderzoek wees uit dat een ongeautoriseerde derde partij op 4 mei toegang tot de gegevens van DoorDash-klanten heeft gekregen. Het gaat in totaal om de data van 4,9 miljoen mensen en aanbieders die zich voor 5 april 2018 bij DoorDash registreerden. De gelekte data bestaat uit namen, e-mailadressen, afleveradressen, bestelgeschiedenis, telefoonnummers en gehashte en gesalte wachtwoorden. Van sommige klanten zijn ook de laatste vier cijfers van de creditcard gelekt. Verder zijn van 100.000 maaltijdbezorgers de rijbewijsgegevens gestolen.

Hoe de gegevens precies konden lekken laat DoorDash niet weten. Het bedrijf zegt een aantal "aanvullende maatregelen" te hebben genomen om klantgegevens te beschermen, alsmede het verbeteren van de beveiligingsprotocollen. Ook zijn er externe experts ingeschakeld om dreigingen te kunnen herkennen en stoppen. Exacte details over de maatregelen worden niet gegeven. Alle 4,9 miljoen klanten krijgen het advies hun wachtwoorden te wijzigen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.