image

Microsoft en Mastercard financieren CyberPeace Institute

vrijdag 27 september 2019, 10:53 door Redactie, 4 reacties
Laatst bijgewerkt: 27-09-2019, 15:04

Er is met geld van Microsoft en Mastercard een nieuw instituut opgericht dat zich gaat inzetten voor het verbeteren van de veiligheid op internet en dat wordt voorgezeten door Marietje Schaake, voormalig Europarlementariër voor D66. Het CyberPeace Institute zal zich op drie onderwerpen richten.

Het helpen en beschermen van slachtoffers van cyberaanvallen, het faciliteren van onderzoek naar cyberaanvallen en het promoten van "verantwoord gedrag in cyberspace" en het bevorderen van internationale wetgeving en regels. Dit moet ervoor zorgen dat de frequentie, impact en schaal van cyberaanvallen die schade veroorzaken bij burgers en de civiele infrastructuur afnemen.

Om slachtoffers van cyberaanvallen te helpen wil het instituut een netwerk van "CyberVolunteers" gaan oprichten en onderhouden. Daarnaast wordt er ingezet op het verbeteren van online bescherming, preventie en herstel. Het gaat dan bijvoorbeeld om het in kaart brengen van gevaarlijke trends en het aanbiedingen van tooling.

Het CyberPeace Institute heeft Microsoft, Mastercard en de Hewlett Foundation als voornaamste financiers. Daarnaast wordt er ook bijgedragen door Facebook en de Ford Foundation en zijn er verschillende partners, waaronder vpn-aanbieder Anchor Free, de Bertelsman Foundation en The Centre For Internet & Society. Het in Zwitserland gevestigde instituut is volgens Microsoft geheel onafhankelijk.

Reacties (4)
27-09-2019, 13:06 door Anoniem
Cyber Volunteers? De skills komen niet aanwaaien en tijd kost geld. Zit Marietje er ook gratis in? Ik ben benieuwd maar het heeft een hoog deug en feelgood gehalte.

Wil men echt een impact maken dan zal men wereldwijd C-level management en producenten harder aan moeten pakken wanneer er weer beleid ontbreekt of er amper naar security is gekeken.
27-09-2019, 14:47 door Anoniem
Door Anoniem: Cyber Volunteers? De skills komen niet aanwaaien en tijd kost geld. Zit Marietje er ook gratis in? Ik ben benieuwd maar het heeft een hoog deug en feelgood gehalte.
Een paar miljoentjes ertegenaan en het bedrijfsleven ziet er ook weer rooskleurig uit, qua initiatiefjes.

Wil men echt een impact maken dan zal men wereldwijd C-level management en producenten harder aan moeten pakken wanneer er weer beleid ontbreekt of er amper naar security is gekeken.
Te beginnen met... juist ja.


Door Redactie: Het in Zwitserland gevestigde instituut is volgens Microsoft geheel onafhankelijk.
En als microsoft het zegt... dan nog geloof ik er geen hol van. Er zit wel een limiet aan hoeveel je kan verkondigen dat niet waar blijkt voordat je niet meer geloofd wordt. En verkondigen, daar zijn ze daar bij microsoft heel erg goed in.

Daarnaast wordt er ingezet op het verbeteren van online bescherming, preventie en herstel. Het gaat dan bijvoorbeeld om in het kaart brengen van gevaarlijke trends en het aanbiedingen van tooling.
Hebben we daar niet al een heel zwik aan initiatiefjes van?

het promoten van "verantwoord gedrag in cyberspace"
"Niet op die mail klikken! Wat zeg ik nou niehiet op die maihail kl..."

het bevorderen van internationale wetgeving en regels.
Oh, lobbygroep. Voor microsoft.

Je moet wat he, als ex-eejempee. Zeker nu ze de wijn bij de lunch weer helemaal zelf moet betalen.
27-09-2019, 18:34 door [Account Verwijderd]
Cyber...

Dat woord is al zo'n grote trigger voor mijn bs detector tegenwoordig dat ik me er echt toe moet zetten om verder te lezen.

Fijn weekend allemaal!

;-)
29-09-2019, 11:11 door karma4
Stanford University zit in Californië. Dat is waar alle grote commerciëlen en open source commerciëlen zich verzamelen.
https://fsi.stanford.edu/news/marietje-schaake-join-stanford-cyber-policy-center-and-institute-human-centered-artificial

[/i]"Our work provides context for decision-making in Washington Geneva Beijng and beyond..
FSI's International Policy Lab helps Ensure that our faculty's research has real-work impact"[/i]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.