image

Persoonsgegevens medewerkers Strukton Rail gestolen

woensdag 9 oktober 2019, 13:42 door Redactie, 5 reacties

Vorige week zijn de persoonsgegevens van waarschijnlijk alle huidige en voormalige medewerkers van Strukton Rail en Eurailscout in Nederland gestolen, zo heeft het bouw- en spoorbedrijf via de eigen website bekendgemaakt. Het gaat om namen, geboortedata, voorletters, adresgegevens, datum in dienst, datum uit dienst (indien van toepassing) en bankrekeningnummer.

Strukton werd op 1 oktober door de politie over het datalek geïnformeerd. Uit het onderzoek dat hierop werd ingesteld bleek dat een tijdelijke ex-medewerker foto's van de gegevens had gemaakt. Deze medewerker had voor zijn werk toegang tot de gegevens. Volgens Strukton lijkt het om een eenmalige en individuele actie te gaan. Vorige week is melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

"Wij betreuren dit incident enorm en doen er alles aan om te voorkomen dat dit nog een keer gebeurt. De realiteit is dat diefstal helaas nooit helemaal is uit te sluiten. Dit voorval maakt duidelijk dat misbruik van vertrouwelijke informatie altijd op de loer ligt. Wij doen er alles aan om datalekken te voorkomen", aldus het bedrijf, dat werkafspraken en processen gaat evalueren om te zien of er verbeteringen moeten worden doorgevoerd.

Reacties (5)
09-10-2019, 13:47 door Anoniem
Tsja... Daar doe je dan weer weinig aan. Allemaal gegevens die een werkgever ook echt nodig heeft en zowaar niet eens gelekt door een server die open stond of zoiets.
09-10-2019, 17:27 door Anoniem
"alle huidige en voormalige medewerkers van" en "foto's van de gegevens" dat is een heleboel foto's, en daarmee een hoop werk om dat weer digitaal te maken en nuttig te gebruiken.
09-10-2019, 17:32 door Anoniem
Strukton, een bedrijf van Sanderink, evenals Centric waar de cybercharlatan, bedrieger, leugenaar en golddigger Rian van Rijbroek directeur. Centric geeft Cyber als 1 van haar specialiteiten, en zoals wij hier allemaal weten is Rian dé Cybergoeroe van Nederland (ahummm). Helaas heeft haar Smart-blockchain een datalek niet kunnen voorkomen... Naar mijn mening zou het goed zijn als Sanderink zich laat controleren op Alzheimer of Dementie: de berichten en gebeurtenissen van de laatste tijd wijzen daar op. Zo jammer, een geweldig bedrijf waar ik het jaren naar mijn zin heb gehad, ten gronde gericht zien worden. Wordt er toch wel verdrietig van....
09-10-2019, 18:07 door Anoniem
Door Anoniem: Tsja... Daar doe je dan weer weinig aan. Allemaal gegevens die een werkgever ook echt nodig heeft en zowaar niet eens gelekt door een server die open stond of zoiets.

En met je telefoon foto's maken laat ook geen sporen achter....

TheYOSH
11-10-2019, 11:10 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Tsja... Daar doe je dan weer weinig aan. Allemaal gegevens die een werkgever ook echt nodig heeft en zowaar niet eens gelekt door een server die open stond of zoiets.

En met je telefoon foto's maken laat ook geen sporen achter....

TheYOSH
Webcam er voor hangen die dit detecteert?
Folie op de monitor plaatsen die dit lastiger maakt?
Watermarks in je beeldscherm maakt het ook lastiger.

Er zijn dus wel mogelijkheden, of die allemaal haalbaar zijn is een tweede. Je doet hier verdomde weinig tegen doen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.