image

Ziekenhuizen VS accepteren weer patiënten na ransomware-aanval

maandag 14 oktober 2019, 15:36 door Redactie, 0 reacties

Drie Amerikaanse ziekenhuizen die begin oktober door ransomware werden getroffen accepteren weer patiënten. Het is echter nog altijd onduidelijk wanneer alle systemen volledig zijn hersteld. Het gaat om het DCH Regional Medical Center, Northport Medical Center en Fayette Medical Center in de staat Alabama.

De Ryuk-ransomware wist bestanden op allerlei belangrijke systemen van de ziekenhuizen te versleutelen. De ziekenhuizen zagen zich hierdoor genoodzaakt om geen nieuwe patiënten meer aan te nemen. Patiënten die afspraken voor een operatie hadden werd geadviseerd om eerst te bellen. Tevens kregen ambulances de instructie om wanneer mogelijk patiënten naar andere ziekenhuizen te brengen. De ziekenhuizen besloten het losgeld dat de aanvallers vroegen te betalen en kregen vervolgens een decryptiesleutel om de data te ontsleutelen. Om welk bedrag het gaat is niet bekendgemaakt.

Sindsdien is begonnen met het herstel van de systemen, waardoor alle nieuwe patiënten weer worden geaccepteerd. Zo zijn alle essentiële systemen voor patiëntenzorg operationeel. De it-afdelingen zijn nu bezig met het herstellen van non-essentiële systemen, waaronder e-mail, zo melden de ziekenhuizen. Ook wordt er gewerkt aan het optimaliseren van de snelheid en functionaliteit van de systemen. Wanneer alle systemen weer volledig zullen zijn hersteld is nog onduidelijk.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.