image

Manager Sberbank verdacht van stelen creditcarddata klanten

maandag 14 oktober 2019, 17:03 door Redactie, 1 reacties

Een manager van de Russische Sberbank, de grootste commerciële bank in Rusland, wordt verdacht van het stelen van creditcardgegevens van klanten uit een database om die vervolgens op internet te koop aan te bieden. Dat blijkt volgens de bank uit een intern onderzoek dat naar het datalek werd ingesteld.

Analisten van securitybedrijf DeviceLock ontdekten dat op internet de gegevens van 60 miljoen Sberbank-klanten werden aangeboden. Van tweehonderd creditcardhouders konden de gegevens ook worden geanalyseerd en geverifieerd, zo meldt The Moscow Times. De Russische krant Kommersant ontdekte in de aangeboden database gegevens van de eigen journalisten.

Volgens Sberbank zijn de gegevens door een manager gestolen die voor zijn werk toegang tot de database had. Deze manager zou inmiddels hebben bekend. De bank bevestigt dat van tweehonderd klanten de gegevens zijn gelekt, maar dat er geen verder risico op het lekken van klantgegevens is. Sberbank zegt dat het naar aanleiding van het incident maatregelen heeft genomen om de toegangscontrole tot de eigen systemen "radicaal te versterken" en de impact van de menselijke factor te beperken.

Reacties (1)
14-10-2019, 18:55 door zwart-wit - Bijgewerkt: 14-10-2019, 18:56
[Verwijderd door moderator]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.