image

Postbedrijf Pitney Bowes getroffen door ransomware

dinsdag 15 oktober 2019, 13:27 door Redactie, 0 reacties

Het Amerikaanse postbedrijf Pitney Bowes is getroffen door ransomware, waardoor bestanden op systemen zijn versleuteld en klanten geen toegang meer tot de diensten van het bedrijf hebben. Dat meldt het bedrijf op de eigen website.

Pitney Bowes is onder andere een leverancier van postverwerkingsapparatuur, kopieerapparaten en faxen. Tevens ontwikkelt het Amerikaanse bedrijf software en diensten voor e-commerce. Pitney Bowes had vorig jaar een omzet van 3,5 miljard dollar. Het bedrijf laat op de eigen website weten dat het getroffen is door malware die op sommige systemen informatie versleutelde en toegang van klanten tot diensten verstoorde.

Het gaat onder andere om het opwaarderen van postmachines waarmee bedrijven hun poststukken frankeren en verschillende mailingsystemen. Voor zover nu bekend zijn er geen gegevens van klanten of medewerkers buitgemaakt. Pitney Bowes zegt dat het bezig is om de getroffen systemen te herstellen. Daarbij worden "alle opties" overwogen, aldus het bedrijf. Hoe de infectie kon plaatsen, om welke ransomware het gaat en hoeveel systemen zijn getroffen laat Pitney Bowes niet weten. Naar aanleiding van de infectie daalde de aandelenkoers met 4 procent, aldus persbureau Reuters.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.