image

Betalingsprovider Billtrust getroffen door ransomware

donderdag 24 oktober 2019, 15:30 door Redactie, 0 reacties

De Amerikaanse zakelijke dienstverlener Billtrust is vorige week getroffen door ransomware waardoor de dienstverlening aan klanten verstoord raakte. Billtrust is een cloudgebaseerde dienst waarmee bedrijven onder andere facturen naar hun klanten kunnen sturen en betalingen ontvangen.

Vanwege de ransomware gingen verschillende diensten van Billtrust offline, waaronder de websites voor facturatie en betalingen en de dienst waarmee bedrijven verschillende betaalopties aan hun klanten kunnen aanbieden. Het bedrijf maakt via de eigen website en socialmediakanalen geen enkele melding van het incident. Wel doet één van de klanten van Billtrust uitgebreid verslag van de verstoring en dagelijkse updates die de betalingsprovider verstrekt.

De laatste update laat weten dat steeds meer systemen online komen en klanten hun facturen en betalingen tot 16 oktober kunnen bekijken, alsmede weer betalingen kunnen uitvoeren. Recente facturen en betalingen hoopt het bedrijf binnenkort te herstellen. Billtrust bevestigt de ransomware-infectie tegenover it-journalist Brian Krebs, maar geeft geen verdere informatie over het incident, zoals het soort ransomware, hoe de infectie zich kon voordoen en of het losgeld is betaald.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.