image

Mozilla verdubbelt donaties aan Tor Project tijdens campagne

maandag 28 oktober 2019, 16:06 door Redactie, 5 reacties
Laatst bijgewerkt: 29-10-2019, 08:30

Het Tor Project is vandaag weer de jaarlijkse donatiecampagne gestart en wederom zal Mozilla alle donaties die de komende weken worden gedaan verdubbelen. De campagne heeft als onderwerp "Take Back the Internet with Tor". Tijdens de campagne kunnen donateurs allerlei prijzen winnen, zoals exclusieve 'Tor swag'.

Dagelijks maken zo'n 2,5 miljoen mensen gebruik van het Tor-netwerk om hun privacy te beschermen. Het Tor Project dat de software voor het Tor-netwerk ontwikkelt is een non-profitorganisatie en daardoor afhankelijk van giften. Met de nieuwe campagne wil het Tor Project zich richten op wat het internet had moeten zijn, "een vrije en open plek om informatie te delen, waar je persoonlijke informatie geen handelswaar was", aldus de organisatie. Via de mensen en tools van het Tor Project kan het internet "één gebruiker per keer" worden teruggewonnen, aldus de uitleg van de campagne.

Om de donatiecampagne leuk en interessant te maken geeft het Tor Project ook allerlei prijzen weg, zoals exclusieve 'Tor Swag', waaronder Tor-kleding, een Tor-picknickdeken en boeken. Iedereen die in de eerste week doneert komt ongeacht de omvang van de donatie in aanmerking voor een prijs. Alle donaties worden daarnaast door Mozilla verdubbeld. Inmiddels zijn er op het moment van schrijven 170 donaties binnengekomen voor een bedrag van 4850 euro, wat met de verdubbeling van Mozilla een bedrag van 9700 dollar is geworden. Vorig jaar ontving het Tor Project 460.000 dollar aan donaties.

De organisatie wil minder afhankelijk worden van de donaties van de Amerikaanse overheid. In 2017 ontving het Tor Project 4,1 miljoen dollar. Daarvan was 2,1 miljoen dollar afkomstig van Amerikaanse overheidsinstellingen, zoals de National Science Foundation, het Stanford Research Institute en een afdeling van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. In 2015 waren donaties van de Amerikaanse overheid nog goed voor 85 procent van de inkomsten.

Reacties (5)
28-10-2019, 17:59 door Anoniem
Helaas, voor zover ik weet, niet belastingaftrekbaar hier in Nederland. Gelukkig kun je wel zonder veel problemen een relay (!= exit node) draaien als je wat bandbreedte kunt missen.
29-10-2019, 10:39 door Anoniem
Goed, ben er blij mee Cloudflare en Google doen er echt alles aan om je gek te maken zodat je Tor niet meer gebruikt door 10 captcha's naar je toe te gooien. Je moet ze allemaal achter elkaar maken en dan pas kom je heeeel langzaam door. Rotzakken zijn het. Deze actie van Mozilla is heel mooi!
29-10-2019, 12:24 door Anoniem
Goed, ben er blij mee Cloudflare en Google doen er echt alles aan om je gek te maken zodat je Tor niet meer gebruikt door 10 captcha's naar je toe te gooien. Je moet ze allemaal achter elkaar maken en dan pas kom je heeeel langzaam door. Rotzakken zijn het.

Ach, ze kunnen je ook gewoon blokkeren. Jij bepaalt toch ook wie wel/niet jouw huis in mag. Zo mogen zij ook wel bepalen of je wel/niet van hun diensten gebruik kunt maken, via TOR. Maarja, jij hebt natuurlijk het ''recht'' om anoniem overal te kunnen komen. En beheerders van websites/diensten, die moeten zich maar naar jou schikken. Anders zijn zij ''rotzakken''.

Slachtoffer rolletje, je "probleem" is gevolg van *jouw* keuze; deal with it.
29-10-2019, 13:15 door Anoniem
Door Anoniem: Goed, ben er blij mee Cloudflare en Google doen er echt alles aan om je gek te maken zodat je Tor niet meer gebruikt door 10 captcha's naar je toe te gooien. Je moet ze allemaal achter elkaar maken en dan pas kom je heeeel langzaam door. Rotzakken zijn het. Deze actie van Mozilla is heel mooi!
misschien met een redenen? Onderschat niet hoeveel bagger vanaf tor komt. Bedrijven beschermen zich daar gewoon tegen. Of accepteer dat jij met je normale verkeer daar een onderde van bent, of gebruik gewoon geen tor en je irritatie lost meteen op.

Trouwens tor is in Nederland ook niet noodzakelijk. Problemen dus eigen niet van toepassing.
29-10-2019, 20:55 door Anoniem
"Ach, ze kunnen je ook gewoon blokkeren. Jij bepaalt toch ook wie wel/niet jouw huis in mag. Zo mogen zij ook wel bepalen of je wel/niet van hun diensten gebruik kunt maken, via TOR. Maarja, jij hebt natuurlijk het ''recht'' om anoniem overal te kunnen komen. En beheerders van websites/diensten, die moeten zich maar naar jou schikken. Anders zijn zij ''rotzakken''.

Slachtoffer rolletje, je "probleem" is gevolg van *jouw* keuze; deal with it "

Leuk om te lezen dat betaalde Google bloggers nou ook hier gearriveerd zijn
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.