image

Mozilla stopt met sideloaden van extensies in Firefox

vrijdag 1 november 2019, 09:42 door Redactie, 3 reacties

Mozilla gaat stoppen met het sideloaden van extensies in Firefox wat de installatie van ongewenste extensies moet voorkomen. Sideloading is een manier om Firefox-extensies buiten de browser om te installeren. Het gebeurt via een installer die het extensiebestand in een bepaalde directory plaatst en in het geval van Windowscomputers een vermelding aan het Windows Register toevoegt.

"Deze extensies zorgen voor problemen bij gebruikers, aangezien ze er niet expliciet voor hebben gekozen om ze te installeren en ze niet via de Add-ons Manager kunnen verwijderen", zegt Mozillas Caitlin Neiman. Ze merkt op dat er via sideloading in het verleden malware in Firefox is geïnstalleerd.

Met de lancering van Firefox 73 in februari volgend jaar zal Firefox sideloaded extensies als normale add-ons installeren. Zodoende krijgen gebruikers de mogelijkheid om ongewenste extensies te verwijderen en kunnen ze gewenste extensies behouden. Met Firefox 74 die volgend jaar maart verschijnt wordt het sideloaden van extensies niet meer ondersteund. Extensie-ontwikkelaars die van sideloading gebruikmaken krijgen dan ook het advies om hun installatieprocedure aan te passen.

Reacties (3)
02-11-2019, 08:56 door Anoniem
In plaats van dat je zorgt dat zulke extensies net zo te managen zijn als alle andere, ga je ze verbieden. Typisch.
02-11-2019, 22:10 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: In plaats van dat je zorgt dat zulke extensies net zo te managen zijn als alle andere, ga je ze verbieden. Typisch.

Heb je eigenlijk wel gelezen wat er staat?
03-11-2019, 19:20 door Anoniem
Wat zijn die 'side loaded extensies'? Hebben jullie voorbeelden? Ik kan me er niet veel bij voorstellen.Maar het klinkt wel als iets dat je niet moet willen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.