/dev/null - Overig

[Verwijderd]

07-11-2019, 22:33 door Nexus964, 1 reacties
Laatst bijgewerkt: 07-11-2019, 22:34
[Verwijderd door moderator]
Reacties (1)
08-11-2019, 00:05 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 08-11-2019, 00:06
Ik bedoel dit niet sarcastisch maar gewoon nuchter en reëel: Als je actief gebruik maakt (dat weet ik dus niet) van social media is in geen tijd de halve wereld je vriend; pardon friend.

Geloof je het?

Feitelijk is door alle - vaak (zeer) terechte - berichtgeving, die van her en der komt m.b.t. social media, de meest voor de hand liggende conclusie dat social media 'uit is'. Er zijn dan nog wel ettelijke tientallen miljoenen wereldwijd die het nog niet los kunnen laten. maar Social media begint heel ernstig een risicovolle plek te worden om te vertoeven. Waarom?
Nepnieuws uiteraard voorzien van de nodige framing, pesten, bedreigen.
Voor de donkere plekken op het Internet hoef je niet meer op het "Darknet' te zijn :-[
Daar komt nog bij:
Het feit dan zo'n akeligerd; zo'n kereltje Suikerberg - die in zijn studententijd anderen mensen uitmaakte voor "dumb fucks", (uilskuikens) - de hete adem in zijn nek voelt van omzetverlies o.a. door het Cambridge Analytica schandaal, opent nog een ander mijnenveld:
Grote bedrijven gaan bijna roekeloze bokkensprongen uithalen als het mis dreigt te gaan en Suikerberg en zijn aandeelhouders handelen dan niet anders. Grootste risico is als de uitverkoop losbarst bij Facebook: Wat gebeurt er met al die data van zijn gebruikers? Dat is onvoorspelbaar.

En daarmee kom ik op een mogelijke verklaring van je constatering: ja zelfs nu: Wat gebeurt er allemaal met je data? Het is totaal niet onwaarschijnlijk dat die ergens is terecht gekomen waar je liever niet had dát zij daar terecht is gekomen en nu - zelfs tegen je - wordt geëxploiteerd, waarvan je akte geeft.

Instagram, Facebook etc... keer het de rug toe is mijn advies. Social media begint langzamerhand tegen je (ons) te werken. Wie daarvan denkt: "Och het valt wel mee", neemt m.i. steeds grotere risico's aangaande zijn welzijn.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.