image

IoT-platform Mozilla werkt met thermostaten en smart deursloten

vrijdag 15 november 2019, 11:59 door Redactie, 0 reacties

Mozilla heeft een nieuwe versie van het eigen Internet of Things-platform uitgebracht waardoor nu ook thermostaten en smart deursloten worden ondersteund. Mozilla WebThings, zoals het IoT-platform wordt genoemd bestaat uit een gateway en een framework.

De WebThings Gateway is een softwaredistributie voor smart home gateways en is volgens Mozilla gericht op privacy, security en interoperabiliteit. Via de gateway is het mogelijk om bijvoorbeeld bewegingssensoren, lampen en andere aangesloten apparaten zonder tussenpartij te bedienen. Met versie 0.10 van de gateway is er ondersteuning voor smart thermostaten en deursloten toegevoegd.

Het gaat onder andere om de Zigbee Zen Thermostat, de Centralite HA 3156105 en de Z-Wave Honeywell TH8320ZW1000-thermostaat. Gebruikers kunnen op afstand de temperatuur in hun woning aflezen en aanpassen. Ook is het mogelijk om bepaalde regels in te stellen, zodat de verwarming op een bepaald moment wordt ingeschakeld of uitgeschakeld.

Tevens zijn smart deursloten nu via het platform aan te sturen. Het gaat om deursloten van Zigbee en Z-Wave, waaronder de Yale YRD226 Deadbolt en Yale YRD110 Deadbolt. De sloten zijn op afstand te bedienen. Via de "rules engine" is het ook mogelijk om deuren op bepaalde tijden automatisch op slot te doen of een waarschuwing te krijgen wanneer de deur wordt ontgrendeld.

Op dit moment werkt de software alleen op een Raspberry Pi en Turris Omnia-router, maar Mozilla is van plan om de ondersteunde hardware verder uit te breiden. Daarnaast is de opensource-ontwikkelaar van plan om in toekomstige versies ook spraakcommando's te gaan ondersteunen.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.