image

Aanbieder ddos-diensten veroordeeld tot 13 maanden cel

zaterdag 16 november 2019, 09:02 door Redactie, 4 reacties

Een 21-jarige Amerikaan die twee jaar lang verschillende ddos-diensten op internet aanbood is in de Verenigde Staten veroordeeld tot een gevangenisstraf van 13 maanden. Ook moet de man 543.000 dollar die hij met de diensten verdiende en tientallen servers die hij hiervoor gebruikte afstaan.

De man was verantwoordelijk voor ExoStresser, QuezStresser, Betabooter, Databooter, Instabooter, Polystress en Zstress. Via de diensten konden gebruikers tegen betaling allerlei ddos-aanvallen tegen websites laten uitvoeren. De aanvallen hadden niet alleen invloed op de aangevallen organisaties, maar ook op andere partijen die geen doelwit waren, zo stelt het Amerikaanse openbaar ministerie.

Een ddos-aanval die eind 2016 op een schooldistrict in Pittsburgh werd uitgevoerd verstoorde niet alleen de computersystemen van het schooldistrict, maar raakte ook de systemen van zeventien andere organisaties die van dezelfde infrastructuur gebruikmaakten, waaronder andere schooldistricten en lokale overheid.

De ddos-diensten van de man werden van augustus 2015 tot en met november 2017 aangeboden. Eén van de diensten claimde meer dan 1,3 miljoen ddos-aanvallen te hebben uitgevoerd en voor meer dan 109.000 uur aan downtime bij slachtoffers verantwoordelijk te zijn geweest.

Reacties (4)
16-11-2019, 11:49 door Anoniem
Top! Dat zouden ze in meer landen zo moeten doen...
16-11-2019, 15:07 door Anoniem
Vrij magere straf voor iemand die meehelpt het vertrouwen dat iedereen in ICT moet kunnen hebben blijvend te ondermijnen.
Met zijn acties heeft ie actief eraan bijgedragen dat er andermaal een noodzaak is voor extra beveilig maatregelen.
16-11-2019, 22:46 door Anoniem
Door Anoniem: Vrij magere straf voor iemand die meehelpt het vertrouwen dat iedereen in ICT moet kunnen hebben blijvend te ondermijnen.
Ach, hier zou ie een werkstraf of zelfs alleen voorwaardelijk hebben gehad. Het is daar in de USA helemaal geen pretje om in de bak te zitten hoor, ook al is dat 'maar' 13 maanden (met aftrek indien goed gedrag dan natuurlijk). Gevangenissen staan daar bekend om de bendes die je het leven zuur kunnen maken. Je moet stevig in je schoenen staan om die tijd heelhuids door te komen!
17-11-2019, 19:42 door Anoniem
Te hoge straffen. Politici die zijn volk probeert te bespioneren verdient 13 maanden straf.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.