image

Amerikaanse staat Louisiana getroffen door ransomware

dinsdag 19 november 2019, 11:49 door Redactie, 2 reacties

Servers van de Amerikaanse staat Louisiana zijn gisteren door ransomware getroffen. Na ontdekking van de ransomware werd besloten om alle servers preventief uit de lucht te halen, wat gevolgen had voor e-mail, websites en andere online applicaties van allerlei overheidsinstanties.

Volgens het Office of Technology Services van de staat ging het om dezelfde ransomware die eerder dit jaar Amerikaanse schooldistricten en steden wist te infecteren, zo meldt gouverneur John Bel Edwards op Twitter. Dit jaar zijn in de Verenigde Staten al meer dan 600 scholen, lokale overheden en zorginstellingen door ransomware getroffen, aldus securitybedrijf Emsisoft vorige maand. Het ging onder andere om infecties met de Ryuk-ransomware.

De gouverneur van Louisiana laat verder weten dat de staat geen losgeld heeft betaald en er naar verwachting geen data verloren is gegaan. Gisteren konden de eerste systemen al worden hersteld, maar het volledige herstel zal naar verwachting enkele dagen in beslag nemen. Verschillende federale instanties zijn een onderzoek naar de ransomware-aanval gestart.

Image

Reacties (2)
19-11-2019, 12:03 door Anoniem
[Verwijderd door moderator]
19-11-2019, 15:07 door Anoniem
[Verwijderd door moderator]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.