image

Financieel dienstverlener Edenred getroffen door malware

vrijdag 22 november 2019, 12:14 door Redactie, 0 reacties
Laatst bijgewerkt: 23-11-2019, 08:11

Het Franse bedrijf Edenred, naar eigen zeggen marktleider in betaaloplossingen in de werksfeer, is getroffen door malware. Dat heeft de financieel dienstverlener in een persbericht bekendgemaakt. Na ontdekking van de infectie heeft het bedrijf "tegenmaatregelen" genomen om verdere verspreiding van de malware tegen te gaan.

De omvang van de malware-infectie is nog niet bekend. Edenred zegt een onderzoek te hebben ingesteld. Tevens zijn autoriteiten en toezichthouders over de besmetting geïnformeerd. Verdere details over het soort malware, de impact, het aantal getroffen systemen en hoe de infectie zich kon voordoen worden in het persbericht niet gegeven. Op Twitter melden medewerkers van het bedrijf dat personeel geen toegang tot computersystemen heeft en gebruikers hierdoor minder snel geholpen worden. Het probleem lijkt in ieder geval bij bedrijfslocaties in Frankrijk en Mexico te spelen. Edenred is in 46 landen actief.

Na aankondiging van het nieuws daalde vandaag de koers van het bedrijf, zo melden Franse media. Edenred verwerkte vorig jaar 2,5 miljard betaaltransacties, die voornamelijk via mobiele apps werden uitgevoerd. Bij het bedrijf, dat onder andere maaltijdcheques aanbiedt, werken tienduizend mensen.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.