image

EFF wil einde aan overheidsgebruik gezichtsherkenning in VS

maandag 25 november 2019, 11:01 door Redactie, 6 reacties

De Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF is samen met verschillende andere partijen een campagne gestart om een einde te maken aan het gebruik van gezichtsherkenning door de autoriteiten. De afgelopen maanden hebben verschillende Amerikaanse steden, waaronder San Francisco en Oakland, besloten om het gebruik van gezichtsherkenning door politie en andere overheidsdiensten te verbieden.

Met de campagne "About Face" wil de EFF het eenvoudiger voor burgers maken om het overheidsgebruik van gezichtsherkenning in hun stad of district te stoppen. De burgerrechtenbeweging stelt dat veel vormen van biometrische dataverzameling allerlei privacy, security en ethisch gerelateerde zorgen met zich meebrengen. Door het groeiend gebruik van beveiligingscamera's wordt het steeds eenvoudiger om mensen overal op straat te volgen.

Het gebruik van gezichtsherkenning zou tot zelfcensuur en discriminatie kunnen leiden, zo stellen experts. Daarnaast bestaat het risico op datadiefstal. "In tegenstelling tot een rijbewijs, creditcard, kenteken of social-securitynummer kun je niet eenvoudig je gezicht vervangen als een overheidsdienst de gevoelige gegevens lekt die ze hadden moeten beschermen", aldus de EFF.

Via de campagnesite kunnen Amerikaanse burgers voor hun stad aangeven dat het gebruik van gezichtsherkenning door de overheid in strijd met het vierde amendement van de Amerikaanse grondwet is en moet worden gestopt.

Reacties (6)
25-11-2019, 11:05 door Anoniem
Ben ik helemaal voor. Maar ik denk niet dat het lukt. Ook als het lijkt te lukken: Dan krijg je truuks als private bedrijven die de database maar bij gaan houden en de politiediensten die dan fotootjes opsturen met de vraag of het bedrijf mischien een match voor ze weet te verzinnen. Want zo zijn politiediensten wel, en Amerikaanse helemaal: Lekker doen waar je zelf zin in hebt want "LEO" en zolang je er niet mee tegen de lamp loopt is alles A-OK.
25-11-2019, 13:20 door SPer
Het lijkt er in de US of A altijd op dat er maar een amendment heilig is, namelijk het 2de :
A well regulated Militia, being necessary to the security of a free State, the right of the people to keep and bear Arms, shall not be infringed[\quote]
25-11-2019, 17:03 door karma4
Ik las dat in de VS controle op belasting betalen en fraude ook nauwelijks plaatsvind. Je moet dat toch allemaal in het licht van recht op privacy zien. Oplichting en misdaad mag onder dat idee, handhaving is een inbreuk op privacy.
25-11-2019, 18:39 door Anoniem
Door karma4: Ik las dat in de VS controle op belasting betalen en fraude ook nauwelijks plaatsvind. Je moet dat toch allemaal in het licht van recht op privacy zien. Oplichting en misdaad mag onder dat idee, handhaving is een inbreuk op privacy.
Leuk dat je dat zo aanelkaar verbindt. Dat je in de VS mag frauderen wegens de veel lossere privacywetten daar dan hier. Volstrekt logisch, geen speld tussen te krijgen.
26-11-2019, 03:05 door Anoniem
Maar de mainstream denkt in normaal,de normale mens,de brave burger,
de mens is van nature niet normaal,omdat normaal niet bestaat.

De huidige algoritmes technology dwingt verplicht normaal gedrag af,
druist in tegen alle vormen van vrij natuurlijk of spontaan gedrag of instinctief gedrag.

Gedwongen gedrag door slimme devices en algoritmes en door deze dwang gedwongen alleen geaccepteerde
emoties mogen hanteren,want anders word je niet normaal geacht.

Voorbeeld: Liegen is niet goed,maar is wel van nature een vlucht-emotie,
en deze vlucht emotie word vernietigd door algoritmes,want die houden je als burger in de gaten.

We leven in gevaarlijke tijden,en vrijheden zullen veel minder worden
en het begon zo vriendelijk met het nieuwe internet,wat allang geen internet meer is.

De huidige mens,zal in de toekomst door deze ontwikkelingen is zijn bestaan worden bedreigt.

The Matrix
09-12-2019, 19:14 door Anoniem
Amen to that
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.