image

FBI geeft waarschuwing voor privacyrisico's van smart-tv's

woensdag 27 november 2019, 10:35 door Redactie, 7 reacties

De FBI waarschuwt eigenaren van smart-tv's om bewust te zijn van de privacyrisico's die de apparaten met zich meebrengen, want fabrikanten en kwaadwillenden zouden kunnen meekijken en meeluisteren. De waarschuwing wordt gegeven in aanloop naar de tv-aanbiedingen van Black Friday.

Volgens FBI-agent Beth Anne Steele beschikken steeds meer smart-tv's over een camera en microfoon. "Naast het risico dat je televisiefabrikant en app-ontwikkelaars naar je kijken en je afluisteren, kan die televisie ook een gateway voor hackers zijn om je huis binnen te dringen", laat Steele weten. Een onbeveiligde smart-tv zou op deze manier als "backdoor" tot het netwerk kunnen dienen.

"Hackers kunnen ook je onbeveiligde tv overnemen. In het minst erge geval kunnen ze kanalen veranderen, met het volume spelen of je kinderen ongepaste video's laten zien. In het ergste geval kunnen ze de microfoon en camera van de tv in je slaapkamer inschakelen en je stilletjes cyberstalken", gaat de FBI-agent verder.

Eigenaren van een smart-tv moeten dan ook precies weten over welke features hun toestel beschikt en hoe die zijn te gebruiken. Verder wordt gebruikers aangeraden om niet op de standaardinstellingen van de tv te vertrouwen, maar het wachtwoord wanneer mogelijk te veranderen, alsmede microfoon, camera en het verzamelen van data uit te schakelen.

Wanneer dit niet mogelijk is moeten gebruikers de afweging maken of ze het risico willen nemen dat met het kopen van de tv in kwestie samenhangt. Tevens moeten gebruikers kijken of de fabrikant beveiligingsupdates uitbrengt en het privacybeleid van de tv en gebruikte streamingdiensten controleren.

Reacties (7)
27-11-2019, 12:28 door Happy Linux User
Ik heb een TP-Link Deco P7 en daar heb ik ouder toezicht ingesteld voor alle apparaten thuis.
Multimedia, smartphones, tablets etc.
Mijn tv (Panasonic) valt onder multimedia.
Ik kan nu precies zien, welke apparaten waar naar toe gaan. Sites die ik niet spannend vind, die blokkeer ik meteen.
Zo kan ik ook meteen Facebook/iInstagram geneuzel blokkeren voor de smartphones e.d.
Indrukwekkend hoeveel sites bezocht worden door een smart tv.......
27-11-2019, 13:20 door Anoniem
Het zijn vooral de smart countries die daar achter zitten. De FBI zou beter eens waarschuwen tegen wat de USA allemaal flikt en toelaat.
27-11-2019, 15:36 door Anoniem
Door Anoniem: Het zijn vooral de smart countries die daar achter zitten. De FBI zou beter eens waarschuwen tegen wat de USA allemaal flikt en toelaat.

De NSA is wat anders als de FBI.
Wel goede gedachte trouwens.
27-11-2019, 17:51 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 27-11-2019, 17:53
En nog bedankt voor het betijds notificeren! (not)

Nog beter zou zijn om die functionaliteit te verbieden. En ook alle software die in een tv van tegenwoordig zit en ook alle kastjes die nodig zijn, kennelijk. Maar omdat er ook veel geld verdient wordt komen ze denk ik pas hiermee als het kwaad al geschiedt is.
28-11-2019, 11:50 door Anoniem
Door Happy Linux User: Ik heb een TP-Link Deco P7 en daar heb ik ouder toezicht ingesteld voor alle apparaten thuis.
Multimedia, smartphones, tablets etc.
Mijn tv (Panasonic) valt onder multimedia.
Ik kan nu precies zien, welke apparaten waar naar toe gaan. Sites die ik niet spannend vind, die blokkeer ik meteen.
Zo kan ik ook meteen Facebook/iInstagram geneuzel blokkeren voor de smartphones e.d.
Indrukwekkend hoeveel sites bezocht worden door een smart tv.......

De meeste smart-TV's doen ELKE SECONDE een 32-tal pixels van je scherm naar huis sturen; zodat ze lekker met machine-learing kunnen zien wat je doet. Als je dat geen probleem vind moet je vooral zo'n tv aanschaffen en aan je thuisnetwerk hangen..
28-11-2019, 18:55 door Anoniem
" Het zijn vooral de smart countries die daar achter zitten. De FBI zou beter eens waarschuwen tegen wat de USA allemaal flikt en toelaat. "

Echte he de hele boel tapen dan dit soort boodschappen de wereld uitsturen
03-12-2019, 13:36 door Anoniem
Op zich positief dat een overheidsdienst met een nog enigszins goede naam, dit advies naar buiten brengt. Uiteraard weten ze zelf ook wel hoe ze moeten afluisteren, maar dit soort televisies hebben het potentiaal om voor veel en veel meer partijen te 'werken' dan alleen overheid. Dat wordt vaak even vergeten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.