image

Reuters: Interpol stelt veroordeling van end-to-endencryptie uit

donderdag 28 november 2019, 10:40 door Redactie, 15 reacties

Interpol heeft besloten om een verklaring waarin de politiedienst end-to-endencryptie veroordeelt uit te stellen, zo stelt persbureau Reuters op basis van bronnen. Vorige week zou Interpol een verklaring geven waarin het de brede beschikbaarheid van end-to-endencryptie zou veroordelen.

Ook zou de politiedienst techbedrijven oproepen om "mechanismes" te ontwikkelen waarmee opsporingsdiensten altijd toegang tot versleutelde data kunnen krijgen. "Serviceproviders, applicatie-ontwikkelaars en fabrikanten ontwikkelen en leveren producten en diensten met encryptie, dat seksueel misbruik van kinderen dat op hun platformen plaatsvindt effectief verbergt", aldus een voorlopige versie van de verklaring die door Reuters werd ingezien.

Het nieuws dat Interpol end-to-endencryptie wilde veroordelen zorgde voor een golf van kritiek van burgerrechtenbewegingen en techbedrijven. De reacties kwamen volgens bronnen als een verrassing voor Interpol, dat heeft besloten om de verklaring uit te stellen en de feedback in overweging te nemen. Een woordvoerder van Interpol laat echter weten dat de politiedienst nooit van plan is geweest om een verklaring te geven.

Eerder stelde minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid dat justitie toegang tot versleutelde chatberichten moet krijgen en riepen de Amerikaanse en Britse autoriteiten Facebook op om end-to-endencryptie niet binnen Facebook Messenger en Instagram Messenger uit te rollen.

Reacties (15)
28-11-2019, 10:55 door Anoniem
De Nederlandse politie heeft de tijd niet om al onze communicatie te lezen. Laat ze eerst haar huidige taken eens op een effectieve manier uitvoeren.
28-11-2019, 11:38 door BadAss.Sx
End 2 end encryptie bestaat niet zolang het bericht op een device wordt getypt welke verbinding heeft met het internet. Je kan me van alles wijsmaken, maar als men echt wilt kan men elk bericht lezen voordat deze volgens het e2e protocol wordt verstuurd. iOS,Android, Windows en MacOS zijn nog steeds US based OS versies welke beide gesloten stukken hebben waarin bijv. de baseband vallen. Android wordt al jarenlang gezegd dat deze open is, maar feit is dat bij elke nieuwe versie meer en meer onderdelen naar het gesloten gedeelte worden verhuisd.

Dus ja e2e bestaat wel, maar het werkt pas wanneer je het inschakelt. Maar er is van alles mogelijk voordat het wordt verstuurd. Weet jij wat er allemaal via je device wordt verstuurd voordat jij op de send knop drukt?

Voorbeeld: vele (gratis) swipe keyboard apps hebben in hun privacy policy staan dat je invoer wordt geupload om (zogenaamd) de service beter te kunnen afstemmen op de behoeftes van de gebruiker. Stel je eens voor dat je een e2e bericht typt met een swipe keyboard. Daar gaat je hele bedoeling van geheim chatten met elkaar, want wat je hebt ingevoerd (plain text) is al geupload voordat jij op de send knop drukt. Wie zegt dat dit ook niet mogelijk is zonder Swipe toetsenborden? Onder druk van NSA?

De enige reden dat men wilt roepen dat ze tegen e2e zijn is omdat er in de toekomst meer gebruik gemaakt moet worden van (tot nu) onrechtmatig verkregen bewijs wat bovenstaand voorbeeld is.
28-11-2019, 11:41 door Anoniem
Interpol zou medio 2005 hebben bezworen dat ze zich alleen met criminaliteit op internet bezig zouden houden en ze zich van politieke statements zouden ONTHOUDEN.
Zowel statements met politieke lading in een maatschappelijk debat als statements over specifieke kwesties die aan de politiek zijn.

Encryptie is al sinds 2010 in ieder geval een onderwerp in het politieke debat rondom het functioneren van Interpol.
De Interpol top erkende dat ze zich niet op terrein van politiek en diplomatie zou begeven.
Temeer ook omdat het Interpol door het aanroeren van het encryptie thema vele diplomaten voor de voeten loopt en hiervan na uitgebreid crisis-beraad tussen 2012 en 2015 al over heeft besloten weliswaar een theoretisch mandaat maar geen bestaansrecht van de politiek voor heeft gekregen.
Interpol moet zich dus vanwege de eigen besluiten en vanwege haar centrale uitdijende informatie positie dan ook definitief volstrekt uit dit debat en taken-domein van informatie beveiliging van de maatschappij houden.
28-11-2019, 11:48 door Anoniem
De reacties kwamen als een verrassing... Interpol lijkt zichzelf hiermee te profileren als een verzameling idioten van het kaliber Grapperhaus. Lézen die mensen dan nooit iets? Hebben ze dan echt geen deskundigen in dienst die kunnen voorkomen dat ze zichzelf belachelijk maken?
28-11-2019, 12:16 door Anoniem
misschien is het nooit bij ze binnengekomen dat het massaal aftappen van hun burgers niet nodig en niet nuttig zijn in de eeuwige strijd tegen terrorisme. Als ik een bericht naar een vriend stuur dan doe ik dat uit vertrouwen. De beste manier om al die ellende tegen te gaan is om immigranten eerst uitgebreid te keuren als ze de grens over willen steken. Maar ja, jan en alleman aftappen omdat ze een keer een grapje maken over IS moet 500× gecontroleerd worden door algoritmen, de overheid, interpol, de NSA, de CIA, de FBI, de EU, China, en allerlij organisaties die er niets mee te maken hebben, want waar slaan ze die data op? Google, Facebook en Amazon staan machteloos tegen de overheden en vinden het zelf ook niet erg om wat data te controleren. Nu is end-to-end encryptie uitgevonden om dit tegen te gaan en de privacy van de mensen te behouden, dus wat doen ze? een dikke streep erdoorheen zetten, want een poging doen tot het oppakken van een individu wordt boven het recht van miljoenen gezet. Ergste: ze falen keihard, aanslagen en alle andere misdaden zijn nog steeds dagelijkse kost, en dat gaat niet afnemen de komende jaren.
28-11-2019, 13:20 door Anoniem
Hallo BadAss.sx,

Als dat zo is, zoals dat jij dat stelt, waarom heeft men dan nog niet alle cybercriminelen achter gijzelingssoftware in de boeien geslagen?

Ik kan jouw verklaring en de praktijk van alle dag en de pakkans voor cyberriminelen niet met elkaar in overeenstemming brengen.

Ja, dat kan ik wel,als criminaliteit op enorme schaal gedoogd zou worden en boven- en onderwereld,
inmiddels al zo met elkander verweven zijn, als door elkander geroerde bessensap met een lepel in je bordje joghurt.
Dan krijg je ook volop vieze patronen en sommige kinderen lusten het dan ook niet meer.

Slechts dan en in dat geval zijn deze twee visies met elkaar in overeenstemming te brengen
en zijn wat men doet en vervolgens wat men beweert twee compleet verschillende zaken.

Ik zou wel eens willen dat iemand me de echte werkelijkheid erachter ging uitleggen.
Alles is er kennelijk bij gebaat, dat dat nou nooit eens echt gebeurt.
Je zit alleen maar af en toe een tipje van de ijsberg.

#sockpuppet
28-11-2019, 15:05 door SPer
De reacties kwamen volgens bronnen als een verrassing voor Interpol, dat heeft besloten om de verklaring uit te stellen en de feedback in overweging te nemen.

Dit lijkt me stug, er zijn ook bronnen die vermelden dat de aarde toch echt plat is.
28-11-2019, 15:08 door karma4
End to end encryptie terwijl niemand zelfs ds sleutel heeft en deze bij de providers en big tech zit.
Dat lijkt me onzinnig om end to end encryptie te noemen. Big tech heeft alle macht en alles om iedereen af te luisteren en te manipuleren.
28-11-2019, 15:16 door SPer
Door karma4: End to end encryptie terwijl niemand zelfs ds sleutel heeft en deze bij de providers en big tech zit.
Dat lijkt me onzinnig om end to end encryptie te noemen. Big tech heeft alle macht en alles om iedereen af te luisteren en te manipuleren.
Lees even na wat E2E encryptie inhoud.
28-11-2019, 17:11 door Anoniem
Even wachten tot er een KP-voorvalletje is. Dan zou het kunnen dat de kippen zonder kop het een goed idee vinden, als is het niet gerelateerd.
28-11-2019, 17:59 door Anoniem
Door SPer:
De reacties kwamen volgens bronnen als een verrassing voor Interpol, dat heeft besloten om de verklaring uit te stellen en de feedback in overweging te nemen.

Dit lijkt me stug, er zijn ook bronnen die vermelden dat de aarde toch echt plat is.
Ik kan ook bewijzen dat de aarde plat is, maar wat zegt een bewijs nu?
klimaatverandering is immers ook te bewijzen, maar of het waar is.... is versie twee.
29-11-2019, 02:13 door Anoniem
Het punt is dat goede "onschuldige burgers" wat gelukkig nog de meerderheid van het volk is
altijd moet lijden door -> kwaadwillende burgers <-

Crime,Terreur,Pedofilie,Extreem Milieu-beleid.

Intussen hebben onschuldige burgers of anders vrij-denkende burgers straks geen vrij leven meer
want alles word gecontroleerd en strenger en je mag straks helemaal niets meer,alleen nog op je tenen lopen
binnen de kader van strenge regels,en wetten,veroorzaakt door -> kwaadwillende medeburgers <-

NL-NU2019
29-11-2019, 08:38 door Anoniem
Interpol heeft besloten om een verklaring waarin de politiedienst end-to-endencryptie veroordeelt uit te stellen

De verklaring is al gegeven, alleen vanwege de zovele negatieve reacties
willen ze zichzelf daarover opeens niet meer uiten.
maw, Gebruik je e2e, dan wordt je dus bij voorbaat al als verdachte gelabeled,
worden ze nieuwsgierig wat je dan wel niet te verbergen heb.
(jeweetwel: je zal wel aan kp doen of iets van terror aan het voorbereiden zijn)

Aangezien je toch al bent veroordeelt voor het gebruik van e2e (want i'pol is
blijkbaar judge,jury&executioner), zal je dus wel wat te verbergen hebben en
is het hunnie goedrecht/verplichting om uit te zoeken wat jij verbergt.

Dat het werkwoord 'veroordelen' hierbij wordt gebruikt, maakt het des te meer walgelijker.
Als ze nou zouden 'verklaren' dat ze het niet fijn vinden omdat het hun werk bemoeilijkt,
heb ik daar begrip voor, maar iemand veroordelen omdat tie een geheimpje heeft -> ¿
29-11-2019, 16:18 door Anoniem
Online "zakdoekje leggen, niemand zeggen" kan straks ook niet meer.
30-11-2019, 13:47 door spatieman
Door Anoniem: De Nederlandse politie heeft de tijd niet om al onze communicatie te lezen. Laat ze eerst haar huidige taken eens op een effectieve manier uitvoeren.

dit wordt geoutsourced aan india, die dan de gegevens weer delen met hun collega scammers !
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.