image

Facebook zegt nee tegen overheidsverzoek om backdoor

woensdag 11 december 2019, 10:36 door Redactie, 14 reacties

Facebook zal geen backdoor toevoegen waardoor overheden toegang tot versleutelde berichten kunnen krijgen, zo heeft de social netwerksite op een verzoek van de Amerikaanse, Australische en Britse autoriteiten laten weten. De landen vroegen Facebook afgelopen oktober in een open brief om geen end-to-end-encryptie voor de verschillende berichtendiensten uit te rollen.

Volgens de landen lopen met name kinderen gevaar als Facebook het plan doorzet. End-to-end-encryptie beperkt de mogelijkheden van opsporingsdiensten om bewijs te verzamelen. "Veel serviceproviders, fabrikanten en applicatieontwikkelaars die encryptie toepassen slagen er niet in om technologie te implementeren waardoor de overheid elektronisch bewijs kan verzamelen om dreigingen voor de openbare en nationale veiligheid te onderzoeken en vervolgen. Justitie is van mening dat techbedrijven mechanismen aan hun producten en diensten moeten toevoegen waardoor rechtmatige toegang mogelijk is", aldus het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Facebook heeft nu een reactie gegeven. Daarin laat het techbedrijf weten dat experts herhaaldelijk hebben bewezen dat het verzwakken van een versleuteld systeem voor alle gebruikers gevolgen heeft. "De 'backdoor' toegang die jullie voor justitie eisen zou een geschenk voor criminelen, hackers en repressieve regimes zijn, waardoor ze een manier krijgen om onze systemen binnen te dringen en iedereen op ons platform echt gevaar te laten lopen. Het is gewoon onmogelijk om een backdoor voor één doel te ontwikkelen en niet te verwachten dat anderen er gebruik van zullen maken", aldus Facebook.

Uiteindelijk zouden gebruikers de verliezer van een dergelijke maatregel zijn. "En dat is iets dat we niet bereid zijn te doen", stelt Facebook. De sociale netwerksite zegt verder dat het justitie wil helpen, zolang het rechtsgeldig is en het niet de veiligheid van gebruikers ondermijnt (pdf).

Reacties (14)
11-12-2019, 10:48 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 11-12-2019, 10:49
De Amerikanen zijn helemaal gek op dit soort "window dressing". En daarmee bedoel ik het inkleuren van figuren (het liefst met uniformen), in dit geval het erbij halen van collega's zoals (per definitie) de Britten en nu ook de Aussies maar we weten ook dat Nederland langs is geweest. Grapperhaus was toch vorige week daar ook? Dit is kennelijk de Amerikaanse manier om daadkracht te tonen. Maar een andere klootzak, Facebook genaamd, die zag het bedrog kennelijk op tijd en nam de "wijze" beslissing, alhoewel de beste beslissing is om het compleet te annuleren, Whatsapp bedoel ik.
11-12-2019, 11:05 door Anoniem
Door donderslag: De Amerikanen zijn helemaal gek op dit soort "window dressing". En daarmee bedoel ik het inkleuren van figuren (het liefst met uniformen), in dit geval het erbij halen van collega's zoals (per definitie) de Britten en nu ook de Aussies maar we weten ook dat Nederland langs is geweest. Grapperhaus was toch vorige week daar ook? Dit is kennelijk de Amerikaanse manier om daadkracht te tonen. Maar een andere klootzak, Facebook genaamd, die zag het bedrog kennelijk op tijd en nam de "wijze" beslissing, alhoewel de beste beslissing is om het compleet te annuleren, Whatsapp bedoel ik.

Dit wordt hier beweerd, maar is dat zo, of worct er alleen maar gecommuniceerd dat ze het niet zullen doen?

Je weet het niet hè
11-12-2019, 11:37 door sabofx
Nooit gedacht dat ik dit nog eens zou schrijven, maar big up voor Facebook!

Ik wil het leed niet bagatelliseren dat geleden wordt door kinderporno en terrorisme, maar persoonlijk ben ik van mening dat dit voor de wereldbevolking minder grote issues zijn dan bemoeizuchtige overheden en onderdrukkende regimes.

Fijn dat Facebook ook eens aan de goeie kant van de lijn staat.
11-12-2019, 12:15 door Anoniem
"Facebook zal geen backdoor toevoegen"

[aluhoed]Of is 'ie er al zodat het niet meer toegevoegd hoeft te worden?[/aluhoed]
11-12-2019, 12:15 door Anoniem
Zelf willen we wel al de controle maar deze geven we niet aan de overheid. Zwak, dit had ik niet verwacht van Feestboek.
11-12-2019, 13:33 door Anoniem
Door Anoniem: Zelf willen we wel al de controle maar deze geven we niet aan de overheid. Zwak, dit had ik niet verwacht van Feestboek.

nee, de overheid moet met zijn poten van mijn prive leven afblijven.

De overheid hoort voor mij te werken maar de overheid ziet mij helemaal niet meer als opdrachtgever maar als 'klant'.

arrogantie ten top.

een andere hardnekkige misvatting is dat men denkt met regels, wetten en dwang de menselijke aard te veranderen.

een backdoor inbouwen voorkomt niet dat een pedo zich vergrijpt aan een kind, het zorgt er voor dat de pedo simpelweg een ander kanaal zal opzoeken.

cameras op straat voorkomen geen misdrijven, hooguit kan je after the fact een crimineel er wellicht mee kan opsporen... maar zoals al blijkt als je wel eens opsporing verzocht kijkt helpt dit geen bal.

het levert enkel een filmpje op van de misdaad die begaan wordt door gemaskerde mannen in een sigarenboer die verder totaal onherkenbaar blijven terwijl aan de andere kant de gegoede burger er wel in volle glorie herkenbaar op staat.

Wat weer kan leiden tot iemand die zijn verzekering wordt opgezegd omdat de verzekeringsmaatschappij nu denkt te kunnen aantonen dat de persoon in kwestie had opgegeven niet te roken maar wel een een sigaretten winkel staat en dus heeft gelogen.
Dat hij daar was om een pakje kauwgom te kopen moet hij dan achteraf nog maar hopen te kunnen aantonen.

En dan zegt men: nee dat scenario is onmogelijk omdat die camera beelden goed beveiligd zijn.

Geen enkel systeem is waterdicht gezien de regelmatigheid dat er weer bestanden met prive gegevens van miljoenen mensen op straat liggen en dan hebben we het nog niet eens over de menselijke factor binnen de beveiliging.

Maw, het is nu al lastig om systemen te beveiligen en dan komt de overheid met het verhaal aan dat om ons te kunnen beveiligen we eigenlijk juist ZWAKKERE beveiliging moeten gaan invoeren?

go **** your self
11-12-2019, 16:20 door Anoniem
De communicatie is encrypt de backup niet.

Maar daar zul je facebook niet over horen ;-)
11-12-2019, 19:12 door Anoniem
Overheden schermen met pedo geoh maar ze vergeten wel ff heel snel wat ze zelf kinderen en gezinnen hebben aangedaan omdat ze de wet achter zich hadden staan of uit pure laksheid ambtenaartjes niet hadden gehandeld omdat ze hun ensioentje in gevaar zou komen..

Hypocriet ten top/

Ga eerst maar eens een impactanalyse uitvoeren van al je wetgeving en al die eilandjes oplossen en een meerjarenplan maken voor Nederland ipv dat reactieve geoh steeds
11-12-2019, 21:17 door Anoniem
Door Anoniem: De communicatie is encrypt de backup niet.

Maar daar zul je facebook niet over horen ;-)
Je weet niet waar je over praat. De backup op Google drive is volledig versleuteld. Dat het onversleuteld op Gdrive zou staan is een broodje aap verhaal.
11-12-2019, 23:07 door Anoniem
Godjezusmariajozefalmachtig. Wat ben ik blij dat ik de marketing voor Facebook niet hoef te doen. Want met zulke pers-bewegingen maak je het alleen maar erger. Het is als Assad van Syrië die handtekeningen gaat ophalen tegen barrelbombs om zijn PR te redden. Of een Burmese Nobelprijs winnares, die kalm verklaart dat er nooit genocide was, maar dat wellicht het leger wat doorgeslagen was. Of als Trump die het Nieuw Humanistisch Verbond opricht om impeachment te voorkomen.

Wat waar is of wat niet, dat is in marketing echt niet zo belangrijk. Het gaat erom om iets verkocht te krijgen.

Wat feestboek doet is zoiets als jaren bleekmiddel als babymelk verkopen, en nu zeggen dat er een veilige dop op komt. Want aan het product zelf heeft nooit wat gemankeerd. Dat is altijd met de beste bedoelingen gemaakt. Om de echte vriendschappen een plek te geven.

Voor de Amerikaanse marketeers: When there is some ketchup on your shirt, don't rub! Never. Ever.

Facebook is iets of iemand die je gewoon niet meer zou willen helpen. Hoeveel ze ook hebben. Het zijn de kleintjes van vandaag die morgen groot gaan zijn. Daar kun je beter op spelen.
12-12-2019, 09:51 door Anoniem
/me wacht op het volgende "lek" dat men gaat vinden in Whatsapp of de fb client zelf. Dat is tot nu toe altijd een gatenkaas geweest. Het is nooit echt dicht. Ligt dat aan de onkunde van hun coders of moet dat lek zijn?
12-12-2019, 10:10 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: De communicatie is encrypt de backup niet.

Maar daar zul je facebook niet over horen ;-)
Je weet niet waar je over praat. De backup op Google drive is volledig versleuteld. Dat het onversleuteld op Gdrive zou staan is een broodje aap verhaal.
Deze backup kan ontsleuteld worden and zou je bijvoorbeeld WhatsApp communicatie niet terug kunnen zetten uit de backup op een nieuwe telefoon.

De backup is versleuteld maar er is wel degelijk een key on deze te ontsleutelen
12-12-2019, 10:28 door Anoniem
Door donderslag: De Amerikanen zijn helemaal gek op dit soort "window dressing".

Grapperhaus in Nederland kan er ook wel wat van. Met het feit dat hij een backdoor wilde hebben in de chatapplicaties.
16-12-2019, 10:49 door Anoniem
Het is eigenlijk in feite al aanwezig, maar laten we het in de media 'safe' overbrengen, zodat mensen zich geen zorgen hoeven te maken. Kunnen we lekker doorgaan met onze praktijken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.