Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Microphone blocker voor laptop, smartphone helpt dat of is het nep ?

17-01-2020, 15:31 door Anoniem, 26 reacties
Iedereen weet dat je je webcam van je laptop kan afplakken met tape of webcam cover, nou is mijn vraag hoe doe je dat met een ingebouwde microfoon van je laptop tegen afluisteren, helpt daar tegen een Microphone blocker, of kan je het beste de mircofoon verwijderen ? Ik zelf denk dat een Microphone blocker niet helpt en dat het een lul verhaal is en dat het te omzeilen is .
Reacties (26)
17-01-2020, 17:48 door Anoniem
Door Anoniem: Iedereen weet dat je je webcam van je laptop kan afplakken met tape of webcam cover, nou is mijn vraag hoe doe je dat met een ingebouwde microfoon van je laptop tegen afluisteren, helpt daar tegen een Microphone blocker, of kan je het beste de mircofoon verwijderen ? Ik zelf denk dat een Microphone blocker niet helpt en dat het een lul verhaal is en dat het te omzeilen is .

Ik denk ook dat een software gebaseerde blocker niet altijd/permanent helpt.
Aan de andere kant , ik denk niet dat veel malware met een volledige set drivers aan boord heeft om een een microfoon (weer) bruikbaar te maken.

Maar wat ik nou echt niet snap - waarom vinden mensen het blijkbaar nog wel OK om alles te doen op een helemaal platgehackte laptop als er maar geen beeld (of geluid) wordt opgenomen ?
Want die camschuifjes, of een schakelaar voor de mic zijn voor de situatie van een trojan die het systeem helemaal heeft overgenomen.

Ik heb nou niet de gewoonte om naakt of anderzins genant achter een compu te zitten - maar er staat en loopt nog steeds een hoop data die ik niet met de wereld wil delen.
17-01-2020, 20:21 door Anoniem
Als er op een apparaat met een interne microfoon een aansluiting aanwezig is voor een externe microfoon, kan een "microphone blocker" (= een dummy plug om in de aansluiting voor een externe microfoon te steken) wel degelijk helpen.

Omdat gewoonlijk de verbinding met de interne microfoon van het apparaat hardwarematig wordt onderbroken zodra je
een goed passende stekker steekt in de externe microfoon-aansluiting.

De stekker duwt hierbij meestal twee stukjes metaal uit elkaar die deel uit maken van de connector
en die in het circuit van de ingebouwde microfoon zijn opgenomen. (een soort doodeenvoudige schakelaar)
Hierdoor wordt de verbinding met de interne microfoon verbroken en arriveren deze microfoonsignalen dus niet meer
bij de signaalverwerkende hardware.
Het kan zelfs heel goed zijn dat het (ook) de stroom naar de interne (elektreet-)microfoon onderbreekt.
(en als je echt een externe microfoon zou aansluiten en geen dummy, wordt deze externe microfoon met de
signaalverwerkende hardware verbonden in plaats van de interne microfoon)

Maar theoretisch is het mogelijk dat een apparaat eventueel anders is ontworpen.
Of er kan een defect aanwezig zijn waardoor de uitschakeling van de ingebouwde microfoon niet goed werkt.
Zoals bijvoorbeeld een bij de fabricage onbedoelde en onopgemerkte uitgelopen soldeerverbinding die een alternatieve verbinding vormt naar de interne microfoon.

Dus de volle 100% zekerheid dat het in alle gevallen gegarandeerd effectief is, durf ik daarom niet te geven.
Maar de kans is groot dat het gewoon werkt, want ik weet niet beter of wat ik hierboven heb verteld is het meest gebruikelijk.
18-01-2020, 12:04 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 18-01-2020, 12:08
Door Anoniem: Als er op een apparaat met een interne microfoon een aansluiting aanwezig is voor een externe microfoon, kan een "microphone blocker" (= een dummy plug om in de aansluiting voor een externe microfoon te steken) wel degelijk helpen

....(knip)....

Dus de volle 100% zekerheid dat het in alle gevallen gegarandeerd effectief is, durf ik daarom niet te geven.
Maar de kans is groot dat het gewoon werkt, want ik weet niet beter of wat ik hierboven heb verteld is het meest gebruikelijk.

Precies.

Zo werkte het 45 jaar geleden al met mono compact-cassette recordertjes:

Het is de meest doeltreffende schakeling en de eenvoudigste. Dus het lijkt mij sterk dat dit niet wordt toegepast in de huidige Laptop.

Testen?
Gebruik de dummyplug in je Laptop, en probeer iets op te nemen bijvoorbeeld met Audacity. Als je geen signaal ziet is het - overduidelijk - OK.

Dringend advies: Ga niet pulken met een naald of paperclip - zoals ik wel eens ergens heb gelezen - in het gaatje waarachter de ingebouwde microfoon zit.
Je loopt risico door dat gewriemel een geleidend onderdeel te verbuigen dat (kortsluit)contact kan maken. Gevolg: misschien werkt er wel meer niet meer behalve de microfoon....

Edit:

URL met foto van cassetterecordertje meteen verwijderd. Je kunt verdomme tegenwoordig nog geen afbeelding meer aanklikken zonder gebruik van een scripblocker!!
18-01-2020, 13:16 door Anoniem
Je bedoelt die plugs en kabels? Als je veilig wil zijn moet je je telefoon openmaken en alle microfoons en cams verwijderen.

Hoe wil ik dan bellen vraag je je af? Nou dan plug je dus je headset met microfoon in via zo'n RJ ingang.

Bij Androidjes springt de audio vanzelf over op de RJ als je er wat inplugt maar je hebt 0% garantie dat andere mics niet via een slimme hack zijn aan te zetten dus zo'n plug biedt 0% garantie als je geen hardware mics verwijdert. Met software is alles te omzeilen.

Voor cameras is afplakken eigenlijk voldoende. Een sticker kun je er altijd nog afhalen. Maak je echt nooit selfies? Dan haal je die selfiecam gewoon weg en plak je alleen die cam aan de achterkant af of leg je er een papiertje tussen in je hoesje wanneer je hem neit gebruikt.
18-01-2020, 21:51 door Anoniem
Het mag niet. Heb je iets te verbergen ofzo? In Nederland kan je daarvoor als verdachte worden opgesloten. Vraag het aan Grappenhaus
19-01-2020, 11:03 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 19-01-2020, 11:15
Door Anoniem:... Met software is alles te omzeilen....

Het is natuurlijk typerend voor security.nl om dit te lezen, op deze site komen mensen die alleen met software bezig zijn, maar hier toch wel een kanttekening.

@anoniem,
Je stelling is niet volkomen waar.

Akkoord: veel is met software te manipuleren maar we leven niet in een virtuele wereld. Je kunt bijvoorbeeld je hele huis laten manipuleren door domotica maar als je een spanningsautomaat voor een bepaalde groep, bijvoorbeeld buitenverlichting, omzet naar 0 kan de domotica deze met de 'smartste software' trachten in te schakelen, het blijft rond het huis aardedonker.

Als op het logic-board in je smartphone of laptop de afsluitweerstand van een interne microfoon fysiek wordt kortgesloten naar 0 ohm m.b.v. een dummyplug kan software of malware manipuleren wat zij wil om de interne microfoon te activeren, het apparaat zal geen signaal kunnen verwerken want het interne membraan of kristal van de mike zal geen spanningkje genereren welke afgegeven kan worden een op-amp.

@Anoniem,
Verder zou ik je toch wel willen adviseren binnen het kader van de maatschappelijke onrust rond privacy en datalakken om jezelf technisch beter te informeren voor je uitspraken doet zoals: "Met software is alles te omzeilen"
Er komen hier ook mensen die door je post nu gaan twijfelen of zij met zo’n dummyplug veilig zijn voor digitale luistervinken.
19-01-2020, 12:34 door Anoniem
Door Anoniem: Als er op een apparaat met een interne microfoon een aansluiting aanwezig is voor een externe microfoon, kan een "microphone blocker" (= een dummy plug om in de aansluiting voor een externe microfoon te steken) wel degelijk helpen.

Omdat gewoonlijk de verbinding met de interne microfoon van het apparaat hardwarematig wordt onderbroken zodra je
een goed passende stekker steekt in de externe microfoon-aansluiting.

Heb je aanwijzingen dat dat zo werkt dan? Want dit lijkt me niet bepaald een manier die men toepast in moderne spullen.
(wel in die 45 jaar oude cassette recorder, ja)

Tegenwoordig hebben de meeste geluidskaarten/chips zo veel features dat je er eerder van moet uitgaan dat de beide
devices (microfoon en plugje voor microfoon) op totaal andere ingangen zitten aangesloten. Je kunt dan in het control
panel ook zien of je met de ingebouwde microfoon of met een extern aangesloten microfoon werkt, en daar wellicht zelfs
tussen omschakelen.

Ik weet dat de vrij simpele PC's die we op het werk hebben zowel aan de voorkant als aan de achterkant geluids
aansluitingen hebben en je kunt dus in de mixer settings zien in welke van de 2 je aansluiting zit. En die aansluitingen
kunnen digitaal of analoog werken ook nog.

Dus ga er niet vanuit dat het allemaal zo simplistisch is.
20-01-2020, 08:28 door Anoniem
Het is strafbaar om je microfoon en camera uit je smartphone te verwijderen. Het zelfde geldt ook voor laptops
20-01-2020, 10:24 door Anoniem
Door Anoniem: Het is strafbaar om je microfoon en camera uit je smartphone te verwijderen. Het zelfde geldt ook voor laptops

Dat is op z'n best waar voor laptops en smartphones die niet je eigendom zijn.

Voor het overige - eersteklas debiel die onzin beweert.
20-01-2020, 11:23 door Anoniem
Door Anoniem: Het mag niet. Heb je iets te verbergen ofzo? In Nederland kan je daarvoor als verdachte worden opgesloten. Vraag het aan Grappenhaus
Door Anoniem: Het is strafbaar om je microfoon en camera uit je smartphone te verwijderen. Het zelfde geldt ook voor laptops
Maak je of maken jullie een grapje of denk je serieus dat dit zo is?
20-01-2020, 13:42 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem:
Door Anoniem: Het mag niet. Heb je iets te verbergen ofzo? In Nederland kan je daarvoor als verdachte worden opgesloten. Vraag het aan Grappenhaus
Door Anoniem: Het is strafbaar om je microfoon en camera uit je smartphone te verwijderen. Het zelfde geldt ook voor laptops
Maak je of maken jullie een grapje of denk je serieus dat dit zo is?

Het is met nagenoeg onbetwijlfelbare zekerheid tweemaal dezelfde aandachtvrager met dezelfde belachelijke onzin slechts anders verwoord. Het ontbreken van de 'punt' (einde zin) bewijst het.
21-01-2020, 13:33 door Anoniem
Heb je aanwijzingen dat dat zo werkt dan? Want dit lijkt me niet bepaald een manier die men toepast in moderne spullen. (wel in die 45 jaar oude cassette recorder, ja)
Nee, je hebt gelijk, het is 1 van de mogelijkheden die voor de hand ligt, maar het hoeft zo niet te werken.
Het kan wel. Maar om het zeker te weten moet het betreffende apparaat (of schema van de electronica als dit beschikbaar is) nader worden onderzocht.

Volgens https://en.wikipedia.org/wiki/Microphone_blocker:
Physically, a microphone blocker is a dummy plug that is inserted into the external microphone socket of a mobile device.The blocker disables the signal from the internal microphone by tricking the device into thinking that an external microphone is already plugged in. Successful operation of a microphone blocker depends on the internal scheme of the mobile device, which may fully block the microphone without possibility of recovering data (bijv. met zo'n "schakelaartje" in de connector), or just disregard the signal from internal microphone with the possibility of recording if needed.

Ik weet dat de vrij simpele PC's die we op het werk hebben zowel aan de voorkant als aan de achterkant geluids
aansluitingen hebben en je kunt dus in de mixer settings zien in welke van de 2 je aansluiting zit. En die aansluitingen kunnen digitaal of analoog werken ook nog.
Als er iets dat elektrisch gezien op een microfoon lijkt (dummy) in de externe microfooningang wordt geprikt
zal daar normaalgesproken automatisch naar worden omgeschakeld en staat de interne microfoon buitenspel.
Maar het hangt er helemaal vanaf hoe het apparaat is gebouwd of dit gegarandeerd is of niet.
Het is niet bij voorbaat uitgesloten dat er toch nog een mogelijkheid is om de interne microfoon softwarematig weer in te schakelen. Dat hangt er namelijk vanaf hoe het apparaat elektrisch gezien precies in elkaar steekt.
21-01-2020, 19:01 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem:
Heb je aanwijzingen dat dat zo werkt dan? Want dit lijkt me niet bepaald een manier die men toepast in moderne spullen. (wel in die 45 jaar oude cassette recorder, ja)
Nee, je hebt gelijk, het is 1 van de mogelijkheden die voor de hand ligt, maar het hoeft zo niet te werken.
Het kan wel. Maar om het zeker te weten moet het betreffende apparaat (of schema van de electronica als dit beschikbaar is) nader worden onderzocht.

Volgens https://en.wikipedia.org/wiki/Microphone_blocker:
Physically, a microphone blocker is a dummy plug that is inserted into the external microphone socket of a mobile device.The blocker disables the signal from the internal microphone by tricking the device into thinking that an external microphone is already plugged in. Successful operation of a microphone blocker depends on the internal scheme of the mobile device, which may fully block the microphone without possibility of recovering data (bijv. met zo'n "schakelaartje" in de connector), or just disregard the signal from internal microphone with the possibility of recording if needed.

Ik weet dat de vrij simpele PC's die we op het werk hebben zowel aan de voorkant als aan de achterkant geluids
aansluitingen hebben en je kunt dus in de mixer settings zien in welke van de 2 je aansluiting zit. En die aansluitingen kunnen digitaal of analoog werken ook nog.
Als er iets dat elektrisch gezien op een microfoon lijkt (dummy) in de externe microfooningang wordt geprikt
zal daar normaalgesproken automatisch naar worden omgeschakeld en staat de interne microfoon buitenspel.
Maar het hangt er helemaal vanaf hoe het apparaat is gebouwd of dit gegarandeerd is of niet.
Het is niet bij voorbaat uitgesloten dat er toch nog een mogelijkheid is om de interne microfoon softwarematig weer in te schakelen. Dat hangt er namelijk vanaf hoe het apparaat elektrisch gezien precies in elkaar steekt.

Oh! Als je met een Kangoo met 24 mm. koudbeitel de ingemetselde PVC pijp in de muur waar de 230 volt fase, de nul en de aardedraad in lopen aan gort hamert, beweer je dat niet bij voorbaat uitgesloten is dat er toch nog een mogelijkheid is om de volkernkoperdraad softwarematig aan elkaar te bakken.

"Mooof, Clarus The Dogcow and the Wizzards of Microsoft hebben toch wel een generatie mensen teweeggebracht die helemaal losgerukt zijn uit alles dat door de wetten van de Fysica 100% onomstotelijke vaststaat.

Straks komt er nog iemand beweren dat je met software een baksteen 'omhoog' kunt laten vallen. Maar wanhoop niet! Welkom in de wereld waarin iedereen ervan overtuigd is dat met software alles kan. En nu moet ik verdomme terwijl het al donker is de achterband van mijn fiets ook nog zelf gaan plakken. (Had ik de licentie van mijn patchsoftware nu maar op tijd betaald....)
21-01-2020, 19:36 door Anoniem
Door Philias:
Door Anoniem:
Heb je aanwijzingen dat dat zo werkt dan? Want dit lijkt me niet bepaald een manier die men toepast in moderne spullen. (wel in die 45 jaar oude cassette recorder, ja)
Nee, je hebt gelijk, het is 1 van de mogelijkheden die voor de hand ligt, maar het hoeft zo niet te werken.
Het kan wel. Maar om het zeker te weten moet het betreffende apparaat (of schema van de electronica als dit beschikbaar is) nader worden onderzocht.

Volgens https://en.wikipedia.org/wiki/Microphone_blocker:
Physically, a microphone blocker is a dummy plug that is inserted into the external microphone socket of a mobile device.The blocker disables the signal from the internal microphone by tricking the device into thinking that an external microphone is already plugged in. Successful operation of a microphone blocker depends on the internal scheme of the mobile device, which may fully block the microphone without possibility of recovering data (bijv. met zo'n "schakelaartje" in de connector), or just disregard the signal from internal microphone with the possibility of recording if needed.

Ik weet dat de vrij simpele PC's die we op het werk hebben zowel aan de voorkant als aan de achterkant geluids
aansluitingen hebben en je kunt dus in de mixer settings zien in welke van de 2 je aansluiting zit. En die aansluitingen kunnen digitaal of analoog werken ook nog.
Als er iets dat elektrisch gezien op een microfoon lijkt (dummy) in de externe microfooningang wordt geprikt
zal daar normaalgesproken automatisch naar worden omgeschakeld en staat de interne microfoon buitenspel.
Maar het hangt er helemaal vanaf hoe het apparaat is gebouwd of dit gegarandeerd is of niet.
Het is niet bij voorbaat uitgesloten dat er toch nog een mogelijkheid is om de interne microfoon softwarematig weer in te schakelen. Dat hangt er namelijk vanaf hoe het apparaat elektrisch gezien precies in elkaar steekt.

Oh! Als je met een Kangoo met 24 mm. koudbeitel de ingemetselde PVC pijp in de muur waar de 230 volt fase, de nul en de aardedraad in lopen aan gort hamert, beweer je dat niet bij voorbaat uitgesloten is dat er toch nog een mogelijkheid is om de volkernkoperdraad softwarematig aan elkaar te bakken.

"Mooof, Clarus The Dogcow and the Wizzards of Microsoft hebben toch wel een generatie mensen teweeggebracht die helemaal losgerukt zijn uit alles dat door de wetten van de Fysica 100% onomstotelijke vaststaat.

Straks komt er nog iemand beweren dat je met software een baksteen 'omhoog' kunt laten vallen. Maar wanhoop niet! Welkom in de wereld waarin iedereen ervan overtuigd is dat met software alles kan. En nu moet ik verdomme terwijl het al donker is de achterband van mijn fiets ook nog zelf gaan plakken. (Had ik de licentie van mijn patchsoftware nu maar op tijd betaald....)

Je maakt jezelf belachelijk.

Het belachelijke is dat je de aanname doet er maar één manier is waarop microfoons aangesloten worden op de geluidschip, en dat is met een doorlopende fysieke koperdraad die fysiek onderbroken wordt bij het inpluggen van de externe microfoon.

Als je wilt zeuren over domme generaties - kijk maar in de spiegel voor je idee dat de wereld stil is blijven staan sinds je voor het laatst een cassetterecorder open maakte waar het zo bedraad zat. Das war einmal. Toen er überhaupt geen sprake was van meerdere actieve microfoons (duh - je had het over een *mono* recorder).

En wat nou nog dommer is : precies in het deel dat je _zelfs nog aanhaalt _ wordt al de mogelijkheid besproken waarbij de geluidschip twee microfoon ingangen heeft, die beiden aangesloten zijn, en waarbij *alleen softwarematig* de interne ingang niet gebruikt wordt als er een microfoon gedetecteerd wordt in de externe aansluiting.

In zo'n geval is er niets onderbroken, en is het alleszins mogelijk voor software om alsnog de interne microfoon te gebruiken.

Nu chip-capaciteit helemaal niets kost , is een tweede ingangs audiopoort op de chip, en routing via een trace van het board zeer waarschijnlijk handiger qua assemblage dan het routen van een stel losse koperdraden van voor naar achter de kast om een enkele ingang te delen. Zeker bij een mobiele telefoon is er heel veel voor te zeggen om het werken van de interne microfoon niet afhankelijk te maken van een mechanisch contact lipje in een jack plug aan de andere kant van het toestel.
Meerdere (interne) microfoons op mobiele telefoons worden al gebruikt voor het filteren van omgevingsgeluid - een externe microfoon is gewoon microfoon n+1 .

Bedenk dat het _ontwerp doel_ van 'uitschakelen van de interne microfoon' helemaal niets te maken heeft met het blokkeren van afluisteren door spyware die misschien diep op het apparaat geinstalleerd staat. Het ontwerp doel van 'intern uitschakelen als je een externe aansluit' is alleen maar dat de gebruiker een bepaalde microfoon wil gebruiken (beter, betere plaats) en dan geen storende bijgeluiden wil oppikken met de interne microfoon.
Er is geen enkele requirement in het ontwerp om het alsnog inschakelen van de interne microfoon door gehackte drivers fysiek onmogelijk te maken. Een ontwerp dat via de driver de versterkingsfactor van ingang 1 op nul zet als er signaal op ingang 2 gezien wordt is prima - daarvoor.
21-01-2020, 20:02 door Anoniem
Philias, download de Simson App.
29-01-2020, 00:42 door Legionnaire
Zet overal WiFi uit en maak gebruik van je databundel.

Om mij heen zijn veel mobieltjes gehackt, Ipones alles verwijderd en Android volledig geblokkeerd .

Ik heb hierover een topic opgestart.
29-01-2020, 01:06 door Anoniem
Als je je microfoon uit wil hebben
https://www.tenforums.com/tutorials/80323-enable-disable-microphone-windows.html#option5
29-01-2020, 14:14 door Anoniem
Oh! Als je met een Kangoo met 24 mm. koudbeitel de ingemetselde PVC pijp in de muur waar de 230 volt fase, de nul en de aardedraad in lopen aan gort hamert, beweer je dat niet bij voorbaat uitgesloten is dat er toch nog een mogelijkheid is om de volkernkoperdraad softwarematig aan elkaar te bakken.

"Mooof, Clarus The Dogcow and the Wizzards of Microsoft hebben toch wel een generatie mensen teweeggebracht die helemaal losgerukt zijn uit alles dat door de wetten van de Fysica 100% onomstotelijke vaststaat.

Straks komt er nog iemand beweren dat je met software een baksteen 'omhoog' kunt laten vallen. Maar wanhoop niet! Welkom in de wereld waarin iedereen ervan overtuigd is dat met software alles kan. En nu moet ik verdomme terwijl het al donker is de achterband van mijn fiets ook nog zelf gaan plakken. (Had ik de licentie van mijn patchsoftware nu maar op tijd betaald....)
Wel eens van een "analog switch" gehoord? Bij deze:
ik heb de naam "analog switch" (op z'n hollands "analoge schakelaar") niet verzonnen.
Naar mijn mening is het juist een "digital switch", waarmee op digitale manier analoge signalen kunnen worden geschakeld. Maar dat was blijkbaar te lang, dus heeft men gekozen voor kortweg de benaming "analog switch".

Met "analog switch" bedoelen ze een op chip gebouwde schakelaar die je digitaal aan/uit kunt zetten
waardoor er een analoog signaal wordt doorgelaten resp. geblokkeerd.
Een analog switch kan dus worden aangestuurd door de intelligentie (software!) die een microcontroller of processor bestuurd!
Zo'n "analog switch" is overigens geen 100% perfecte schakelaar, maar prima te gebruiken om de millivolts aan microfoonspanning bij hele kleine analoge stroompjes door te laten wanneer het analoge kanaal "aan" staat.

Een variant op de "analog switch" is de "analog multiplexer".
Hiermee kan bijv. het ingangskanaal van een microfoonversterker worden omgeschakeld van de ene naar de andere microfoon. (w°en kijk, daar heb je het dus!...)

Ze zijn evt. ook los verkrijgbaar in verschillende soorten en maten en prestaties.
Voorbeeld van een analog switch:https://assets.nexperia.com/documents/data-sheet/74HC_HCT4066.pdf
Voorbeeld van een analog multiplexer/demultiplexer: https://assets.nexperia.com/documents/data-sheet/HEF4052B.pdf
29-01-2020, 19:42 door Anoniem
Ja maar dat soort oplossingen gebruikt men dus niet meer. Een audiochip (of het audiochip gedeelte van een grotere chip)
heeft gewoon meerdere in- en uitgangen en die gaan direct naar de connectors. Er zit in de chip de mogelijkheid om te
detecteren of er wat is aangesloten op die poort (impedantiemeting of whatever) en de poort kan zowel analoog als
digitaal werken. Vaak kan dezelfde poort als MIC en LINE ingang werken en zelfs ook als uitgang.
De omschakeling tussen de diverse modes van de ingang en de keuze van een of meer inputs van de chip gebeurt in de
driver en de daarboven liggende software. Het inprikken van een "blokkeersteker" informeert de software dat er iets is
ingeprikt en dat de meest voor de hand liggende keuze is om die ingang te kiezen en de andere ingang(en) uit te schakelen,
maar dat is geen hard vastgelegde werking, dat zit in de software.
29-01-2020, 20:32 door Anoniem
Ik zou het niet doen. Lees: https://www.security.nl/posting/541190/OM%3A+Geen+goede+reden+om+microfoon+uit+telefoon+te+slopen

Je zal jezelf enorm verdacht maken.
30-01-2020, 16:19 door Anoniem
Door Anoniem: Ik zou het niet doen. Lees: https://www.security.nl/posting/541190/OM%3A+Geen+goede+reden+om+microfoon+uit+telefoon+te+slopen

Je zal jezelf enorm verdacht maken.

Omdat een OvJ dat vind dus? Een "baantjescarrousel" ambtenaar van een door rechts ingepalmd ministerie met waarschijnlijk geen technische diepgaande kennis of info uit verkeerde bronnen (in die kringen is dat vaak opzettelijk om spionage te bevorderen). Dus als hij zegt iedereen aan de Playstore met Whatsapp is normaal, dan moet je daar aan voldoen om niet scheef aangekeken te worden als crimineel terrorist?
30-01-2020, 17:25 door Anoniem
Door Anoniem: Als je je microfoon uit wil hebben
https://www.tenforums.com/tutorials/80323-enable-disable-microphone-windows.html#option5

Dat is een softwarematige oplossing. Dus volstrekt zinloos als het er op aan komt. Die optie kan opnieuw worden aangezet door Windows spyware. Wat je wilt is een schakelaar die de voeding van de microfoon onderbreekt.
31-01-2020, 12:59 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Ik zou het niet doen. Lees: https://www.security.nl/posting/541190/OM%3A+Geen+goede+reden+om+microfoon+uit+telefoon+te+slopen

Je zal jezelf enorm verdacht maken.

Omdat een OvJ dat vind dus? Een "baantjescarrousel" ambtenaar van een door rechts ingepalmd ministerie met waarschijnlijk geen technische diepgaande kennis of info uit verkeerde bronnen (in die kringen is dat vaak opzettelijk om spionage te bevorderen). Dus als hij zegt iedereen aan de Playstore met Whatsapp is normaal, dan moet je daar aan voldoen om niet scheef aangekeken te worden als crimineel terrorist?

Zo is het, helaas... Wie privacy wil is een pedo, terrorist of zware crimineel. Alleen de top heeft het recht op privacy
31-01-2020, 14:27 door Anoniem
Door Anoniem: Ja maar dat soort oplossingen gebruikt men dus niet meer.
Een audiochip (of het audiochip gedeelte van een grotere chip)
Vergis je niet: in die audiochip is gewoon een analoge multiplexer meegebakken die wordt bestuurt door de processor
die op zijn beurt weer wordt bestuurd door software.
Die meegebakken analoge multiplexer bevatt analoge switches volgens het concept van 29-01-2020, 14:14 door Anoniem.

heeft gewoon meerdere in- en uitgangen en die gaan direct naar de connectors. Er zit in de chip de mogelijkheid om te detecteren of er wat is aangesloten op die poort (impedantiemeting of whatever) en de poort kan zowel analoog als
digitaal werken. Vaak kan dezelfde poort als MIC en LINE ingang werken en zelfs ook als uitgang.
Dat kan inderdaad ja.
Dit is een mix van analoge switches en een digitale poort die via software/firmware kan worden geselecteerd.
Er is dan een circuit op de chip aanwezig waarmee kan worden gekozen tussen "analog input mode" of "digital input mode".
Afhankelijk van het ontwerp van de chip is het zelfs ook mogelijk om er een "digitale output" van te maken.

De omschakeling tussen de diverse modes van de ingang en de keuze van een of meer inputs van de chip gebeurt in de driver en de daarboven liggende software. Het inprikken van een "blokkeersteker" informeert de software dat er iets is ingeprikt en dat de meest voor de hand liggende keuze is om die ingang te kiezen en de andere ingang(en) uit te schakelen, maar dat is geen hard vastgelegde werking, dat zit in de software.
Dat heb ik in 29-01-2020, 14:14 door Anoniem ook wel bevestigt:
"Een analog switch kan dus worden aangestuurd door de intelligentie (software!) die een microcontroller of processor bestuurd!"
31-01-2020, 16:28 door Anoniem
Een wasknijper op je lippen is simpeler denk ik...
31-01-2020, 17:15 door Anoniem
Waarom zou je de microfoon willen blokkeren? Heb je iets te verbergen wat de overheid niet mag weten?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.