image

Katvangers kochten Jaguar en Rolexen met geld digitale bankroof

vrijdag 31 januari 2020, 10:12 door Redactie, 7 reacties

De 13 miljoen euro die cybercriminelen vorig jaar bij de grootste bank van Malta wisten te stelen is onder andere uitgegeven aan Rolex-horloges, een Jaguar en een Audi A5, zo meldt het Britse National Crime Agency. De Britse autoriteiten hebben drie personen aangehouden in verband met het witwassen van geld dat bij de digitale bankroof werd gestolen.

De aanval op de Bank of Valletta vond vorig jaar februari plaats. Criminelen slaagden erin om 13 miljoen euro van de bank naar rekeningen in Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Tsjechië en Hong Kong over te maken. Na ontdekking van de aanval besloot de bank alle systemen en geldautomaten uit te schakelen en werden alle operaties stopgezet. De Bank of Valletta is verantwoordelijk voor de helft van alle Maltese banktransacties en de aanval had dan ook een economische impact. Zo konden winkels en hotels geen betalingen via bankpassen en creditcards verwerken.

Eén van de rekeningen waar het geld naar toe werd overgemaakt was van iemand in Belfast. Het ging om een bedrag van 950.000 euro. In de uren na de transactie en voordat de bank de rekening kon blokkeren werd er ruim 400.000 euro in contanten opgenomen en gebruikt voor het aanschaffen van luxeproducten, waaronder Rolexen, een Jaguar en Audi A5. In de zaak zijn in Belfast en Londen drie mannen van 17, 22 en 39 jaar aangehouden.

Reacties (7)
31-01-2020, 10:33 door Anoniem
Je kan op veel sympathie rekenen als je steelt van een bank. Alleen jammer dat daar direct een rekeninghouder en indirect de gemeenschap daar de dupe van zijn. Anders: Mooi werk. Jammer dat ze betrapt zijn.
31-01-2020, 11:55 door Anoniem
Door Anoniem: Je kan op veel sympathie rekenen als je steelt van een bank. Alleen jammer dat daar direct een rekeninghouder en indirect de gemeenschap daar de dupe van zijn. Anders: Mooi werk. Jammer dat ze betrapt zijn.
Sorry, maar ik kan weinig sympathie opbrengen voor dat soort figuren!
31-01-2020, 11:55 door Anoniem
Door Anoniem: Je kan op veel sympathie rekenen als je steelt van een bank. Alleen jammer dat daar direct een rekeninghouder en indirect de gemeenschap daar de dupe van zijn. Anders: Mooi werk. Jammer dat ze betrapt zijn.

Dit slaat echt helemaal nergens op. De kosten van een bankoverval moeten ergens uit betaald worden. Een bank is geen geldboom waar onbeperkt geld aan groeit. Wie denk gaat uiteindelijk voor de kosten opdraaien?
31-01-2020, 12:45 door Anoniem
Door Anoniem: Een bank is geen geldboom waar onbeperkt geld aan groeit.
De grap is: Ze vinden zelf van wel. Serieus, echt waar, banken zien zichzelf als "geldmakers".

Want ze nemen je geld aan en geven het aan iemand anders als een lening en kijk maar, nu staat er twee keer hetzelfde bedrag in de boeken! Hatsa, geld gemaakt! Dat het een soort balletje-balletje truuk is mag de pret niet drukken.

(Zoek bijvoorbeeld "A primer on money, banking, and gold", waar het nog eens uitgebreid staat uitgelegd.)

Wie denk gaat uiteindelijk voor de kosten opdraaien?
De belastingbetaler. Wat, je dacht de bankklant? Die wordt ook genaaid, maar dat is in vergelijking klein bier.

Overigens drukken centrale banken letterlijk geld bij. Of zelfs dat niet eens, ze verhogen gewoon het tellertje "totale hoeveelheid geld" in hun computers. Dat soort truuks, net als overheden die geld lenen (te betalen van toekomstige belastinginkomsten) en weer in de economie stoppen, werken inflatie in de hand, zodat het op conto van spaarders komt. En zo verder.

Als je de boel echt wil tillen moet je gewoon een (op papier) groot bedrijf oprichten en zorgen dat de ECB al jouw leningen ("bonds") opkoopt omwille van de "quantitative easing". Deze jongens hebben de boel te expliciet opgelicht. Ze hadden eerst een krijtstreeppak aan moeten trekken en zichzelf dikke bonussen moeten uitbetalen voordat het (nep)bedrijf implodeerde, dan kom je met veel meer weg.
31-01-2020, 13:55 door Anoniem
Banken zien zichzelf als super noodzakelijk en sociaal, maar obv wat berekeningen en onderbuik gevoelens houden ze 90% van hun financieringsverzoeken tegen. Tenzij je het geld niet nodig hebt als prive persoon of als burger.

De kosten die banken rekenen, minima 10 euro per maand per rekeninghouder, schandalig hoog. Wil je nuttige opties ga je je hememaal scheel betalen.

Een hypotheek of krediet nodig, als je dat al toegewezen krijgt dan mag je 400% meer betalen aan de bank dat waar de bank het "geld" voor leent van de centrale bank.

Het meest onrechtvaardige en ondemocratische systeem ever, de bankiers wereld. Wanneer banken failliet gaan, redden overheden ze, wanneer ze frauderen, dan schikt het OM (in opdracht van VVD boefjes) snel zodat ze niet vervolgd kunnen worden. Zie liborfraude.

Banken zijn in en in fout, ze houden armen arm (die betalen hogere rente + marge) en afhankelijk en de rijken maken ze nog rijker (laagst mogelijke rente / marge, plus gratis adviezen van allerlei experts). Wanneer je als serieus rijk persoon naar de bank gaat, dan ontvangen ze je daar met open armen en helpen ze je graag met allerlei randzaken en fiscale problemen. Wet en regelgeving geldt natuurlijk alleen voor het arbeiders volk, belasting betalen hoeft uiteraard ook niet als je rijk bent, dan ga je naar de fiscale bermuda driehoek.

Bankiers weten dit allenaal, zien dit allemaal aan, kijken weg en melden NIETS, maar als je niet rijk bent en iets "geks" doet dan contacten ze meteen de politie.

De bancaire sector is ziek, fout, immoreel en corrupt. Tijd om dat af te schaffen en terug te gaan naar een goud standaard, zodat geld niet zo waardeloos is en uit niets gecreeerd kan worden. Waarom werken wij voor zo'n laag honger loontje? Verhoog het minimum loon naar 1000 euro per uur, dan krijgt een werkende pas een beetje fatsoenlijk betaald voor de ordinaire loonslavernarij!

Ontopic: Beroof ze naar! Mijn zegen heb je, alleen geweldloos en slachtofferloos, dat wil zeggen geen consumenten duperen svp.
02-02-2020, 12:48 door Anoniem
Maar goed dat je met gebalde grijp-knuistjes geboren wordt en met lege open handen hier allemaal weer weggaat.
Dan kun je alleen maar meenemen van de "graai-planeet" wat je aan goeds aan anderen gedaan hebt.

De meeste bankiers hebben m.i. een "dibbuk" bij zich en geen "ibbur", mochten ze al een 'ziel' bezitten.

J.O.
02-02-2020, 14:03 door Anoniem
Door Anoniem:

....Serieus, echt waar, banken zien zichzelf als "geldmakers".

Want ze nemen je geld aan en geven het aan iemand anders als een lening en kijk maar, nu staat er twee keer hetzelfde bedrag in de boeken! Hatsa, geld gemaakt! Dat het een soort balletje-balletje truuk is mag de pret niet drukken.

(Zoek bijvoorbeeld "A primer on money, banking, and gold", waar het nog eens uitgebreid staat uitgelegd.)

Overigens drukken centrale banken letterlijk geld bij. Of zelfs dat niet eens, ze verhogen gewoon het tellertje "totale hoeveelheid geld" in hun computers.
....

Als je de boel echt wil tillen moet je gewoon een (op papier) groot bedrijf oprichten en zorgen dat de ECB al jouw leningen ("bonds") opkoopt omwille van de "quantitative easing".
...

Wordt het geen tijd om een boek te schrijven? Lijkt me effectiever dan je onvrede in een 'Security.nl' forum te uiten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.