image

Ring-deurbel verplicht tweefactorauthenticatie voor gebruikers

dinsdag 18 februari 2020, 16:57 door Redactie, 12 reacties

Eigenaren van een Ring-deurbelcamera moeten vanaf vandaag verplicht via tweefactorauthenticatie op hun account inloggen, zo heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt. Daarnaast is besloten om tijdelijk te stoppen met het gebruik van de meeste third-party trackers in de Ring-app.

Inloggen via tweefactorauthenticatie werd al enige tijd aangeboden, maar is nu verplicht gesteld. De afgelopen maanden verschenen verschillende berichten in de media waarbij gebruikers via hun eigen Ring-camera waren bespioneerd. Volgens Ring lag het probleem bij gebruikers die hun wachtwoord hadden hergebruikt. De wachtwoorden waren via een andere website gelekt, waarna aanvallers met deze gestolen wachtwoorden op Ring-accounts konden inloggen en zo toegang tot de deurbelcamera kregen.

Ring kwam vorige maand ook onder vuur te liggen vanwege het gebruik van trackers in de Ring-app die allerlei informatie verzamelen en doorsturen naar derde partijen, zoals namen, ip-adressen, telecomprovider, telefoongegevens en sensorgegevens. De data ging onder andere naar Facebook. Ring zegt nu dat het per direct het gebruik van de meeste trackers tijdelijk heeft uitgeschakeld. Komende lente zullen gebruikers meer opties krijgen om het delen van informatie via de app te beperken. Ook kunnen gebruikers zich vanaf nu afmelden voor persoonlijke advertenties.

Reacties (12)
18-02-2020, 18:19 door Anoniem
Ring zegt nu dat het per direct het gebruik van de meeste trackers tijdelijk heeft uitgeschakeld.

Het kwaad is geschiet, "maatregelen" zijn genomen, op naar het volgende "ongelukje".
18-02-2020, 19:55 door Anoniem
"De afgelopen maanden verschenen verschillende berichten in de media waarbij gebruikers via hun eigen Ring-camera waren bespioneerd."

Wat gaat er in de hoofden van mensen om die camera's op hun deuren plakken en dan ook nog denken dat er niet wordt bespioneerd...?

Is dat hetzelfde soort volk dat denkt dat ze hoogspanning kunnen vastpakken zonder geëlektrocuteerd te worden?
18-02-2020, 22:30 door Anoniem
Ik heb geen deurbel.

Beste uitvinding ooit.
19-02-2020, 00:48 door Anoniem
Tijd voor een cyberversie van de Darwin Awards:

"In the spirit of Charles Darwin, the Cyber Darwin Awards commemorate individuals who protect the remainder of our gene pool by making the ultimate insecurity sacrifice by showing an extreme neglect for cyber security, safety or privacy." ;-)

(ref: "In the spirit of Charles Darwin, the Darwin Awards commemorate individuals who protect our gene pool by making the ultimate sacrifice of their own lives.")
19-02-2020, 05:40 door Anoniem
Laat dat ring-ding maar lekker in de winkel liggen.
19-02-2020, 11:00 door Anoniem
"Ook kunnen gebruikers zich vanaf nu afmelden voor persoonlijke advertenties"

Je koopt een apparaat voor meer dan 150 euro, en dan gaan ze ook nog je gegevens delen met anderen. Is toch niet te geloven dit?
19-02-2020, 11:35 door Anoniem
Dit is toch allemaal genoeg bewijs voor de AVG om er iets tegen te doen?!
Uitprinten en nietje er door heen en hopla bewijs!
Mega hoge boete en een internet blokkade tot dat het is opgelost!
19-02-2020, 13:55 door Anoniem
Door Anoniem: Dit is toch allemaal genoeg bewijs voor de AVG om er iets tegen te doen?!
Uitprinten en nietje er door heen en hopla bewijs!
Mega hoge boete en een internet blokkade tot dat het is opgelost!

De AVG doet niets. Ooit een stapel papier op zien springen en in actie komen? De AP of een van de andere toezichthoudende autoriteit misschien wel.

Door Anoniem: "Ook kunnen gebruikers zich vanaf nu afmelden voor persoonlijke advertenties"

Je koopt een apparaat voor meer dan 150 euro, en dan gaan ze ook nog je gegevens delen met anderen. Is toch niet te geloven dit?

Welkom in de toekomst. het was voorspelbaar dat het er op uit zou draaien dat je betaalt en het product bent.

Door Anoniem: "De afgelopen maanden verschenen verschillende berichten in de media waarbij gebruikers via hun eigen Ring-camera waren bespioneerd."

Wat gaat er in de hoofden van mensen om die camera's op hun deuren plakken en dan ook nog denken dat er niet wordt bespioneerd...?

Is dat hetzelfde soort volk dat denkt dat ze hoogspanning kunnen vastpakken zonder geëlektrocuteerd te worden?

Tja, mensen zien het als een apparaat. Het heeft in de begintijd van electriciteit jaren gekost voor we een beetje veilig met electriciteit om konden gaan. Nu is het een no-brainer, maar dat is het niet altijd geweest. Dit soort Internet of Things volgt gewoon een natuurlijk proces.
20-02-2020, 07:18 door Anoniem
Een deurbel met 3rd party trackers... ik zou er geen kopen, maar je wordt ook bespioneerd als je buurman er een koopt.
21-02-2020, 06:46 door Anoniem
Gelukkig is het alternatief van NEST (nu van Google) helemaal veilig. Gat in de markt voor iemand die een normale deurbel met camera maakt. Bij google zou ik me zelfs zorgen maken dat ze bijhouden welke kleren ik draag via die camera.
En misschien of het tijd word voor de kapper.
Maar ik wil er nog steeds 1 hebben voor alle pakketjes en om hem even uit te kunnen zetten als ik niet gestoord wil worden. Maarja....
22-02-2020, 01:22 door Vicktor
Ik kan niet begrijpen waarom iemand zo'n ding zou installeren. Je kan moeilijk zeggen "Ik ben op vakantie, breng het pakje maar bij de buren, ik ben over 10 dagen weer thuis" toch?
24-02-2020, 09:52 door Anoniem
Door Vicktor: Ik kan niet begrijpen waarom iemand zo'n ding zou installeren. Je kan moeilijk zeggen "Ik ben op vakantie, breng het pakje maar bij de buren, ik ben over 10 dagen weer thuis" toch?

Waarom niet .. uiteindelijk gaat het toch weer om keuzes maken m.b.t wie je vertrouwd met die informatie

Aan de andere kant .. criminelen herkennen zo'n bel ook en weten snel genoeg of je wel of niet thuis bent en zullen hun gezicht bedekken.

Schijnveiligheid dus
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.