/dev/null - Overig

Ik heb niks te verbergen ...

24-02-2020, 19:58 door [Account Verwijderd], 20 reacties
Dus wat wil Grapperhaus:

https://www.nu.nl/binnenland/6033070/grapperhaus-wil-online-dna-testen-mogelijk-bij-cold-cases-gaan-gebruiken.html

Een stukje daaruit:

Justitie gaat wel aan de slag met een 'verkenning'
De minister wijst erop dat privacybezwaren spelen bij deze aanpak. Wanneer mensen hun DNA-profielen uploaden naar een commerciële databank, betekent dit dat er ook informatie beschikbaar komt van (verre) familieleden, die er niet voor hebben gekozen hun profiel naar de databank te uploaden, schrijft Grapperhaus.

Dat is zeg maar vergelijkbaar met in een telefoonboekje staan bij een WhatsApp gebruiker (Voor de diginerts onder ons).


Enge proefbalonnetjes laat die gast op zeg, mijn DNA via derden verzamelen zonder dat er een wettelijke basis (verdachte) voor is. Tot een paar jaar geleden werd er nog heel spastisch over gedaan over een verwantschapsonderzoek onder 5000 mannen. Oprekken oprekken oprekken maar die regelgeving.

@Karma4, een vriendelijk verzoek om je buiten dit topic te houden.
Reacties (20)
24-02-2020, 21:55 door karma4
Waarom zou ik me er buiten houden als er enge proefballonnetjes door zogenaamde privacyactivisten losgelaten worden.
Je huidige avatar is een slecht voorteken. Wat voor probleem.heb jij met die coldcases? Hopelijk toch geen directe betrokkenheid?
24-02-2020, 22:09 door Anoniem
Het kan allemaal. En ja, de Amerikanen hebben er zelfs wat succesjes mee geboekt. Lijkt positief, toch? En hee, het zijn "cold cases", dus helemaal nobel en alles.

Maar ik vind het niet kunnen, want de gegevens zijn niet afgegeven voor cold-case onderzoek, en oh ja, het hele "maar er is toestemming gegeven", in zoverre dat dat zelfs maar gebeurd is, is waardeloos aangezien het over verwantschapsonderzoeken gaat. Dat zou dus betekenen dat alle verwanten ook toestemming moeten geven om onderzocht te worden, danwel dat er gerede verdachtmaking jegens ze bestaan. Waarmee snel duidelijk wordt dat deze methode een sleepnet is.

Oftewel, er worden weer eens grenzen opgerekt, afspraken genegeerd, rechtsprincipes opzij gezet, beloftes gebroken. En dat is het probleem: Als je dat maar genoeg doet ben je op een gegeven moment gewoon niet meer geloofwaardig als brenger van justitie. Wat in de VS al een tijdje duidelijk is. Maar het lijkt me dat dit Amerikaanse voorbeeld volgen, zoals wel meer voorbeelden daarvandaan, onwenselijk is voor elk land dat pretendeert een rechtsstaat te zijn.
24-02-2020, 23:29 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 24-02-2020, 23:32
Wat wil Grapperhaus?....(1)

Uitzoeken of het juridisch niet aanvechtbaar is dat DNA materiaal dat is opgeslagen bij private DNA banken gevorderd wordt als er een overweegbare lijn naar loopt, èn het uiteraard met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid specifiek arbitrair is dat er DNA materiaal aanwezig is voor een match bij de betreffende databank om gebruik van te maken voor verdere deductie van bestaande nog schijnbaar doelmatige aanwijzingen om de oplossing van een Cold-case te ondersteunen.

En hoe noemt men zo'n proces? .. dat noemt men een verkenning. Een verkenning, net als de bovenstaand gespecificeerde, barst uit zijn voegen van de vraagtekens (???????) en onwaarschijnlijkheden (!!!!!!!) of het wel reële kans van slagen heeft.

(1) Niks, nul, zero eng proefballonetje!
Een proefballonetje is een actieve onderneming die al of niet komt na een verkenning.
24-02-2020, 23:46 door Anoniem
@Threnology u bent naïef.
25-02-2020, 10:45 door [Account Verwijderd]
Ik heb, tot de dag van vandaag, niets te verbergen, maar met dit soort enge politici kan het zijn dat ik alle reden heb om mijn verleden voor mijzelf te houden, ter bescherming van dergelijke fratsen in de toekomst.

En ter ondersteuning van mensen die wel iets te verbergen hebben gebruik en steun ik zoveel mogelijk tools die hun ten goede komen, zoals Signal, Veracrypt, TOR, Tails, etc.

Met dergelijke mensen bedoel ik journalisten actief in 'enge' landen, activisten, oppositiepartijen, etc.
25-02-2020, 10:59 door Anoniem
Ik heb, tot de dag van vandaag, niets te verbergen
Heeft er dan nooit iemand je iets in vertrouwen verteld, en gevraagd om dit voor je te houden.
25-02-2020, 11:10 door Anoniem
Grapperhaus heeft wel wat te verbergen.

Er blijven bij dat ministerie lijken uit de kast aan het komen: klokkenluiders worden afgeluisterd door de Rijksrecherche, gesprekken tussen verdachte en advocaat worden afgeluisterd en de integriteitscommissie past rapporten aan op aandringen van topambtenaren.

J&V als ministerie is verrot en het verandertraject "J&V verandert" heeft niet geholpen.
25-02-2020, 12:19 door Anoniem
Dus je DNA sequenties kunnen nooit tegen jou als lid van de bevolking gebruikt worden?
Alleen al die gedachte doet voorzichtig stemmen.

Stel nu eens dat toch achteraf blijkt dat het corona virus bijvoorbeeld uit een of ander lab ontsnapt is?
Wat dan. Hoe moet je dan het gedrag en de agenda van sommige overheden inschatten?

luntrus
25-02-2020, 12:33 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: @Threnology u bent naïef.

Neen, ik ben realistisch, want ik geef in dit topic als reactie de feiten weer.
Zucht.... nog maar eens:Verkennen is onderzoeken wat de mogelijkheden zijn.
U ondersteunt optimaal dat hier op security.nl vooral het overspannen sentiment, i.p.v. nuchter realisme m.b.t. reacties die privacy betreffen de boventoon moet voeren. Er worden - oef! - zelfs "rechtsprincipes opzij gezet".... Toe maar: Het burgerlijk wetboek wordt geschonden volgens een anoniem op 24-02 om 22:09 uur, Asjemenou!!
Wel... als dát geen hoax is weet ik het niet meer, maar.... flikkert er niet toe, toch? Hoe meer sensationeel gezwam hier wordt opgevoerd hoe liever het de readactie van security.nl is. Toverwoord: Clickbait.
25-02-2020, 12:54 door Anoniem
Privacy en Internet zijn twee tegenovergesteld zaken.
Zeker sinds bepaalde figuren in the USA hebben besloten om al het internetverkeer te traceren en te verwerken op hun harde schijven ergens op locatie in de zuidelijke staten voor altijd en immer.
Als je iets privaat wilt houden, communiceer er dan niet over via het internet
25-02-2020, 13:38 door Anoniem
Iedereen heeft wat te verbergen, en het hoeft nog niet eens misdadig of extreem te zijn.

Ik zag laatst iets op TV waarbij een interviewer (I hieronder) en toevallige passant (P hieronder) wat vragen stelt ...
I: Mag ik u wat vragen?
P: Ja natuurlijk
I: Heeft u wat te verbergen?
P: Nee, natuurlijk niet
I: Waar woont u dan?
P: In <plaatsnaam>
I: In welke straat en welk huisnummer?
P: Euuhhh .... ik heb geloof ik toch wat te verbergen :-)
25-02-2020, 14:10 door Anoniem
Door Anoniem:
Ik heb, tot de dag van vandaag, niets te verbergen
Heeft er dan nooit iemand je iets in vertrouwen verteld, en gevraagd om dit voor je te houden.
Dat is geen vergelijking. Dan kies je er namelijk zélf voor om iets in vertrouwen te delen met die persoon. Maar zoals het steeds vaker "common practice" wordt heb je geen keuze meer in hetgeen je wél of niet in handen legt bij anderen als het gaat om je persoonlijk leven. Sterker nog: het gebeurt steeds vaker zonder je toestemming, en nog erger: achter je rug om!

Laat één ding duidelijk zijn: Ik heb niets te verbergen, maar ik heb nog minder om te delen! Laat die keuze lekker bij de individu! Onze recht op privacy wordt steeds verder uitgehold. Kijkend vanuit de bril van de misdaad kan dit een goed ding zijn, maar vanuit het fundamenteel recht op privacy van de "gewone" mens is dit zéér onwenselijk.
25-02-2020, 15:36 door Anoniem
Het Internet bestaat allang niet meer,waar het ooit voor bedoeld was.

Heb je geen vertrouwen in het overheids-beleid van een minister
van een politieke partij in nederland.

Ga dan stemmen tijdens de verkiezingen in nederland,
want meer dan de helft van de nl passieve,vaak naieve klagende burgers gaat niet naar de stembus.

Kijk naar de groningers en de boeren,deze burgers vechten nog
nu die luie burgers nog in de grote steden in nl.

NL-NU2020
25-02-2020, 16:34 door Anoniem
Wat een paniek. Je kunt en moet gewoon weigeren gebruik ervan te maken. Je kunt die domme bühneplakkers met hun proefballonnen gewoon op afstand houden, negeren en weigeren. Ze hopen dat het gros (digibeten) overstag gaat. Dat is alles. Kunnen ze 85% van de schapen controleren. Laat ze. Ook schapen hadden/hebben keuzes.
25-02-2020, 17:01 door Anoniem
Door Anoniem: Wat een paniek. Je kunt en moet gewoon weigeren gebruik ervan te maken. Je kunt die domme bühneplakkers met hun proefballonnen gewoon op afstand houden, negeren en weigeren. Ze hopen dat het gros (digibeten) overstag gaat. Dat is alles. Kunnen ze 85% van de schapen controleren. Laat ze. Ook schapen hadden/hebben keuzes.

Nee, dat kan niet.
25-02-2020, 20:32 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 25-02-2020, 20:55
Door Anoniem: Grapperhaus heeft wel wat te verbergen.

Er blijven bij dat ministerie lijken uit de kast aan het komen: klokkenluiders worden afgeluisterd door de Rijksrecherche, gesprekken tussen verdachte en advocaat worden afgeluisterd en de integriteitscommissie past rapporten aan op aandringen van topambtenaren.

J&V als ministerie is verrot en het verandertraject "J&V verandert" heeft niet geholpen.

Ontegenzeglijk vinden we meer lijken op straat dan welke uit uw spreekwoordelijke kast duikelen, als ik 's-lands sensatiepers de.... NOS van dag tot dag, week in, week uit volg. (1)
Ja, eh de penoze doet het wel eens een week rustiger aan met een vergismoord, of moeten we maar genoegen nemen met een afgehakt hoofd, d.i. een hoofdloos lijk, voor een waterpijpcafé maar dat zijn de hoofdelijke uitzonderingen, doch je wéét het niet hè, 'Tempus fugit'....

Gaat u rustig slapen er is niets aan de hand, behalve bij 'dat verrotte ministerie' van justitie & veiligheid wilt u zeggen?

(1) https://nos.nl/artikel/2324528-dode-bij-schietincident-in-leersum-verdachte-aangehouden.html
25-02-2020, 21:25 door Anoniem
Door Threnology:
Door Anoniem: Grapperhaus heeft wel wat te verbergen.

Er blijven bij dat ministerie lijken uit de kast aan het komen: klokkenluiders worden afgeluisterd door de Rijksrecherche, gesprekken tussen verdachte en advocaat worden afgeluisterd en de integriteitscommissie past rapporten aan op aandringen van topambtenaren.

J&V als ministerie is verrot en het verandertraject "J&V verandert" heeft niet geholpen.

Ontegenzeglijk vinden we meer lijken op straat dan welke uit uw spreekwoordelijke kast duikelen, als ik 's-lands sensatiepers de.... NOS van dag tot dag, week in, week uit volg. (1)
Ja, eh de penoze doet het wel eens een week rustiger aan met een vergismoord, of moeten we maar genoegen nemen met een afgehakt hoofd, d.i. een hoofdloos lijk, voor een waterpijpcafé maar dat zijn de hoofdelijke uitzonderingen, doch je wéét het niet hè, 'Tempus fugit'....

Gaat u rustig slapen er is niets aan de hand, behalve bij 'dat verrotte ministerie' van justitie & veiligheid wilt u zeggen?

(1) https://nos.nl/artikel/2324528-dode-bij-schietincident-in-leersum-verdachte-aangehouden.html
Gaat'ie lekker?

Het is net of je zegt dat corruptie en belangenverstrengeling en je werk "niet kunnen doen" want je bent te druk in de weer in de bezemkast is allemaal eigelijk best okee zolang het gedoe in de straat de gemoederen maar bezighoudt. Pas als alle criminaliteit elders is opgelost, pas dan gaan we eens nadenken of onze ambtenaren mischien niet te corrupt zijn en of we daar mischien iets aan willen doen.

Het komt mij een beetje wereldvreemd voor, een beetje de compleet omgekeerde wereld, zeg maar.
25-02-2020, 22:47 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem:
Door Threnology:
Door Anoniem: Grapperhaus heeft wel wat te verbergen.

Er blijven bij dat ministerie lijken uit de kast aan het komen: klokkenluiders worden afgeluisterd door de Rijksrecherche, gesprekken tussen verdachte en advocaat worden afgeluisterd en de integriteitscommissie past rapporten aan op aandringen van topambtenaren.

J&V als ministerie is verrot en het verandertraject "J&V verandert" heeft niet geholpen.

Ontegenzeglijk vinden we meer lijken op straat dan welke uit uw spreekwoordelijke kast duikelen, als ik 's-lands sensatiepers de.... NOS van dag tot dag, week in, week uit volg. (1)
Ja, eh de penoze doet het wel eens een week rustiger aan met een vergismoord, of moeten we maar genoegen nemen met een afgehakt hoofd, d.i. een hoofdloos lijk, voor een waterpijpcafé maar dat zijn de hoofdelijke uitzonderingen, doch je wéét het niet hè, 'Tempus fugit'....

Gaat u rustig slapen er is niets aan de hand, behalve bij 'dat verrotte ministerie' van justitie & veiligheid wilt u zeggen?

(1) https://nos.nl/artikel/2324528-dode-bij-schietincident-in-leersum-verdachte-aangehouden.html
Gaat'ie lekker?.

Om het maar bij de 'lijken' te houden anders wordt het off-topic: Ontegenzeglijk. Insgelijks?
26-02-2020, 13:31 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem:
Ik heb, tot de dag van vandaag, niets te verbergen
Heeft er dan nooit iemand je iets in vertrouwen verteld, en gevraagd om dit voor je te houden.

Niets dat iemand echt kan schaden onder de huidige wet- en regelgeving, maar ik begrijp wat je wil zeggen en ondersteep dat ook.

We hebben in Nederland een absurd naïeve mentaliteit als het gaat om privacy. Dat is in Duitsland wel heel anders, terwijl de grondslag hiervoor identiek is.
26-02-2020, 21:07 door Anoniem
Dank je wel voor je reactie EnGeeX, wat je schrijft over Duitsland is ook zoals ik het begrijp.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.