/dev/null - Overig

Fraudeurs misbruiken Corona

04-03-2020, 14:20 door [Account Verwijderd], 4 reacties
Laatst bijgewerkt: 04-03-2020, 14:20
Je kunt er vergif op innemen dat bij elke ramp een hele horde van fraudeurs de kop opsteken die misbruik willen maken van een crisis. Eén daarvan is het misbruiken van de situatie rond het Coronavirus (COVID-19)

Fraudehelpdesk heeft nu gewaarschuwd dat criminelen de namen van gewone bonafide bedrijven misbruiken om geld van slachtoffers af te kunnen troggelen. De spullen die men heeft besteld (en betaald) worden echter nooit geleverd. Het gaat hier om mondkapjes. Daarbij komt nog, dat alleen mondkapjes die ontwikkeld zijn voor het laboratorium goed werken, mits men maar weet hoe men met deze mondkapjes weet om te gaan. Volgens virologen zijn de mondkapjes die in de handel verkrijgbaar zijn, zinloos.

Hieronder het bericht op de Fraudehelpdesk:
Fraudeurs spelen in op alle commotie rond het coronavirus. Via internationale handelssites als Alibaba.com worden mondkapjes en andere beschermingsmiddelen tegen corona aangeboden door oplichters die er enkel op uit zijn aanbetalingen binnen te halen zonder ooit te zullen leveren.

Ze presenteren zich met gegevens van onder meer Nederlandse bedrijven. De gegevens worden simpelweg van de site van de KvK of van het bedrijf zelf overgenomen. Ook van holdings die zelf verder niet actief zijn worden gegevens misbruikt.

De Fraudehelpdesk heeft inmiddels diverse meldingen ontvangen van bedrijfseigenaren die dit is overkomen. Hoewel ze zelf niet financieel gedupeerd worden is het uiteraard bijzonder onplezierig als dit speelt. Temeer omdat de bedrijven gebeld worden door ‘afnemers’ die boos bellen waar hun producten blijven.

Advies:

Geef uw bedrijfsnaam in als zoekterm op dergelijke sites om te checken of uw bedrijfsnaam misbruikt wordt. Blijkt dat het geval, meld het dan bij de website en overweg om ook een bericht op uw eigen site te plaatsen als u die heeft.

Link:
https://www.fraudehelpdesk.nl/alert/identiteit-bedrijven-misbruikt-fraude-mondkapjes/
Reacties (4)
04-03-2020, 19:23 door Anoniem
Ging ook al Rabobank phishing rond: dat je betaalpas vervangen moet worden vanwege Corona.

Wel goed om te weten dat rechters gelukkig dat soort zaken ook meewegen in hun oordeel van de strafmaat, dus success criminelen, zet hem op: maak het erger, en je krijgt mee tijd in de bak!
04-03-2020, 20:26 door Anoniem
Een Industrie insider (pharma, security, terreur etc etc)... tip... je moet eens opletten op de plaatsen waar dat virus zich manifesteert en wie er dan profijt van hebben...

Wij leven meer in een designer wereld dan je denkt wat betreft incidenten, nieuws, ongelukken etc etc
05-03-2020, 12:44 door spatieman
wel typisch dat dit soort ziekte zich als eerst in azie manifesteert.
en dat soms rare oplossingen ook uit een dergelijke regio komt, hmm,, alu hoed mode ?
05-03-2020, 13:22 door Anoniem
Door spatieman: wel typisch dat dit soort ziekte zich als eerst in azie manifesteert.

Dat is niet typisch voor Azië. De wereld is vergeven van de ziekten. Nog niet zo lang heersten er hier in Nederland inheemse malaria muggen in de Biesbosch en kwamen bleekneusjes en ouderen bij bosjes om door tuberculose.

en dat soms rare oplossingen ook uit een dergelijke regio komt, hmm,, alu hoed mode ?

Wat is er tegen om mensen preventief in quarantaine te plaatsen? Verder zie ik niet zoveel vreemds, behalve dan dat China en Italië het op behoorlijk grondige wijze aanpakken. De mensen in mijn omgeving blijven er vrij nuchter onder.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.