image

Slachtoffer van nepsite met mondkapjes voor 28.000 euro opgelicht

maandag 23 maart 2020, 16:19 door Redactie, 2 reacties

Een vrouw uit Hong Kong die enkele weken geleden bij een frauduleuze website mondkapjes bestelde is voor 28.000 euro opgelicht, zo laat het Openbaar Ministerie vandaag weten. De politie en het OM zijn een onderzoek naar de website en personen daarachter gestart.

De website, die in Amerika werd gehost, maakte gebruik van de naam, kenmerken, KvK-gegevens en het btw-nummer van een bedrijf uit Noord-Nederland. De officier van justitie heeft het hostingbedrijf in Amerika waar de frauduleuze website draaide gevraagd om die offline te halen en de gegevens van de website-eigenaren te delen met de recherche in Nederland.

Volgens het OM is er wereldwijd een toename van corona-gerelateerde online oplichtingspraktijken, zoals phishing naar bankgegevens. "We hebben een dubbele boodschap: pas op voor online oplichting! En voor de criminelen die zich hieraan schuldig maken: je hebt onze aandacht. Want we reageren scherp op deze schandalige oplichtingspraktijken", aldus officier van justitie Jeroen Houwink.

Reacties (2)
23-03-2020, 19:33 door [Account Verwijderd]
Scherp?
Uiterste mazzel dan voor de oplichters als zij niet ten noorden van Hongkong worden gepakt!
Ik zal het nooit goed praten maar weet wel:
China, niet Honkong dus! - voor er weer een snuggeroo bovenop springt - weet in het ergste geval op een definitieve manier 'raad' met oplichters van deze aard die er niet voor schromen alle moraal los te laten om grof geld te graaien.

> melamine/melkpoederschandaal 2008.
23-03-2020, 22:02 door souplost
[Verwijderd door moderator]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.