image

Zogenaamde "Corona Antivirus" in werkelijkheid malware

dinsdag 24 maart 2020, 09:47 door Redactie, 3 reacties

Scammers maken op allerlei manieren misbruik van de uitbraak van het coronavirus. Naast verschillende malafide apps voor Androidgebruikers is er nu ook een zogenaamde virusscanner voor Windows-gebruikers aangetroffen die bescherming tegen het coronavirus zou bieden.

"Corona Antivirus", zoals de zogenaamde virusscanner wordt genoemd, is in werkelijkheid malware. Volgens de maker gaat het om een door de Harvard University ontwikkelde applicatie die gebruikers tegen het virus beschermt. In werkelijkheid gaat het om de BlackNET remote administration tool (RAT).

Met behulp van de applicatie krijgen aanvallers volledige controle over het systeem en kunnen onder andere cookies, bitcoin-wallets en opgeslagen wachtwoorden stelen, toetsaanslagen opslaan, screenshots maken en ddos-aanvallen via de computer uitvoeren, zo melden onderzoekers van Malwarebytes en MalwareHunterTeam. Browsers geven inmiddels een waarschuwing voor de website waarop de nepvirusscanner wordt aangeboden.

Image

Reacties (3)
24-03-2020, 10:03 door Anoniem
Dit soort software maakten we op de lagere school, toen er nog geen basis school was...
pff, wanneer al die software die we vroeger maakten zo'n bekendheid kregen.....
24-03-2020, 11:17 door [Account Verwijderd]
Scammers etc....
In tijden van crisis kruipt het ongedierte uit de riolen omhoog.
24-03-2020, 14:52 door Anoniem
Door Anoniem: Dit soort software maakten we op de lagere school, toen er nog geen basis school was...
pff, wanneer al die software die we vroeger maakten zo'n bekendheid kregen.....

Rotte is dat een grote groep hier echt in trapt. Vooral de groep die kwetsbaar is. Zorg dat je je opa, oma, vader, moeder, tante, oom en noem maar op op de hoogte houdt van dit soort taferelen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.