Poll
image

Wat mis jij momenteel het meest?

maandag 4 mei 2020, 14:20 door Redactie, 25 reacties
Familie / Collega's / Vrienden
31.15%
Sporten
9.95%
Reizen
9.25%
Kapper
11.8%
Ik mis helemaal niets
29.3%
Anders:
8.56%
Reacties (25)
04-05-2020, 14:37 door MathFox
Live muziek.
04-05-2020, 15:55 door Anoniem
Concerten, wandelingen met vrienden die eindigen met een etentje in een restaurant.
04-05-2020, 16:03 door [Account Verwijderd]
ALLES!!!
04-05-2020, 18:27 door linux4
De familieleden die in de risicogroepen vallen, daar ga ik uit eigen beweging en na overleg met hen even niet heen. Er gaat toch niets boven echt contact boven bellen en video chatten.
04-05-2020, 19:16 door Anoniem
Dat ik niet de H.Eucharistie kan ontvangen.
04-05-2020, 21:27 door Anoniem
Ik ben nog maar net begonnen met intensief te sporten, ineens moet ik mij beperken. Het was de eerste zomer waaraan ik vele sport activiteiten aan ging meedoen, nu wordt dat (hopelijk niet allemaal) afgelast. Ik ben daar een beetje triestig over, want het is een verloren jaar en waarschijnlijk zal dit hetzelfde zijn volgend jaar, want een vaccin zie ik binnen de 2 jaar nog niet komen. Als er ooit wel een vaccin komt, denk dat we nog veel afstand moeten houden en ons met allerlei dingen moeten beperken. Dat is dus letterlijk wat ze bedoelen dat de wereld nooit meer hetzelfde zal zijn voor de corona maatregelingen.

Ik kan beter stoppen met sporten en terug leven zoals ervoor: ongezond eten, gamen, films kijken, etc., want ik zie toch niets meer goeds gebeuren.
04-05-2020, 21:49 door Anoniem
De vrijheid.
05-05-2020, 00:26 door Anoniem
Vanmiddag naar de supermarkt. Één van de twee bazen van het terras waar ik altijd kom gezien. Een hele prettige plek altijd want er komen geen toeristen. Van die Nederlanders die ook even twee weekjes goedkoop weg zijn en denken dat het hele land er voor hun goedkope vluchtje is bedacht. Tewrijl ik niet zit te verkansievieren. Ik ben aan het werk, maar moet gewoon regelmatig even achter dat scherm weg. Reboot. En ook even gewoon het publiek zien waar je je werk voor maakt.

Ik had hem niet gelijk herkend, want hij had een mondkapje op. Normaal had ik het gelijk gezien. Het zijn twee broers, en mager zijn ze niet. Die ene zegt altijd dat hij waarschijnlijk van de Vikings is. Want die kwamen toen al bijna tot Marokko.

Ik was echt blij om hem te zien. En zei, weet je, zodra het mag, het eerste wat ik doe is bij je langs komen. Al heb ik nog maar één euro op zak. Hij was ook blij en zei dat hij al weken van nul inkomsten moest proberen de eindjes aan mekaar te knopen. En maakte zich zorgen over de voorschriften. Dat maakt mij niks uit. Al is het met een halve koffie dan maar op de stoeprand zitten. Ik heb al weken alle papieren dat ik overal heen mag. Internet, communicatie, en klanten bezoeken.

Maar even naar daar is ook werken. Daar ontstaan de beste ideeën. Afstand. Luchtje scheppen. Horeca is van wezenlijk belang voor mensen die op wat voor manier ook creatief of scheppend bezig zijn. Ik kan niet wachten op de zomer die komt. Vooral omdat al het klootjesvolk thuis moet blijven. Lekker naar zo een kudtbungalow van de Centerparks. Geen gezeik meer van "Oh u bent Nederlander, mijn wijf heeft de schijterij, kunnen we het water wel gewoon drinken hier?".

Dat eerste koffietje weer. Of biertje. Peukie erbij. Dat mis ik. Mijn werk mist dat ook.

Mooie dingen maken en dan maar wat goedkoper. Vijftig koffies op een dag of biertjes is ook weer niet echt productief. Het mooie van zo een lockdown is dat je weer effe blij bent met wat je echt nodig hebt. De rest is niet zo relevant.

Zon. Koffietje of biertje. Terras. En ook niet meer de hele tijd naar die mobiel moeten grijpen om de indruk te wekken dat ik ergens mee bezig ben. Want er zitten alweer een Jan en Nel aan tafel twee die er ook een weekje uit konden. Met allemaal vragen. Is enkel uit belangstelling hoor! Of ik hier ook met verkansie ben of dat ik hier woon. Dat gezeik is over.

Het gaat een heel mooi jaar worden. Met heel veel nieuwe ideeën. Vooral als ik er effies uit kan.

Horeca. Meer heeft de technologie branche niet nodig. De rest zijn allemaal van die mislukte corona-app makers. Dat bracht toen al niks op. Die hadden net zo goed bij een bank kunnen werken voor die lease auto. Of in de polletiek kunnen gaan.
05-05-2020, 14:02 door linux4 - Bijgewerkt: 05-05-2020, 14:04
Door Anoniem: Ik ben nog maar net begonnen met intensief te sporten, ineens moet ik mij beperken. Het was de eerste zomer waaraan ik vele sport activiteiten aan ging meedoen, nu wordt dat (hopelijk niet allemaal) afgelast. Ik ben daar een beetje triestig over, want het is een verloren jaar en waarschijnlijk zal dit hetzelfde zijn volgend jaar, want een vaccin zie ik binnen de 2 jaar nog niet komen. Als er ooit wel een vaccin komt, denk dat we nog veel afstand moeten houden en ons met allerlei dingen moeten beperken. Dat is dus letterlijk wat ze bedoelen dat de wereld nooit meer hetzelfde zal zijn voor de corona maatregelingen.

Ik kan beter stoppen met sporten en terug leven zoals ervoor: ongezond eten, gamen, films kijken, etc., want ik zie toch niets meer goeds gebeuren.

Er zijn genoeg sporten over die je wel kunt doen. Buiten sporten bij voorkeur vroeg in je ééntje als het nog niet druk is buiten. Binnen sporten kun je thuis ook heel aardig. Ideaal is het niet maar om te zeggen dat je niet kunt sporten...
05-05-2020, 14:04 door linux4
Door Anoniem: De vrijheid.

De vrijheid? Tijdens de 2e wereldoorlog, toen hadden we geen vrijheid! De maatregelen in Nederland beroven je verre van je vrijheid, ze beperken je hooguit in bepaalde opzichten. Maar we zijn in Nederland een verwend volkje dat slecht met een beetje tegenslag overweg kan...
05-05-2020, 14:31 door Anoniem
Bios, Glowgolf, Gamehal
05-05-2020, 14:36 door Anoniem
Door linux4:
Door Anoniem: De vrijheid.

De vrijheid? Tijdens de 2e wereldoorlog, toen hadden we geen vrijheid! De maatregelen in Nederland beroven je verre van je vrijheid, ze beperken je hooguit in bepaalde opzichten. Maar we zijn in Nederland een verwend volkje dat slecht met een beetje tegenslag overweg kan...

Tenzij je in een hoog risico groep zit. Dan is, net als in WO 2, de kans groot dat je overlijdt als je de vrijheid denkt te kunnen gebruiken.

Beetje ondoordacht antwoord van je, vind je niet?
05-05-2020, 17:07 door Anoniem
Door linux4:
Door Anoniem: De vrijheid.

De vrijheid? Tijdens de 2e wereldoorlog, toen hadden we geen vrijheid! De maatregelen in Nederland beroven je verre van je vrijheid, ze beperken je hooguit in bepaalde opzichten. Maar we zijn in Nederland een verwend volkje dat slecht met een beetje tegenslag overweg kan...
Nu heb je dat nog minder.

Liegen per statistiek. En dat is niet sinds kort.
Het parlement laten toespreken door een betaalde deskundige en zelf gaan staan gymmen tussen een klasje kinderen die ook al geen afstand houden.
Het buitenland schofferen waar je straks weer je export naartoe wil sturen. Gelijk eerst de vluchten naar Rome en Milaan open bij de KLM. Maar wel je eigen mondkapje meenemen want het kost al genoeg zo.
Corona-apps laten maken zodat je weet dat je bij een zieke in de buurt bent geweest. Wat jammer dat zoiets in de aids tijd nog niet bestond. En je app op rood ging als er voor je een homo naar de WC was geweest.
Kleine partijtjes die uiteen vallen door onbenulligheden. Dat er iemand vreemd was geweest of zo. Af een afgekeurde die aan een ongeneselijk ego blijkt te lijden. Of een burgemeester op de Dam. En waarom moest ik nou gelijk weer aan Greet Hofmans denken met die uitdossing? ik moest wel twee keer kijken trouwens. Want het komt nog uit de PSP gelederen voort. Met een verkiezingsposter van een naakte vrouw op een weiland met een koe er achter. Waar ze onlangs nog in een paar wijken de AirBnB verboden hebben. Wegens overlast van toeristen. Die al helemaal niet meer mogen vliegen, laat staan dat er nog iets interessants te zien is.

Ik weet gelukkig nog wat vrijheid is. Maar ook dat je daar vooral niet voor in Nederland moet zijn. Zeker niet als ook nog eens de Brexit er overheen komt. Want dan wordt het helemaal een afgelegen windhoek. Niemand nog opgevallen dat ineens dat mega dure vliegveld in Berlijn open gaat? Dat is korter rijden. En strategischer gelegen. Die meerkosten zijn afschrijfbaar geworden.

Ik word zelf al weken gestalkt door een ex klant. Die wou een project en stuurde me dat filmpje op waar Doutzen Kroes zo mee op haar bekkie is gegaan op haar Instagram. Elke tweede zin Thank You Coronavirus. Ik kon het niet eens uit kijken. En direct alle verdere samenwerking gestopt. Er was ook nog niks aanbetaald. Dus geen verplichtingen. Zij vond het fantastisch dat filmpje en zo goed uitdrukken wat ze in haar concept wou uitdragen. Haar collega nog meer. Die had het gestuurd.

Daarna niet één lettergreep van het woord "nee" begrijpen. En sorry hoor, maar ik heb nog wel meegekregen wat vrijheid betekent. Niet van Nederland maar gewoon van mijn vader. Het blijft wonderlijk als mensen je eerst als dom verslijten dat ze daarna ook nog uitleg eisen. Van iemand die dom is?

Hoe fout Nederland altijd al was, blijkt voor mij maar eens te meer. Gelukkig had die ouwe van me dat toen al door.

Nederland is niks meer. Niet om de moraal gepreekt te krijgen, niet om zaken mee te doen.

Veel sterkte. De koffie in Milaan was altijd al beter. Al zeker als je de Milanse omgangsvormen een beetje kent in plaats van daar ook al meningen over te hebben.
05-05-2020, 18:59 door Anoniem
Ik mis de tijd dat het nieuws op radio en TV over andere dingen dan alleen COVID-19 (gerelateerde) dingen ging.
05-05-2020, 19:34 door Anoniem
Rust....
Thuis werken met kinderen thuis die niet naar school kunnen....
Heb 11 mei dat ze naar school gaan gelijk verlof opgenomen om bij te tanken.
06-05-2020, 15:53 door Anoniem
Ik mis eigenlijk niemand, bellen deden ze toch al niet, ga ik nu zelf ook niet doen natuurlijk....de maatregelen die hr. Rutte had aangekondigd, daar hou ik mij al jaren aan...dus er is voor mij niets veranderd dankzij de hr. Rutte...die voor de corona crisis, het gras al onder kijn voeyen heeft weggemaaid....bedankt, tot zover....
07-05-2020, 17:22 door Anoniem
Seks, ik heb geen partner die bij me in huis woont dus kan nu nergens terecht. Met een video appje jezelf aftrekken of vingeren is ook wel sneu.
08-05-2020, 10:22 door Anoniem
Door Anoniem: Rust....
Thuis werken met kinderen thuis die niet naar school kunnen....
Heb 11 mei dat ze naar school gaan gelijk verlof opgenomen om bij te tanken.
Jij wilde toch kinderen? En nou moet de school het oplossen?
08-05-2020, 15:04 door Anoniem
Ik heb www.security.nl dus ik mis niks
en heb als duizendste reactant een virtuele prijs gewonnen die ik in mijn fantastische prijzenkast heb bijgezet.
08-05-2020, 22:55 door Anoniem
Een inkomen. Ik verdien eigenlijk al niks meer sinds de Corona crisis uitbrak in Italie. En zowel recruiters als de overheid vinden ondernemers niet lief.
09-05-2020, 09:08 door botbot
Door Anoniem: Ik ben nog maar net begonnen met intensief te sporten, ineens moet ik mij beperken. Het was de eerste zomer waaraan ik vele sport activiteiten aan ging meedoen, nu wordt dat (hopelijk niet allemaal) afgelast. Ik ben daar een beetje triestig over, want het is een verloren jaar en waarschijnlijk zal dit hetzelfde zijn volgend jaar, want een vaccin zie ik binnen de 2 jaar nog niet komen. Als er ooit wel een vaccin komt, denk dat we nog veel afstand moeten houden en ons met allerlei dingen moeten beperken. Dat is dus letterlijk wat ze bedoelen dat de wereld nooit meer hetzelfde zal zijn voor de corona maatregelingen.

Ik kan beter stoppen met sporten en terug leven zoals ervoor: ongezond eten, gamen, films kijken, etc., want ik zie toch niets meer goeds gebeuren.

Nou werkt sporten goed tegen depressie. Maar misschien kun je dat beter icm met wat Prozac doen oid. Nee even zonder geintje. Heb je een fiets? Sportkleding aan 25 kilometer fietsen. Wat in de sportschool op een hometrainer kan kan buiten op een fiets ook. Koop ff wat gewichten en de rest kun je thuis. Internet staat vol met filmpjes. Zet er een tweede scherm naast als je de mooie meiden uit de sportschool ook wilt zien. En als je het allemaal nooit meer goed ziet komen, kun je misschien via iets anders dan Zoom wat gesprekjes regelen bij een psychiater.
09-05-2020, 09:12 door botbot
Door linux4:
Door Anoniem: De vrijheid.

De vrijheid? Tijdens de 2e wereldoorlog, toen hadden we geen vrijheid! De maatregelen in Nederland beroven je verre van je vrijheid, ze beperken je hooguit in bepaalde opzichten. Maar we zijn in Nederland een verwend volkje dat slecht met een beetje tegenslag overweg kan...

Godwins kun je niet tegen op. Moet je ook niet willen.
09-05-2020, 09:14 door botbot
Nieuwe mensen leren kennen is bijna onmogelijk.
09-05-2020, 12:55 door Briolet - Bijgewerkt: 09-05-2020, 12:57
Door Anoniem: Ik ben nog maar net begonnen met intensief te sporten, ineens moet ik mij beperken. Het was de eerste zomer waaraan ik vele sport activiteiten aan ging meedoen, nu wordt dat (hopelijk niet allemaal) afgelast.

Ik ben daar een beetje triestig over, want het is een verloren jaar en waarschijnlijk zal dit hetzelfde zijn volgend jaar, want een vaccin zie ik binnen de 2 jaar nog niet komen. …

Teamsporten zijn een probleem, maar gewoon sporten voor je conditie kan hier nog vrijuit. Ik fietste vroeger al veel en dat kan nog steeds. Alleen beperk ik me met de route, maar dat deed ik pre-corona ook al. Bij mooi wandelweer liet ik de leuke weggetjes waar veel gewandeld werd ook al links liggen.

Dat vaccin zal zeker twee jaar duren. Als het eerder op de markt komt, wil ik het niet eens hebben. Een vaccin heeft vrijwel altijd bijwerkingen. Daarom wordt het normaal in kleine groepen getest, gedurende een aantal jaren. Gedurende dat proces vallen er heel wat kandidaten af en blijft het vaccin met de minste bijwerkingen over. Als er binnen twee jaar een vaccin op de markt komt, kan dat gewoon niet grondig getest zijn.
09-05-2020, 22:14 door Anoniem
Grondwettelijke rechten mis ik het meest. Daarna een oppositie die niet als in 193? in duitsland gleichgeschaltet is of 5 keer hetzelfde vraagt over maskers. Daarna mis ik reizen door europa, ayce restaurants en kritische mensen... wat mij het meest verbaasde was dat niemand in opstand kwam toen rutte besloot wat jij in jouw huiskamer mocht doen.. dat vond ik heel eng want zo begon de 2de wereldoorlog....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.