Privacy - Wat niemand over je mag weten

De recente branden in 5G zendmasten.

07-05-2020, 16:15 door Anoniem, 53 reacties
De NCTV noemt het verder "voorstelbaar"
dat de recente branden in zendmasten
zijn ingegeven door complottheorieën
over de relatie tussen 5G en corona.

Dus burgers moeten nu dus oppassen,die non-mainstream bronnen nastreven
en dit actief lezen wat duidt op de schadelijkheid van 5G Masten?

Want het lezen van deze non-mainstream bronnen dan de gebruikelijke
geaccepteerde mainstreambron wat pro 5G is dat kan niet.

Het is absoluut niet goed,dat burgers deze 5G masten in brand steken,
dat is zeker NIET ok,maar om dit nu te linken aan mensen
die niet mainstream genoeg zijn en dus geassocieerd kunnen
worden met een vorm van terrorisme is foute boel.

Als je het NIET eens bent met 5G masten dan mag dat gewoon.

NL-NU2020
Reacties (53)
08-05-2020, 09:11 door linux4 - Bijgewerkt: 08-05-2020, 09:13
Ik raad je aan om deze uitzending eens te kijken. https://www.youtube.com/watch?v=5ni_8JwHCHs Iedereen mag voor of tegen 5G zijn maar als je er tegen bent kom dan met argumenten die wetenschappelijk onderbouwd zijn. En dan niet zeggen "Bekende wetenschappers zeggen..." maar met wetenschappelijke artikelen komen uit gerenommeerde tijdschriften die zijn gereviewed door andere wetenschappers, gewoon met een werkende hyperlink erbij. In de bewuste uitzending zegt één persoon dat hij de straling echt voelt terwijl 5G daar nog helemaal niet ingeschakeld is. En een jongeman zegt dat hij de wetenschappers niet vertrouwt en dat hij zelf onderzoek is gestart. De reporter vraagt waar hij dat onderzoek dan doet, antwoord: Op Google en Facebook! Hoe kun je dit dan serieus nemen? Er zijn er ook nog die beweren dat je met 5G aan Mind Control kan doen via het signaal dat de masten uitzenden, hoe dan? En als klap op de vuurpijl beweert één persoon dat Covid-19 een hoax is en dat alle slachtoffers overleden zijn door 5G straling. En die slachtoffers dan die vallen in landen waar 5G nog helemaal niet operationeel is?
08-05-2020, 09:32 door Anoniem
Het is absoluut niet goed,dat burgers deze 5G masten in brand steken, dat is zeker NIET ok,maar om dit nu te linken aan mensen die niet mainstream genoeg zijn en dus geassocieerd kunnen worden met een vorm van terrorisme is foute boel.

Wat een gejank weer. Dit wordt gelinked aan complot wappies, die zelf hebben toegegeven 5g masten in brand te steken. Kon je zo meelezen, in discussies op FB, door deze idioten. Ze zijn er trots op.

Hou op, met je zielige slachtoffer rolletje. Nee, feiten zijn geen ''foute boel''.
08-05-2020, 09:33 door Anoniem
Als je het NIET eens bent met 5G masten dan mag dat gewoon.

Duh. Maar daarom hoef je nog niet te proberen om de werkelijkheid onder het vloerkleed te moffelen. Achtergrond van die brandstichtingen zijn vrij helder.
08-05-2020, 09:43 door Open source gebruiker
Het zou een goede ontwikkeling zijn om voor het wel of niet uitrollen van 5G zeker te weten hoe het zit met straling, of die schadelijk is, of veel overlast veroorzaakt, of niet.
Als 5G eenmaal uitgerold is, veel geinvesteerd is in 5G, als dan blijkt dat het teveel schade oplevert, wie draait dan op voor de kosten?
Beter duidelijkheid vooraf, dan gedoe achteraf.

Wie zit er op 5G te wachten, consumenten, telecomproviders, techindustrie, overheden die vergunningen kunnen verkopen.

Als consument hoeft het voor mij niet, ik kan het zonder 5G af.
08-05-2020, 09:52 door Anoniem
Zolang de mensen niet begrijpen, dat 5G een protocol is en geen straling, wordt dit een eindeloze discussie. Die extra frequenties worden , als ze eenmaal geveild zijn, ingezet om dat protocol verder uit te sturen.
08-05-2020, 10:06 door karma4
Door Open source gebruiker: Het zou een goede ontwikkeling zijn om voor het wel of niet uitrollen van 5G ....
Al die elektromagnetische straling moest bij voorbaat uitgesloten worden. Moet je eens kijken al die mensen die rondlopen met een doosje uitgerust met een matrix van can 10 cm2 die straling uitzend in nog hogere frequenties. … Levensgevaarlijk
08-05-2020, 10:15 door The FOSS
Door Anoniem: ...
Dus burgers moeten nu dus oppassen,die non-mainstream bronnen nastreven
en dit actief lezen wat duidt op de schadelijkheid van 5G Masten?
...

NL-NU2020

Je mening vormen op basis van pseudowetenschappelijke bronnen is altijd fout! En nogal dom.
08-05-2020, 10:40 door Anoniem
Door Anoniem:
Als je het NIET eens bent met 5G masten dan mag dat gewoon.

Duh. Maar daarom hoef je nog niet te proberen om de werkelijkheid onder het vloerkleed te moffelen. Achtergrond van die brandstichtingen zijn vrij helder.

Er is natuurlijk verschil tussen "het ligt er duimendik bovenop dat men ze in de brand steekt als actie tegen 5G" en een
bewezen feit dat NCTV, politie, justitie en politiek kunnen gebruiken als basis voor uitspraken, handelen en beleid.

Maar we moeten wel oppassen dat we niet al te politiek correct aan de gang gaan en nog maanden lang een beetje
toekijken bij die sabotage met "we weten niet zeker waarom dit gebeurt". Het is duidelijk dat hier een groep gestoorden
aan het werk is en die moeten worden aangepakt. Met voor of tegen iets zijn heeft dat niks meer te maken, dit is
gewoon sabotage van kritieke infrastructuur.

En laten mensen die bang zijn voor "straling" beginnen met hun eigen telefoon weg te doen want die geeft een veel
sterker elecromagnetisch veld in hun lichaam dan een zendmast, of dat nou 1G, 2G, 3G, 4G of 5G is.
08-05-2020, 11:07 door spatieman
ik vind het zo heerlijk, al die 5G gekken.
ze hebben een mobieltje, die op 2.4ghz en 5ghz straalt, (5g is oa 3.5ghz) en dat is geen probleem.
Het modem voor hun internet, al naar gelang, dito, 2.4 en 5ghz voor de wifi !
Hun magnetron die ook rond 2.4GHZ met een 800 watt zit te pompen, is ook geen probleem, ok, dikke schielding, maar toch, denk als je lang naar dat glas staat te gluren als datding draait, is ook niet echt gezond.
Nog wat gemist ?? ,denk het wel,
08-05-2020, 11:26 door The FOSS - Bijgewerkt: 08-05-2020, 11:28
Door spatieman: Nog wat gemist ?? ,denk het wel,

Natuurlijke bronnen. Van boven en beneden en van binnen (voeding).

https://www.rivm.nl/stralingsbelasting-in-nederland/natuurlijke-bronnen
08-05-2020, 11:41 door Anoniem
@ Opensource gebruiker,

Duidelijke uitspraak. Kan ik in meegaan. Bravo. Maar zo gaat het dus meestal niet, geen onderzoek vooraf, want ze zouden onze mooie plannetjes eens afschieten. Dat wil je toch niet als Big Tech en Overheid.

De Sovjet Unie had destijds ook haar bedenkingen bij het introduceren van de "kuchenki mikrofalowe", hier bekend als de magnetron. USA en het westen liepen gemakkelijk over mogelijke bezwaren heen en bracht het toch snel op de markt.

Bleek wel handig achteraf gezien als oplossing voor twee-verdieners en alleenstaanden. Elke dag kant-en-klaar lijkt me echter niet zo gezond, zeker niet voor de broodnodige weerstandsopbouw (vitamientjes, micro- & macro-elementen).

Maar, ja als "patat met" je enige alternatief lijkt? Is er dus gedegen onderzoek gedaan naar de nadelige gevolgen van magnetron-straling? Neen. De snack-business heeft het ook snel omarmd, kijk maar naar de Big Log clip cafetaria.
En we hebben nu reeds weaponized magnetrons.

Zo ook met 5 G. De stad Wenen voert een voorzichtig beleid. Vodafone en T-Mobile enz. bij ons gaan voor versnelde uitrol.

De schadelijkste effecten zijn hier voor de jeugd, die er het grootste deel van hun leven aan zal worden blootgesteld.
Veel is daarover niet bekend, want echt gedegen wetenschappelijk onderzoek ontbreekt of is onder de tafel gewerkt vanwege belangen, die zich laten raden. Wat is het lange termijn effect van de stralingsbelasting en stralingsgolfpieken bijvoorbeeld de invloed op stamcellen bij jongeren? Versnelde veroudering dus wegens het te loor gaan van stamcellen. Allemaal sprookjes????
Smartfoontje al te dicht op het schedeltje van het kind. De gemiddelde Big Tech boss houdt zijn kinderen tot de tienerleeftijd wel device-vrij.

Is het te adviseren 's nachts je wifi uit te schakelen?. Naast andere beveiligingsaspecten van je draadloze verbinding speelt dit aspect ook mee. Voodoo, snake-oil, een dromenvanger en gitten of koralen kettinkjes dragen helpt hier niet. Gezond verstand van commercie en eindgebruikers wel, maar dan moeten er eerst goede en gedegen en onverdraaide onderzoeksresultten zijn.

Hoe moet dat als we al 60 dagen in limbo zitten vanwege een virusje waar we nog bar weinig over weten eigenlijk.
Weet u of u met bloedgroep O minder risico loopt dan met A, B of AB? Te weinig testresultaten met de app om dat echt te weten. Maar misschien willen bepaalde belanghebbenden (verkopers van het vaccin) dit wel helemaal niet weten. Hun ogen vertonen slechts $$$$$. We zijn dus allemaal overgeleverd aan de grillen van onze "sponsors".

Jodocus Oyevaer
08-05-2020, 11:47 door Anoniem
Maar we moeten wel oppassen dat we niet al te politiek correct aan de gang gaan en nog maanden lang een beetje
toekijken bij die sabotage met "we weten niet zeker waarom dit gebeurt".

We weten vrij precies hoe dat gebeurt. Omdat die 5g gekkies in Facebook en Telegram groepen opscheppen over hun akties. Informatie delen over hun akties. En samen bespreken, wanneer ze bijvoorbeeld een 5g mast af willen gaan fikken.
08-05-2020, 11:50 door Anoniem
Toen het eerste Nederlandse stoomlocomotiefje, de Snelheid in anno 1839, door Noord-Holland tufte, waren de boeren bang dat de koeien van de schrik zure melk zouden gaan geven. De kranten van die tijd waarschuwden de burgerij dat de passagiers ziek zouden worden door met 30 km/uur voort te bewegen. Vrouwen werd het sterk afgeraden.

Er waren in het begin enige locale protesten tegen de aanleg van het spoorbaantje, maar die ebden snel weg. Enkele boeren lagen nog wel jarenlang halsstarrig dwars bij de nodige landverkoop. Men was stellig van mening dat het nieuwe van het treintje niet nodig was, omdat men redeneerde dat de handgegraven kanalen met trekschuiten snel genoeg was.

De koeien van vandaag de dag trekken zich niets van de voorbij razende Thalys aan. Ze grazen zoals altijd rustig verder.
08-05-2020, 12:06 door Anoniem
Natuurlijk glad verkeerd, die woke-5G-gekkies aan de ene kant, maar dan ook optreden tegen dwaze vaders en moeders, die hun peuters zoet laten houden via een smatfoonschermpje, dat direct voor hun kleine toetebakkesjes wordt neergezet op tafel. Hoe dom kun je als ouder, opvoeder en verzorger toch zijn. Jong geleerd is oud gedaan. Zeg er maar niets van, want je krijgt zo 'van jetje'.

#sockpuppet
08-05-2020, 12:41 door Anoniem
Door The FOSS: Natuurlijke bronnen. Van boven en beneden en van binnen (voeding)

Natuurlijk voorkomend kalium bestaat uit drie isotopen, waarvan kalium-40 radioactief is. Sporen van kalium-40 worden gevonden in alle bronnen van kalium, en het is de meest voorkomende natuurlijke radio-isotoop in het menselijk lichaam. Dat kalium zit vooral in groenten en fruit, en is essentieel in onze voeding, want anders kunnen de K/Na-pompen in onze spiercellen en het zenuwstelsel niet werken. Zonder het juiste evenwicht tusssen K/Na in ons lichaam gaan we dood.

Wil je nog een banaantje?
08-05-2020, 12:57 door Anoniem
Daders die de masten in brand steken zijn ordinaire pyromanen die handig gebruikmaken van 5G-complottheorieën om ze als excuus voor hun daden te gebruiken.
Het is nl. niet voor te stellen dat er mensen zijn die werkelijk zo dom zijn dat ze die complottheorieën geloven.
08-05-2020, 13:01 door droomprins
Waarom fikken er geen 5g masten af in Rusland of China?
08-05-2020, 13:05 door droomprins
Vast China of Rusland die hier mensen middels dwang aanzet tot het oplichten van masten of het is de westerse inlichtingentakkeboom met false flags op afgeschreven 3g masten om een hele volksstam als "aluhoedje denker" neer te zetten en in een Psychobulance af te voeren met code OOG (Oppositionele Gedrags Stoornis)...
Mensen die crypto gebruiken zijn staatsgevaarlijk. Uiteraard verzwijgen we dat het niet de Nederlandse staat is die in het geding is maar de infiltraten in alle taken van onze overheid...

Of ze werken samen want die inlichtingenclubs van Rusland en de VS zijn nauw verweven en hebben hetzelfde streven...

De gebeten hond is Europe en Nederlandje..


Succes met de toekomt dan maar!
08-05-2020, 14:54 door Anoniem
Door droomprins: Waarom fikken er geen 5g masten af in Rusland of China?
Daar wordt intelligentie afgedwongen...
08-05-2020, 15:06 door Anoniem
Ik vind in deze discussie grappig dat er over 5G masten gesproken wordt. Heel duidelijk is het gebrek aan onderscheid. 5G is de technische standaard waarmee gewerkt wordt. Vergelijk dat met 8-bit, 16-bit, 32-bit en 64-bit computers. Daarnaast wordt er over straling gesproken, die is afhankelijk van de frequenties. En die zenders zijn afhankelijk van wie welke frequenties in de veiling verkrijgt. Dus, behalve op testlocaties zouden die nog niet aan moeten staan.

Als er dus schadelijke technieken aankomen, is dat niet 5G, maar frequentie-gebonden. Weten we, of die frequenties nu niet al gebruikt worden? Denk aan 'onze' spionage antennes, die verplaatst moeten worden, omdat ze last van bepaalde frequenties hebben. Die frequenties zullen nu niet gebruikt worden, maar de andere? Als je aangeeft last te hebben van straling, dan moet dat aan te tonen zijn in onderzoekscentra met gebruik van een kooi van Faraday. Zo zou men een stralingsvrije ruimte moeten kunnen maken en zouden de klachten weg moeten zijn. Hopelijk zijn die klachten meetbaar, dan kan door het bewust toelaten van steeds andere frequenties worden gezocht welke de problemen veroorzaken. Laat daarna dezelfde tests gebeuren bij mensen die nergens last van lijken te hebben. Wanneer de effecten objectief meetbaar zijn, weten we misschien daarna meer.
08-05-2020, 16:34 door Anoniem
Door Anoniem:
Dus burgers moeten nu dus oppassen,die non-mainstream bronnen nastreven
en dit actief lezen..

Dat zouden ze moeten doen, maar helaas is de praktijk anders en is een kritische blik is ver te zoeken. Ik heb daar in eigen omgeving last van. In dit geval zijn die "non-mainstream bronnen" een van de psy-ops uit het Kremlin: https://euvsdisinfo.eu/throwing-coronavirus-disinfo-at-the-wall-to-see-what-stick (kgb stond destijds al bekend om zijn psy-ops)

Door Anoniem:
Want het lezen van deze non-mainstream bronnen dan de gebruikelijke
geaccepteerde mainstreambron...

Lees gewoon wetenschappelijke bronnen ipv propaganda kanalen.
https://www.europarl.europa.eu/RegData/etudes/BRIE/2020/646172/EPRS_BRI(2020)646172_EN.pdf
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1438463917308143?via%3Dihub#!

Door The FOSS:
Door Anoniem: ...
Dus burgers moeten nu dus oppassen,die non-mainstream bronnen nastreven
en dit actief lezen wat duidt op de schadelijkheid van 5G Masten?
...

NL-NU2020

Je mening vormen op basis van pseudowetenschappelijke bronnen is altijd fout! En nogal dom.
Dit
08-05-2020, 21:08 door Anoniem
Door Anoniem:
Door droomprins: Waarom fikken er geen 5g masten af in Rusland of China?
Daar wordt intelligentie afgedwongen...

Rusland kent sinds de feodale tijd van de tsaren de Goelag-archipel in Siberië, waarvan de communisten dankbaar gebruik maakten. China kent vergelijkbare Laogai-strafkampen, voor een gedwongen heropvoeding, waar mensen met te sterk afwijkende opvattingen of ongewenste gedragingen door de autoriteiten zonder pardon heen worden gestuurd.

Die gevangenenkampen, die vaak in zeer afgelegen arctische of aride gebieden liggen, overleef je alleen als je gezond, sterk en redelijk intelligent bent, en zolang je je niet al te slim voordoet. Ontsnappen heeft geen zin, want dat overleef je waarschijnlijk niet door extreme koude, droogte of door het verraad van je kameraden.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Goelag

https://nl.wikipedia.org/wiki/Laogai
09-05-2020, 12:41 door Briolet
De recente branden in 5G zendmasten.

De titel klopt niet. Geef eens een voorbeeld van zo'n brand. Alles wat in het nieuws was qua brand, waren 3G/4G zendmasten. Zelfs bij de provider die nu 5G abonnementen aanbied, loopt het verkeer via 4G zendmasten. (En dus bij lange na niet met de snelheid die bij 5G behoort).

De kranten spreken regelmatig van 5G masten, maar dat berust op slecht journalistiek onderzoek.
09-05-2020, 13:07 door Anoniem
Door Briolet:
De recente branden in 5G zendmasten.

De titel klopt niet. Geef eens een voorbeeld van zo'n brand. Alles wat in het nieuws was qua brand, waren 3G/4G zendmasten. Zelfs bij de provider die nu 5G abonnementen aanbied, loopt het verkeer via 4G zendmasten. (En dus bij lange na niet met de snelheid die bij 5G behoort).

De kranten spreken regelmatig van 5G masten, maar dat berust op slecht journalistiek onderzoek.
Zolang je niet begrijpt, dat 5G een protocol is, moet je maar niet meer reageren!
09-05-2020, 13:28 door linux4 - Bijgewerkt: 09-05-2020, 13:29
Door Briolet:
De recente branden in 5G zendmasten.

De titel klopt niet. Geef eens een voorbeeld van zo'n brand. Alles wat in het nieuws was qua brand, waren 3G/4G zendmasten. Zelfs bij de provider die nu 5G abonnementen aanbied, loopt het verkeer via 4G zendmasten. (En dus bij lange na niet met de snelheid die bij 5G behoort).

De kranten spreken regelmatig van 5G masten, maar dat berust op slecht journalistiek onderzoek.

Klopt hoewel providers wel bezig zijn met uitrollen van 700 MHz 5G om te activeren zodra de frequentieveiling van 2020 rond is. Op enkele test sites na is er dus helemaal nog geen 5G actief maar de activisten kunnen het toch al voelen! Oh dat Vodafone 5G is gewoon nep, 5G protocol via 4G banden, maximaal 10% snelheid winst begreep ik.

5G is nu gewoon het media toverwoord en de activisten willen 5G in de ban doen alhoewel ze helemaal niet weten waar het echt over gaat. Kranten willen aandacht en 5G is het nieuwtje dat in de belangstelling staat.
09-05-2020, 15:33 door Anoniem
Voor wie het nog niet wist: 5G = 5e Generatie (van mobiele telecommunicatie techniek)

De hogere frequenties van dit concept met hogere data-transport capaciteit (zullen) worden gebruikt in mast-naar-mast communicatie. (2,5 - 3,7GHz, 25 - 39GHz).

Omdat zendmasten vast op één plaats staan, kunnen en zullen er geavanceerde richtantennes worden gebruikt.
Hierbij wordt gebruik gemaakt van gebundelde straling.
Lekstraling naar mensen op de grond is hierbij relatief klein.
Denk bijv. eens aan een goed gebundelde straal water van de brandweer die over je heen spuit.

Indien gewenst kan men (later) de 700MHz toestel<-->mast frequentie vervangen door een hogere frequentieband
(2,5 - 3,7GHz) om hogere datacom-snelheden te kunnen behalen.

Het is niet meteen waarschijnlijk dat de nieuwere techniek met hogere frequenties schadelijk is voor de volksgezondheid.
Maar het is onderwerp van discussie of dit misschien (bij sommige mensen?) toch wel zo zou zijn,
en zo ja hoeveel invloed het dan heeft.
Harde bewijzen zijn er tot op heden niet.
09-05-2020, 15:37 door Anoniem
Deze Informatie van NU.nl is Nepnieuws want er is nog geen enkele 5G mast in de brand gezet. Waarom blijft men dit steeds herhalen?

Wie zei dat ook alweer 'als de leugen groot genoeg is en men maar vaak genoeg herhaald zal heel het volk het geloven'.

Die 3g masten die in de brand zijn gezet zijn trouwens afgeschreven, wist je dat?
09-05-2020, 17:47 door Anoniem
Door Anoniem:

Die 3g masten die in de brand zijn gezet zijn trouwens afgeschreven, wist je dat?
Dat rechtvaardigheid volgens jou het in de brand steken?
09-05-2020, 22:00 door Anoniem
Door linux4: Ik raad je aan om deze uitzending eens te kijken. https://www.youtube.com/watch?v=5ni_8JwHCHs Iedereen mag voor of tegen 5G zijn maar als je er tegen bent kom dan met argumenten die wetenschappelijk onderbouwd zijn. En dan niet zeggen "Bekende wetenschappers zeggen..." maar met wetenschappelijke artikelen komen uit gerenommeerde tijdschriften die zijn gereviewed door andere wetenschappers, gewoon met een werkende hyperlink erbij. In de bewuste uitzending zegt één persoon dat hij de straling echt voelt terwijl 5G daar nog helemaal niet ingeschakeld is. En een jongeman zegt dat hij de wetenschappers niet vertrouwt en dat hij zelf onderzoek is gestart. De reporter vraagt waar hij dat onderzoek dan doet, antwoord: Op Google en Facebook! Hoe kun je dit dan serieus nemen? Er zijn er ook nog die beweren dat je met 5G aan Mind Control kan doen via het signaal dat de masten uitzenden, hoe dan? En als klap op de vuurpijl beweert één persoon dat Covid-19 een hoax is en dat alle slachtoffers overleden zijn door 5G straling. En die slachtoffers dan die vallen in landen waar 5G nog helemaal niet operationeel is?

Beste man,straks worden alle burgers "verplicht gevaccineerd tegen covid19"
en zijn jou bloed-banen vanaf dat moment te traceren je hele leven lang via de masten en raad eens welke dat zijn.
Je smartphone en of digitale slimme devices en gps en noem het maar op kun je thuis laten.

Bill.G heeft straks de digitale certificaten in handen van alle gevaccineerde burgers wereldwijd en degene
die dat niet hebben worden uitgesloten van zaken doen en de verdere isolatie van degene die niet gevaccineerd zijn
noem het maar op,mogelijkheden genoeg.

Vaccinatie tegen covid19 moet men niet verplichten,anders kun je alles wat met privacy en mensen rechten
te maken heeft opheven,dan is het echt voorbij.

Burgers kunnen zich alvast melden bij het OM en de gevangenis want ik wil mij niet laten vaccineren,is dat een idee?

Bill.G vraagt om een “digitaal certificaat” om zo aan te geven wie het COVID-19-vaccin heeft ontvangen
6 apr 2020 | Nieuws |

Bill.G verklaarde onlangs op Reddit dat “digitale certificaten” zullen worden gebruikt om te identificeren wie het aanstaande COVID-19-vaccin heeft ontvangen. En deze certificaten zullen ook worden gebruikt om te identificeren wie er wel of niet zaken kan doen. Hier is hoe dit plan al wordt ondersteund door een enorme organisatie genaamd ID2020.


The Matrix
10-05-2020, 11:00 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:

Die 3g masten die in de brand zijn gezet zijn trouwens afgeschreven, wist je dat?
Dat rechtvaardigheid volgens jou het in de brand steken?

Nee maar er zouden ook andere motieven mee kunnen spelen, zoals misschien verzekeringsfraude?
10-05-2020, 11:12 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:

Die 3g masten die in de brand zijn gezet zijn trouwens afgeschreven, wist je dat?
Dat rechtvaardigheid volgens jou het in de brand steken?

Nee maar er zouden ook andere motieven mee kunnen spelen, zoals misschien verzekeringsfraude?
Waarom moeten er nu weer andere complottheorieën bedacht worden?
10-05-2020, 11:14 door Anoniem
Door Anoniem: Beste man,straks worden alle burgers "verplicht gevaccineerd tegen covid19"
en zijn jou bloed-banen vanaf dat moment te traceren je hele leven lang via de masten en raad eens welke dat zijn.
Je smartphone en of digitale slimme devices en gps en noem het maar op kun je thuis laten.
Is dit een parodie op complotdenkers of geloof je dit soort onzin werkelijk?
10-05-2020, 14:28 door Anoniem
Iedereen zit hier alweer te zagen over complottheorieën..
Het feit is. De realiteit is 5G is de nieuwe generatie. Deze is er al bijna en de "nieuwe normaal" en nieuwe features gaan gebruikt worden in de toekomst voor controle uit te oefenen..

Waarom zijn ze anders al jaren lang bezig met het weg bezuinigen van politie op straat (fysieke beveiliging). Daar zijn camera's met AI en slimme telefoons met 5G voor in de plaats gekomen! We hebben allemaal de corona cijfers gezien en het virus heedt niet eens een 1% mortaliteit... Slecht 0,03% cijfers van RIVM ! Toch blijft media met "de nieuwe normaal" telkens aankondigen. Ze hebben zelfs beelden laten zien van China's camera controle om slimme camera's in te zetten in winkels om de afstand van mensen te kunnen meten. Allemaal voor "onze veiligheid", daar begint het mee. Ze bedoelen eigenlijk onze vrijheid want de grondwet is ook al aangepast! Deze camera's zijn slechts op een of enkele updates na bijna HETZELFDE als die van China! Alles en iedereen in de gaten houden, vrijheid inkorten, geen fysieke beveiliging meer, alles digitaal. Gedraag jij je niet? Prima, kunnen we je zo laten voelen. Alles gaat tegenwoordig toch met de smartphone? Let op we geven je wel meteen een paar punten minder of een boete, geen BOA of politieagent (ambtenaar in functie) meer voor nodig. Zoals in China..

Vergeet ook niet dat er bijna al de nieuwe generaties telefoons er AI al ingebakken zit of in de cloud zit. Dit gaat ook nog iets worden in de toekomst... Elon Musk waarschuwde hier ook voor. En heel veel andere wetenschappers. Zoek zelf maar eens...

Lees het boek van George Orwell eens. Heel veel wat erin staat klopt gewoon. Het is geen fictie meer, maar realiteit. Kom niet met een stom argument, want het is een feit dat we richting een controle staat heen gaan. Hier doe je niets tegen als burger a/k/a slaaf van de staat.

0,03% mortaliteit, dit waren vooral ouderen mensen met onderliggende ziektes. Waarom is een vaccin nodig? Lijkt mij juist een risico om antistoffen kunstmatig te triggeren. Helemaal omdat 30% vd bevolking al een auto-immuunziekten heeft lijkt het me nogal een risico.. Wat ook veel vreemd is. Nu is er opeens binnen geen tijd een vaccin. Normaal duurt het JAREN met fatsoenlijk testen en al de certificeringen, keurmerken en al de democratische zooi. Nu opeens kan er een vaccin op de markt komen zonder jaren lang testen? Dit lijkt me niet veilig...

Of we komen allemaal in opstand of we blijven lekker op de bank zitten en laten ons dit allemaal afpakken.
10-05-2020, 15:34 door Anoniem
@ The Matrix van gisteren 22:00,

Men geeft bij Snopes search.com fact checker toe, dat er een "pilot" ID-2020 is gedaan door de door jou genoemde stichting. Het chippen van de wereldbevolking voor een vaccinatie-certificeringsstamboek wordt echter bij hoog en laag ontkend.

Waarom zou de heer Gates uit M$ gestapt zijn? Wat zijn zijn verbindingen met het al geavanceerd beinvloeden van de menselijke psyche via bio-hacks. Waarom is men zo gretig om ons DNA te bemachtigen. De techniek om ons via kennis van ons DNA via eigen individuele algoritmen te kunnen "AI managen" voor transhumanistische surveillance doeleinden is al verder gevorderd, dan menigeen vermoedt.

ID-2020 (vreemde analogie met COVID?). is dus een pre-programma. Stel dat we bij de wat "singulariteit" genoemd uitkomen, dan moet dit allemaal gekoppeld worden in een AI matrix. Eerst dan komt een crypto-nazi technocratische horror-werkelijkheid tot leven.

Je hebt dan geen verbinding meer met je hogere zelf. Je "zelfidentiteit" is overgenomen door Sylicon Valley & Forest-AI in een hive, die je naar believen kan laten voelen en doen of als ware het komende uit je eigen zelf. Een Pokemon spel on steroids dus door "the forces that be". Hebben ze ons eindelijk allemaal lekker bij de b*llen.

Onze weg is dus- zo snel mogelijk afkoppelen, decentraliseren, open source vrije code propageren en inzetten tegen deze terreur. Terug naar kleinschaligheid, een dam opwerpen tegen globalisme. Als F.R.A.V.I.A. adept begrijp ik dat al van 2001, via anti-ad, anti-smut, pro-resource-hacking.

Het overnemen van naties gaat altijd via diverse stadia - een demoralisatie en destablisatie fase. en crisis fase, die zijn nu aan het afronden na zo'n 60 dagen en dan het wat aangeduid wordt als "nieuw normaal". In Zweden lopen de vrijwillig gechipten al rond, dus daar geen lock-down.

Slecht echter voor degenen, die er "te veel weet van hebben" hoe het tot stand komt, want zij worden de eerste slachtoffers binnen het "nieuwe normaal". Net zoals bij de NAZI-holocaust overal zand over had gemoeten (letterlijk). De uitvoerenden zouden dan worden "opgeruimd" en het geheel had historisch nooit plaatsgevonden. De geschiedenis haalde echter dit plan in en de hogere betrokken zoals IBM, betrokken bij de uitvoeren vanhet nummeringssysteem van de kampslachtoffers bleven echter daarbij wel buiten schot. Via Operatie Paperclip gingen de "van de hoed en de rand wetenden" naar de USA.

Verbindt de stippellijntjes. We leven niet in zo'n leuke tijd, als zich jeugdig voelende bejaarde script-analyticus helemaal niet.
Trouwens het tot conspiracy verklaren komt uit de koker van de CIA (ook wel crooks in action genoemd), die het gebruikte om ongewenste vrijkomende info over zaken tot het werk van conspirators en hoaxers te verklaren. De ware info berust bij de "wokers", de door de MSM info-manipulatie bewerkte verdedigers van het enige ware woord. Domme bruikbare idioten, wegkijkers en collaborateurs.

Zoals bij de moord op Sikorski. Gewenst door Stalin en vanwege de presidentsverkiezingen in de USA kon het nieuws over de feitelijke verbanden tussen NKVD en de moord op poolse officieren in Katyn niet openbaar worden gemaakt. Nazi's hadden het zogenaamd gedaan. De moorden werden gepleegd met een Duits pistool, omdat dat minder ketste en later de schuld makkelijk was te geven aan Duitse troepen tijdens de Barbarossa-aktie.

De overwinnaars schreven dus later gezamenlijk letterlijk de geschiedenis. Tot 1980 bleef het ware Katyn verhaal onder de pet Wim Zonneveld had gelijk met zijn, "we worden b....d en we worden b....d.

Jodocus Oyevaer
10-05-2020, 23:38 door Anoniem
"Terrorisme" is typisch een overheidsdingetje om onwelgevallige meningen te proberen overrulen. Zoals "nepnieuws" dat is. "Vandalisme" of 'vernieling' lijkt me meer op zijn plaats. Tot nu toe is er geen persoonlijk letsel veroorzaakt en er wordt ook niet gedreigd mensen om te brengen of te verwonden.
Neemt niet weg dat je van andermans eigendom afblijft. En de daders zijn ook niet bepaald afgestudeerde natuurkundigen gespecialiseerd in stralingswetenschappen. En ze zijn minstens net zo dom als de door hen verguisde mainsteam schapen. Slecht geïnformeerde meelopers dus van het sneue soort. Erger nog zijn hun hoge leeftijden. Gemiddeld 30+, dus niet bepaald 'kwajongens'.
Het enige waar je ze kan raken is hun portemonnee. Laten betalen tot de laatste cent of anders minstens 10 jaar schuldsanering. Pak ze persoonlijk, want dit stopt anders niet. Want die boetes lachen ze om. Hun roedel betaalt. Curatele zal helpen en als een zwaard van Damocles voor demotivatie zorgen.
Daarbij zal gedegen beveiliging van de masten ook helpen. Om te beginnen met die camera's, voor zover aanwezig: Hoezo kun je de vogels beter herkennen dan de personen op het beeld? En is er geen (stil) alarmsysteem standaard aanwezig? De functie van de zendmasten is tè cruciaal om de beveiliging slechts verzekeringsproof te laten zijn. Waar blijft de actie en is slechts gejank al weken hoorbaar?
Maar bovenal is de overheid ons volledige informatie over alle soorten van zendtechnologie door de ether schuldig. De ranges, stralingssterkte in diverse wersomstandigheden, de kwaliteit van verschillende signalen. De tijdlijn van implementaties. Tot aan satelliettechnologie.
Tot nu toe wordt er verscholen achter de totaal niet transparante telecomproviders. Deze witwaspraktijk in informatieonthouding aan de rechthebbenden, de burger dus, wordt voorál kwalijk genomen en gevoeld bij velen. En ook dat zal niet afnemen.
11-05-2020, 10:03 door Anoniem
Door spatieman: ik vind het zo heerlijk, al die 5G gekken.
ze hebben een mobieltje, die op 2.4ghz en 5ghz straalt, (5g is oa 3.5ghz) en dat is geen probleem.
Het modem voor hun internet, al naar gelang, dito, 2.4 en 5ghz voor de wifi !
Hun magnetron die ook rond 2.4GHZ met een 800 watt zit te pompen, is ook geen probleem, ok, dikke schielding, maar toch, denk als je lang naar dat glas staat te gluren als datding draait, is ook niet echt gezond.
Nog wat gemist ?? ,denk het wel,

Ja onderstaande link voor een beetje duidelijkheid.

https://www.kennisplatform.nl/welke-frequenties-gaat-5g-gebruiken/
11-05-2020, 10:20 door Anoniem
Daarbij zal gedegen beveiliging van de masten ook helpen. Om te beginnen met die camera's, voor zover aanwezig: Hoezo kun je de vogels beter herkennen dan de personen op het beeld? En is er geen (stil) alarmsysteem standaard aanwezig? De functie van de zendmasten is tè cruciaal om de beveiliging slechts verzekeringsproof te laten zijn.

Hier komen we weer het kernpunt tegen waar deze hele site om draait: we hebben geen SAMENleving meer, waarbij we allemaal SAMEN proberen het leuk te hebben en goed werkende spulletjes te maken waarmee we handig kunnen werken.
Nee, tegenwoordig hebben we meer een STRIJD waarbij als je leuke spulletjes neerzet je niet in de eerste plaats moet letten op hun eigenlijke functionaliteit maar meer op maatregelen die je moet nemen om te voorkomen dat anderen ze saboteren of om diegenen die dat proberen te identificeren zodat ze gepakt kunnen worden.

Dat is toch triest. Een telecomprovider zou zijn aandacht moeten kunnen geven aan telecom providen, niet aan het opsporen van mensen die hun spullen in brand willen steken.
Netzoals een gezinnetje wat een computer heeft om informatie op internet op te zoeken die computer daar rustig voor moeten kunnen gebruiken in plaats van de hele tijd beducht te moeten zijn voor virussen en malware, lastig gevallen te worden door updates, etc.
En zoals iemand die een forum of andere leuke website wil maken niet de hele tijd lastig moet worden gevallen door gasten die deze site willen kraken.

En dan ook nog gaan wapperen met wat de overheid allemaal niet goed doet. Dit is helemaal geen probleem van de overheid, het is een probleem van MENTALITEIT. En dat ga je uiteindelijk niet winnen door spullen steeds beter te beveiligen, dat kun je alleen winnen door maatregelen tegen degenen die niet leuk mee willen doen. Strenge maatregelen.
11-05-2020, 11:04 door Anoniem
Door Anoniem:
Door droomprins: Waarom fikken er geen 5g masten af in Rusland of China?
Daar wordt intelligentie afgedwongen...

Ja... van die toxische invloed ben ik inmiddels af, alleen om dan in Nederland weer nieuwe groepjes te ontdekken die het nodig vinden zich nogal indringend op te stellen hun verbogen Chaos god...

Geen wonder dat men zich niet fatsoenlijk kan ontwikkelen. Ik had al lang en breed in de 5g moeten zitten, niet als monteur maar meer ondernemend, zat ideeen om het te implementeren en zat werk in tegenstelling tot 3g masten die wat specialistischer zijn zeker met het oog op vergunningen en veiligheid meer eisen stellen. Het is een goede markt...

Die dwang is hier ookk, volgens mij met hetzelfde smaakje als in Rusland.. de "heersers" die denken alleen aan heersen zonder technische kennis... voor hen telt alleen dat ze jouw en mijn wetware kunnen besturen en dan maar hopen dat het goedgaat joh
11-05-2020, 12:33 door Johan d H
Door Anoniem: Zolang de mensen niet begrijpen, dat 5G een protocol is en geen straling, wordt dit een eindeloze discussie. Die extra frequenties worden , als ze eenmaal geveild zijn, ingezet om dat protocol verder uit te sturen.

En nee, 5G is geen protocol.
11-05-2020, 13:35 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door droomprins: Waarom fikken er geen 5g masten af in Rusland of China?
Daar wordt intelligentie afgedwongen...

Ja... van die toxische invloed ben ik inmiddels af, alleen om dan in Nederland weer nieuwe groepjes te ontdekken die het nodig vinden zich nogal indringend op te stellen hun verbogen Chaos god...

Geen wonder dat men zich niet fatsoenlijk kan ontwikkelen. Ik had al lang en breed in de 5g moeten zitten, niet als monteur maar meer ondernemend, zat ideeen om het te implementeren en zat werk in tegenstelling tot 3g masten die wat specialistischer zijn zeker met het oog op vergunningen en veiligheid meer eisen stellen. Het is een goede markt...

Die dwang is hier ookk, volgens mij met hetzelfde smaakje als in Rusland.. de "heersers" die denken alleen aan heersen zonder technische kennis... voor hen telt alleen dat ze jouw en mijn wetware kunnen besturen en dan maar hopen dat het goedgaat joh
Toch blijf ik erbij dat het niet bepaald intelligent is om masten te laten affikken die voor draadloze communicatie dienen.
11-05-2020, 19:18 door Anoniem
En nee, 5G is geen protocol.
Mischien dat onderstaande URL meer uitleg geeft.
Johan d H deze link is niet direct voor jou bedoeld ik denk namelijk jij die kennis hebt

https://www.researchgate.net/publication/228915702_Protocols_and_Algorithms_for_the_Next_Generation_5G_Mobile_Systems
12-05-2020, 09:43 door Bitje-scheef - Bijgewerkt: 12-05-2020, 09:43
Het zou een goede ontwikkeling zijn om voor het wel of niet uitrollen van 5G zeker te weten hoe het zit met straling, of die schadelijk is, of veel overlast veroorzaakt, of niet.
Als 5G eenmaal uitgerold is, veel geinvesteerd is in 5G, als dan blijkt dat het teveel schade oplevert, wie draait dan op voor de kosten?
Beter duidelijkheid vooraf, dan gedoe achteraf.

Denk je nu werkelijk dat alles met straling niet goed wordt getest? De EU heeft redelijk strenge normen neergelegd waaraan dit soort technologie moet voldoen. Guess what, het stralingsniveau van deze nieuwe zenders zijn lager dan van de 4G. Wel moeten er meer zenders geplaatst worden per vak om de hoge snelheid te kunnen waarmaken.

Funny fact: De oude beeldbuis TV geeft trouwens meer schadelijke straling af (modellen van 20 jaar en ouder, hierna werd dit probleem redelijk opgelost) en daar hebben mensen een goede 60 jaar netjes zonder klagen voor gezeten.

Denk dat fakenews en staatspropaganda meer slachtoffers maakt dan heel de 5G. Ik zelf heb 5G niet nodig (nog niet). Maar sommigen kunnen wel een apart kamertje met speciale jas gebruiken. Trouwens hoeveel onzin wordt er niet gekoppeld aan (technologische) verandering tegenwoordig, gewoon uit angst ? Prosofobie heet dat, angst voor vooruitgang.
12-05-2020, 12:45 door Anoniem
Funny fact: De oude beeldbuis TV geeft trouwens meer schadelijke straling af (modellen van 20 jaar en ouder, hierna werd dit probleem redelijk opgelost) en daar hebben mensen een goede 60 jaar netjes zonder klagen voor gezeten.
Je liep alleen niet overal rond met die beeldbuis.
12-05-2020, 13:05 door Anoniem
Door Anoniem:
Funny fact: De oude beeldbuis TV geeft trouwens meer schadelijke straling af (modellen van 20 jaar en ouder, hierna werd dit probleem redelijk opgelost) en daar hebben mensen een goede 60 jaar netjes zonder klagen voor gezeten.
Je liep alleen niet overal rond met die beeldbuis.
Menigeen bracht er wel elke avond uren bij door. En vergeet niet dat computermonitors ook beeldbuizen waren voor ze plat werden. Ik heb jarenlang dag in dag uit op mijn werk tussen de beeldbuizen gezeten, om 's avonds zowel mijn monitor thuis als de tv aan te zetten. Gek genoeg leef ik nog.
12-05-2020, 13:41 door Anoniem
Door Anoniem:
Funny fact: De oude beeldbuis TV geeft trouwens meer schadelijke straling af (modellen van 20 jaar en ouder, hierna werd dit probleem redelijk opgelost) en daar hebben mensen een goede 60 jaar netjes zonder klagen voor gezeten.
Je liep alleen niet overal rond met die beeldbuis.

Nee: je ging er een hele avond voor zitten...
Het gaat hierbij ook nog om veel energierijkere straling: harde röntgen straling van 15-25KeV die ontstaat als de electronen de voorkant van de beeldbuis raken. (zie voor spectrum: https://nl.wikipedia.org/wiki/Elektromagnetisch_spectrum

Over TV: de 5G waar men het nu over heeft gebruikt de 700Mhz band, je weet wel, waar sinds begin jaren 60 het signaal van Nederland 2 op uitgezonden werd. En dan niet vanaf een aantal kleine masten met heel weinig vermogen, maar vanaf enkele mega masten: Lopik en Smilde zonden jarenlang in dit frequentie gebied uit met 1000kW, ofwel 200.000 keer zo veel als het gemiddelde vermogen (5 W) van een 5G basis station.

Maar daar werd niemand ziek van, want het heette nog geen 5G...

Q
12-05-2020, 14:43 door Anoniem
Door Anoniem: harde röntgen straling van 15-25KeV die ontstaat als de electronen de voorkant van de beeldbuis raken. (zie voor spectrum: https://nl.wikipedia.org/wiki/Elektromagnetisch_spectrum

Van Eck-straling

Genoemd naar Wim van Eck, een ingenieur van het voormalige Nederlandse staatsbedrijf der P.T.T., die daar begin jaren tachtig van de vorige eeuw een interessante een toepassing voor bedacht:

https://en.wikipedia.org/wiki/Van_Eck_phreaking

Lopik en Smilde zonden jarenlang in dit frequentie gebied uit met 1000kW, ofwel 200.000 keer zo veel als het gemiddelde vermogen (5 W) van een 5G basis station.

Als je een rode LED tussen een flinke antenne en de aarde soldeerde, dan kon je 's nachts hem pal bij de toren van Lopik zien opgloeien -- met een beetje fantasie. Dus niet. Daar was zonder versterker niet voldoende energie voor.
12-05-2020, 15:14 door SPer
Door Open source gebruiker: Het zou een goede ontwikkeling zijn om voor het wel of niet uitrollen van 5G zeker te weten hoe het zit met straling, of die schadelijk is, of veel overlast veroorzaakt, of niet.
Als 5G eenmaal uitgerold is, veel geinvesteerd is in 5G, als dan blijkt dat het teveel schade oplevert, wie draait dan op voor de kosten?
Beter duidelijkheid vooraf, dan gedoe achteraf.

Wie zit er op 5G te wachten, consumenten, telecomproviders, techindustrie, overheden die vergunningen kunnen verkopen.

Als consument hoeft het voor mij niet, ik kan het zonder 5G af.
nu ja 5G is inderdaad geen opensource, maar serieus gelooft u nu echt dat dit soort straling schadelijk is ?
12-05-2020, 15:15 door SPer
Door Anoniem:
Door Anoniem: harde röntgen straling van 15-25KeV die ontstaat als de electronen de voorkant van de beeldbuis raken. (zie voor spectrum: https://nl.wikipedia.org/wiki/Elektromagnetisch_spectrum

Van Eck-straling

Genoemd naar Wim van Eck, een ingenieur van het voormalige Nederlandse staatsbedrijf der P.T.T., die daar begin jaren tachtig van de vorige eeuw een interessante een toepassing voor bedacht:

https://en.wikipedia.org/wiki/Van_Eck_phreaking

Lopik en Smilde zonden jarenlang in dit frequentie gebied uit met 1000kW, ofwel 200.000 keer zo veel als het gemiddelde vermogen (5 W) van een 5G basis station.

Als je een rode LED tussen een flinke antenne en de aarde soldeerde, dan kon je 's nachts hem pal bij de toren van Lopik zien opgloeien -- met een beetje fantasie. Dus niet. Daar was zonder versterker niet voldoende energie voor.

Maar mijn kristalontvangertje deed het vroeger prima ;-)
12-05-2020, 15:19 door Anoniem
Door Anoniem
:Lopik en Smilde zonden jarenlang in dit frequentie gebied uit met 1000kW, ofwel 200.000 keer zo veel als het gemiddelde vermogen (5 W) van een 5G basis station.

Als je een rode LED tussen een flinke antenne en de aarde soldeerde, dan kon je 's nachts hem pal bij de toren van Lopik zien opgloeien -- met een beetje fantasie. Dus niet. Daar was zonder versterker niet voldoende energie voor.

Wel voldoende voor een TL buis: die lichtte dan zacht op. Ik heb ooit begrepen dat bij rondleidingen in/bij de toren er altijd iemand langs kwam met een aantal brandende TL buizen onder de arm :-)

Q

(mbt. dat LEDje: nee, een langere draad zal niet werken. Misschien met een op de zendfrequentie afgestemde kring en antenne met de juiste lengte. Zo kan je middengolf radio ontvangen met een antenne van de juiste lengte en een kristal luidsprekertje)
12-05-2020, 16:00 door Anoniem
Door Anoniem:
Lopik en Smilde zonden jarenlang in dit frequentie gebied uit met 1000kW, ofwel 200.000 keer zo veel als het gemiddelde vermogen (5 W) van een 5G basis station.

Als je een rode LED tussen een flinke antenne en de aarde soldeerde, dan kon je 's nachts hem pal bij de toren van Lopik zien opgloeien -- met een beetje fantasie. Dus niet. Daar was zonder versterker niet voldoende energie voor.

Zoals gebruikelijk bij dit fenomeen wordt er weer vanalles door elkaar gehaald.
Er werd vroeger op deze twee lokaties inderdaad met 1000kW ERP uitgezonden voor zowel NLD2 als NLD3 (2 keer dit vermogen dus). Echter dit was op UHF rond de 550 MHz, en "pal bij de toren" was het signaal helemaal niet zo sterk omdat dat daar over je hoofd heen ging. Die antennes straalden een platte pannekoek van signaal uit.
Tegenwoordig is dat signaal veel zwakker, digitale TV gebruikt lang niet zo veel vermogen meer.
En met "een LED tussen een flinke antenne en aarde" kun je dit soort signalen niet goed opvangen, dat zou werken voor een middengolfzender. Die stond ooit wel in Lopik maar niet in Smilde. Er hebben ook dat soort zenders in Flevoland gestaan bij Zeewolde. Dat was minder vermogen maar wel een veel sterker veld als je er vlak bij was, en makkelijker om met simpele middelen te detecteren en evt een ledje op te laten branden.

In alle gevallen geldt dat er nooit mensen "gezondheidsproblemen" gehad hebben die aanwijsbaar door die zenders kwamen. Wel veroorzaakten met name die middengolfzenders een hoop hinder door detectie in niet voor ontvangst bedoelde apparatuur zoals babyfoons, telefoons etc. En uiteraard de nodige vermeende klachten die mensen kregen omdat ze vonden dat zo iets wel klachten MOEST veroorzaken en ze die zenders weg wilden hebben.
12-05-2020, 16:27 door Anoniem
Door SPer: Maar mijn kristalontvangertje deed het vroeger prima ;-)

Jeugdsentiment?

Hier kun je je hart ophalen: SciToys.com

The amount of energy we receive with the crystal radio is measured in billionths of a watt. The human ear can detect sounds that are less than a millionth of even that.

Benodigdheden

o een stevige ronde plastic fles:
o diameter 8 cm x lengte 15 cm
o circa 15 meter gelakt koperdraad
o een goedkope 1N34A germanium diode
o een ouderwetse PTT telefoonhoorn
o twee krokodillen klemmen
o een oude TV- of FM-antenne, of
o zo'n 30 m aan enkelvoudig snoer

Building a simple crystal radio

https://scitoys.com/xtal_radio.html
12-05-2020, 18:52 door linux4
Door SPer:
Door Anoniem:
Door Anoniem: harde röntgen straling van 15-25KeV die ontstaat als de electronen de voorkant van de beeldbuis raken. (zie voor spectrum: https://nl.wikipedia.org/wiki/Elektromagnetisch_spectrum

Van Eck-straling

Genoemd naar Wim van Eck, een ingenieur van het voormalige Nederlandse staatsbedrijf der P.T.T., die daar begin jaren tachtig van de vorige eeuw een interessante een toepassing voor bedacht:

https://en.wikipedia.org/wiki/Van_Eck_phreaking

Lopik en Smilde zonden jarenlang in dit frequentie gebied uit met 1000kW, ofwel 200.000 keer zo veel als het gemiddelde vermogen (5 W) van een 5G basis station.

Als je een rode LED tussen een flinke antenne en de aarde soldeerde, dan kon je 's nachts hem pal bij de toren van Lopik zien opgloeien -- met een beetje fantasie. Dus niet. Daar was zonder versterker niet voldoende energie voor.

Maar mijn kristalontvangertje deed het vroeger prima ;-)

Dat komt omdat de diode in jouw kristal ontvanger een drempelspanning van ca. 0,2 Volt had, we gebruikten daar een Germanium diode voor. Met een Silicium diode werkte het al niet meer omdat de afgestemde kring niet voldoende hoogfrequent spanning genereerde als je verder van de zender af woonde. Drempelspanning is ca. 0,7 Volt. Bij een LED is het minimaal 1,4 Volt dus dat gaat helemaal niet werken. De afgestemde kring was bij mij meestal de beroemde 402 spoel van de Muiderkring gecombineerd met een 500 pF afstemcondensator uit een gesloopte buizenradio.
12-05-2020, 19:43 door Anoniem
Door linux4: De afgestemde kring was bij mij meestal de beroemde 402 spoel van de Muiderkring gecombineerd met een 500 pF afstemcondensator uit een gesloopte buizenradio.

Voor de nostalgie: schema van een kristalontvanger

https://nl.wikipedia.org/wiki/Kristalontvanger

Met beeldmateriaal van de AMROH-spoelen 402N en 401 en een loodglanskristaldetector. Dat waren nog eens tijden :-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.