Privacy - Wat niemand over je mag weten

Valse vermelding op LinkedIn

13-05-2020, 09:35 door jospe, 15 reacties
Een persoon geeft zich uit op LinkedIn als 'owner' van een BV met een hyperlink naar de officiële website van de BV. De persoon weigert de vermelding te verwijderen. Welke (juridische) weg staat open om zo'n valse vermelding verwijderd te krijgen?
Reacties (15)
13-05-2020, 09:44 door Anoniem
Voor juridisch advies moet je bij een jurist zijn. Heb je al geprobeerd linkedin zelf te contacteren?

Overigens zit er een verschilletje tussen "antwoordt niet" en "weigert te verwijderen". En oh ja, mischien is'ie wel de eigenaar, dat kan ik er zo niet aan aflezen. De KvK zou uitsluitsel moeten kunnen geven, daar zijn ze voor.
13-05-2020, 09:58 door Anoniem
Google is daarin echt geweldig. Je kunt er alles eigenlijk wel vinden.

Je zou eens de zoek termen linkedin fake information kunnen gebruiken? Ik krijg dan namelijk al direct 3 hits van linkedin die ik hiervoor zou kunnen raadplegen. Die eigenlijk exact hiervoor gebruikt kunnen/moeten worden.

Heb je deze wegen bijvoorbeeld al eens bewandelt? En wat was hiervan de uitkomst?

Je account aanmaken en deze post maken, koste waarschijnlijk meer tijd, dan deze zoektermen te gebruiken in elke willekeurige zoekmachine.
13-05-2020, 11:20 door jospe
De persoon is geen eigenaar, dat ben ik zelf, zo staat het ook ingeschreven bij KvK. LinkedIn account heb ik al 20 jaar of zo.
Ik ga googlen. :-)
13-05-2020, 14:33 door Anoniem
Door jospe: De persoon is geen eigenaar, dat ben ik zelf, zo staat het ook ingeschreven bij KvK. LinkedIn account heb ik al 20 jaar of zo.
Ik ga googlen. :-)

Als persoon zonder misverstand actief misbruik van opgegeven informatie probeert/maakt, zou je een klacht kunnen indienen.
Ik zou als ik jou was alleen je tijd/geld uitgeven hiervoor. Melden bij Linkedin en misschien een blog schrijven over dit op je bedrijfswebsite.
13-05-2020, 22:00 door souplost
Ik ken een ondernemer die valse info publiceert omdat hij weet dat linkedin wordt gecheckt voor de WBSO subsidie.
16-05-2020, 18:42 door Anoniem
Door souplost: Ik ken een ondernemer die valse info publiceert omdat hij weet dat linkedin wordt gecheckt voor de WBSO subsidie.

Hoe moet ik dat voor me zien?
17-05-2020, 04:28 door Anoniem
linkedin klacht indienen
17-05-2020, 14:57 door souplost
Door Anoniem:
Door souplost: Ik ken een ondernemer die valse info publiceert omdat hij weet dat linkedin wordt gecheckt voor de WBSO subsidie.

Hoe moet ik dat voor me zien?
Gewoon vermelden dat je ontwikkelaar ben en de ontwikkeluren opvoeren.
17-05-2020, 15:03 door souplost
Door Anoniem: linkedin klacht indienen
Ik denk niet dat ze daar wat mee doen. rvo.nl misschien wel.
16-11-2020, 16:27 door Anoniem
Ik moet zeggen dat ik dit ook al eens heb meegemaakt maar op een iets andere manier. ik ben zelf net begonnen met een online webstore en binnen een paar weken had iemand een nieuw linkedin profiel aangemaakt waarbij hij zogenaamd ceo was van mijn bedrijf (wat een eenmanszaak is). Er leuk geprobeerd allemaal maar dit liet ik natuurlijk niet gebeuren. helaas kreeg ik van linkedin heel laat of geen reacties op mijn berichten dus om de zaak te versnellen heb ik een jurist erbij gehaald. zoals waarschijnlijk de meeste had ik nog nooit van mn leven een jurist gezocht (uiteindelijk via https://www.advocaathulp.com/ een goeie gevonden). Deze jurist heb ik gelijk aan het werk gezet en binnen een week had linkedIn dit nep account verwijderd en kon ik mezelf toevoegen. Ik weet niet of ik nu onnodig geld heb betaald voor de jurist maar ik weet in ieder geval dat het goed is afgerond.
16-11-2020, 23:33 door [Account Verwijderd]
Naar aanleiding van de reactie door Anoniem, 16:27 uur:

In wat voor een verziekt digitaal tijdperk zijn wij toch terechtgekomen sinds het 14.400 K modem?

2020: Nog voor je de eerste krentebol hebt verkocht van je nieuwe eenmansbedrijf moet je al een jurist in de arm nemen, en die kan meteen aan de bak.
Nu is het altijd verstandig indien je een bedrijf hebt, juridische ondersteuning paraat te hebben maar het is toch feitelijk van de gekke dat een linke loetje op Linkedin tracht je Webbedrijfsprofiel te kapen!
17-11-2020, 00:02 door Anoniem
LinkedIn wordt gebruikt om mensen en hun netwerken te doxen. Zo is het bij een kennis voorgekomen dat hij genoemd werd in een dox als "kennis van een spion of vermeende spion "....

Vooral bij die Bhive IT companies weet je dus dat je je voltallige personeelsbestand kunt burnen.... meestal komt de klunzigheid van de ABC zelf.
18-11-2020, 07:40 door Anoniem
Eh... kan het iemand wat schelen wat er op linkedin staat? Dat is toch een soort veesboek? Dat boeite toch ook geen zinnig mens?
18-11-2020, 10:18 door Anoniem
Door Anoniem: Eh... kan het iemand wat schelen wat er op linkedin staat? Dat is toch een soort veesboek? Dat boeite toch ook geen zinnig mens?

Aangezien je tegenwoordig van het UWV LinkedIn moet gebruiken, is het geen optie om het te negeren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.