image

Juniper voorziet personeel van bluetooth-badge voor intern contactonderzoek

vrijdag 22 mei 2020, 11:24 door Redactie, 10 reacties

Netwerkbedrijf Juniper gaat personeel van een bluetooth-badge voorzien om zo intern contactonderzoek uit te voeren en ook andere bedrijven hebben plannen met het systeem. Via de badge wordt bijgehouden waar medewerkers zich in het kantoor bevinden en met wie ze contact hebben.

Met de op deze manier verzamelde data kan worden bepaald welke medewerkers zich moeten laten testen of isoleren wanneer een collega met het coronavirus besmet blijkt te zijn. Dat laat Jeff Aaron, vicepresident van Juniper, in een interview met persbureau Reuters weten. Het systeem is door Junipers Mist-divisie ontwikkeld en wordt inmiddels door zo'n 25 klanten van het netwerkbedrijf getest. Naast bluetooth kan het ook met wifi werken en in plaats van een badge is ook de telefoon van medewerkers te gebruiken.

"Wanneer een individu met corona is besmet, of symptomen vertoont, kunnen bedrijven snel andere medewerkers, gasten of klanten identificeren en waarschuwen dat ze ter plekke in contact met dat individu zijn gekomen", aldus de aankondiging van Juniper. Vervolgens is met de data van de besmette medewerker te achterhalen waar hij allemaal is geweest.

Met de verzamelde gegevens zijn ook "hot zones" binnen het bedrijf in kaart te brengen waar veel mensen bij elkaar komen. Dit kan weer helpen bij het opnieuw indelen van ruimtes of schoonmaken. Tevens kunnen organisaties real-time waarschuwingen krijgen wanneer er teveel mensen op één plek bij elkaar zijn.

Image

Reacties (10)
22-05-2020, 11:49 door Anoniem
Guess what... Na enige tijd kom je er achter dat iedereen op kantoor via maximaal 2 tot 3 stappen met iedereen contact gehad heeft.
22-05-2020, 12:51 door karma4
Door Anoniem: Guess what... Na enige tijd kom je er achter dat iedereen op kantoor via maximaal 2 tot 3 stappen met iedereen contact gehad heeft.
Gewoonlijk is dat nooit fysiek. De top heeft weinig met de vloer en blijft daar zo ver mogelijk vandaan.
Op de vloer heb je vele silo's die niet samenwerken, waarom moeten die contact hebben?
22-05-2020, 13:04 door Anoniem
Door Anoniem: Guess what... Na enige tijd kom je er achter dat iedereen op kantoor via maximaal 2 tot 3 stappen met iedereen contact gehad heeft.
Een kantoor is geen school hoor. Daar kom je later nog wel achter!
22-05-2020, 13:53 door Anoniem
Door karma4:
Door Anoniem: Guess what... Na enige tijd kom je er achter dat iedereen op kantoor via maximaal 2 tot 3 stappen met iedereen contact gehad heeft.
Gewoonlijk is dat nooit fysiek. De top heeft weinig met de vloer en blijft daar zo ver mogelijk vandaan.
Op de vloer heb je vele silo's die niet samenwerken, waarom moeten die contact hebben?

De 'stappen' lijkt me een referentie naar 'six degrees of separation' - het (min of meer) feit dat je via ca zes personen die iemand ontmoet hebben linked met iedereen op de wereld.

Een contact van drie stappen met 'iedereen' in een gebouw (teamlead -> director -> ander teamlead) is dan niet zo gek.

Het hangt af van de mate van besmettelijkheid , en symptoomvrije overdracht e.d. of zo'n stappen contact (wekelijkse meeting van een uur o.i.d. in een conference room) genoeg is om over te dragen , of dat de grens voor 'contact gehad met besmet gebleken persoon' gewoon op langer en intensiever contact gezet wordt.
22-05-2020, 16:25 door Anoniem
Steeds meer van zulke fop-apps. Het lijkt wel of technologische ontwilkkeling mbt veiligheid en privacy is gestagneerd, zodat de boven ons gestelden hopen eindelijk eens een inhaalslag te maken. Men creëert nóg meer valse behoefte aan foute contactapps. En dito wetgeving.
Maar niet zo vreemd dat de pilot bij een bedrijf is: Veel grote webfora (FB voorop) en apps hadden ooit hun startup bij grote bedrijven voordat het betreffende webforum werd uitgerold. Op die manier kan het daarna het beste gepusht worden.
Kortom: Het kwalijke eraan is dat er (voorlopig nog) vraag naar blijft, want de meeste loonslaven blijven toch televisiekijkers, die voorál heel erg niks te verbergen hebben en denken dat dergelijke apps corona geneest.
22-05-2020, 19:27 door Anoniem
Eigenlijk gaat het ze vooral om te kijken hoe contactrijk men is.
Omgang met veel collega's wordt als positief punt gezien, want dan maak je handig gebruik van de resources die er zijn.
Zulke informatie kan van belang zijn bij de eerstvolgende ontslagronde.
23-05-2020, 10:19 door The FOSS
Door Anoniem: Steeds meer van zulke fop-apps. ...

Het is juist géén app maar dedicated hardware (met embedded software).
23-05-2020, 11:30 door Anoniem
Ik weet dat Cisco Meraki succesvol kan worden ingezet voor behoorlijk exacte plaatsbepaling (wat dus niet zomaar mag in de EU), maar het blijft me ontgaan hoe je dit accuraat wilt doen met bluetooth. Het hele gebouw volhangen met ontvangers, ieder zoveel vierkante meter een ontvanger zodat je kunt trianguleren (zoals de Meraki oplossing doet)?

Waarom wordt er zo veel belang aan een in principe onnauwkeurig systeem als bluetooth gehecht?
24-05-2020, 15:43 door Anoniem
Door Anoniem:Waarom wordt er zo veel belang aan een in principe onnauwkeurig systeem als bluetooth gehecht?
Omdat bluetooth nu hip is en je er daarom flink mee kan verdienen.
26-05-2020, 00:42 door Anoniem
Vraag me af, waarom men ons op lange termijn in een nieuw distancing regiem wil houden van anderhalve/twee meter/zes voet afstand tot de medemens? Is dat om onderlinge interferentie te voorkomen? Wat zijn de uiteindelijke AI Techno racking/herding plannen van Big Brother-Big Tech voor een ieder van ons op deze blauwe planeet?

Voor wanneer staat de nano-technologische singulariteit gepland? Wordt dat een leuke wereld of meer een onmenselijk helhol? Wie heeft het mene mene tekel op de wand al gelezen. Wie trekt het beeld omver dat op voeten staat vermengd van leem en klei? Geldt dat ook voor Nieuw Babylon (USA) en staat Mainland China al klaar om hier in Europa overal alles op te kopen?

Harald Blauwtand was de eerste christelijke viking koning van Denemarken en Noorwegen en daar heet Bluetooth naar.
Hoe veilig is dit?

J.O.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.