image

Britse gezondheidszorg laat burgers via gezichtsscan account aanmaken

donderdag 28 mei 2020, 16:42 door Redactie, 5 reacties

Britse burgers die op hun online gezondheidsomgeving willen inloggen kunnen voortaan via een gezichtsscan een account aanmaken. De Britse gezondheidszorg NHS biedt patiënten en het publiek "NHS login". Via deze dienst kan er met één account op meerdere gezondheidszorg- en sociale zorgdiensten worden ingelogd. Zo kan er bijvoorbeeld toegang tot medische dossiers worden verkregen, is het mogelijk om afspraken in te plannen of herhaalrecepten voor medicijnen aan te vragen.

Voorheen moesten gebruikers, afhankelijk of ze zich al eerder voor de online diensten van hun huisarts hadden geregistreerd, een kopie van hun identiteitsbewijs opsturen, alsmede een video van hun gezicht terwijl ze vier getallen voorlazen. Om de verificatie van gebruikers eenvoudiger te maken wordt nu ook gezichtsherkenning binnen de NHS-app toegepast.

Gebruikers installeren eerst de NHS App. Vervolgens scant de gebruiker een foto van zijn identiteitsbewijs, waarna zijn gezicht via de camera wordt gecontroleerd. Wanneer de foto en gezichtsscan overeenkomen is het NHS Login-account aangemaakt en kunnen gebruikers toegang tot hun dossier en andere zaken krijgen. De gezichtsverificatie was al beschikbaar voor de Androidversie van de app en werkt nu ook op iOS-toestellen, meldt iProov, het bedrijf dat de technologie ontwikkelde.

Reacties (5)
28-05-2020, 18:34 door allestein
Ik gisteren een soortgelijk verzoek gehad van de KNAB-bank. KNAB staat nog niet in het lijstje van deelnemers maar ING en RABO wel.

Waar gaat dit naar toe?
28-05-2020, 18:38 door Anoniem
Het is me niet helemaal duidelijk of gebruikers ook andere mogelijkheden hebben, ook niet na bezoek aan de pagina van de NHS.
29-05-2020, 06:13 door Anoniem
Door Anoniem: Het is me niet helemaal duidelijk of gebruikers ook andere mogelijkheden hebben, ook niet na bezoek aan de pagina van de NHS.

Britse burgers die op hun online gezondheidsomgeving willen inloggen kunnen voortaan via een gezichtsscan een account aanmaken.

Volgens mij wel maar dit zal wel weer verkocht worden zoals de ING deed om met de smartphone bank zaken te doen.
En doen trapten er ook veel in, zal hier ook weer gebeuren. Maar ja met een onveilige smartphone kun je probleemloos
bankzaken doen, ik hoor tenminste nooit iets over hacken van zo'n ding.
29-05-2020, 08:52 door karma4
Door allestein: Waar gaat dit naar toe?
computers worden/zijn betere in het mensen herkennen dat wat mensen (uitzonderingen daargelaten) aan kunnen.
Normaal is je kudde/grope maximaal 200 individuen.Dat is zoals we nu leven achterhaald. De keuze wordt:
- aanpassing van het ontwerp mens. - (nieuw superieur ras introduceren
- technische hulpmiddelen gebruiken voor maskeren van de beperkingen in het ontwerp mens
De eerste optie bevalt me niet zo, het zal er wel ooit van komen.
29-05-2020, 19:16 door Anoniem
Identiteitsbewijs rollen of kopietje regelen, fotootje opsnorren, bijvoorbeeld van de soosjal miediejaas, die "app" daarmee de juiste invoer geven, toegang verkrijgen, klaar. "Makkelijk", ja. Veilig, nee.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.